ADSORPCIJSKI ODVLAŽIVAČ TTR-SERIJA

Dok se proces odvlaživanja temelji na točki rošenja u slučaju sušenja na kondenzaciji, dehidratori za sušenje koriste princip sorpcije. Ovdje se stupanj tlaka pare između vlažnog zraka i higroskopnog sorpcijskog sredstva koristi za izvlačenje vode iz zraka.

U ovu kategoriju spadaju i granulacije za odvlaživanje, iako su najprikladnije za održavanje suhe unutrašnjosti malih, zatvorenih spremnika.

Granule - prilično blago rješenje

Izvorna i glavna svrha ovih vrećica je zaštita robe osjetljive na vlagu tijekom transporta i skladištenja. Svatko zna za male vrećice koje dolaze uz nove ručne torbe, elektroničke uređaje, lijekove ili odjeću.

Zbog toga, granule ne služe kao prava alternativa odvlaživačima. Štoviše, oni su neekonomično rješenje za jednokratnu uporabu koje zahtijeva od korisnika da redovito kupuje vrećice za svježe granule za spremnik, budući da se granule ne regeneriraju. Slično kao i spužva, sredstvo za sušenje trajno upija vodu iz zraka i mora se zamijeniti čim je zasićeno - dugoročno vrlo skupo.

Kućište se razlikuje od električnih uređaja s regeneracijom vrućeg zraka. Oni imaju integrirani, rotirajući sušač koji je premazan visoko higroskopnim materijalima kao što je silikagel ili litij klorid koji povlače molekule vode iz usisanog zraka koji teče kroz točak za sušenje.

Kako bi se osiguralo da kotačić za sušenje neprekidno podnese vlagu, on se na neki način mora ponovno odvojiti. To se postiže stvaranjem vrućeg zraka: vrući zrak se vodi kroz regeneracijsku zonu kotača za sušenje i koristi svoju toplinsku energiju da ukloni vodenu paru prethodno vezanu u rotoru od silikagela.

 

Svi adsorbcijski odvlaživači u ponudi stambene serije...

 

 

Više informacija o kondenzaciji potražite i u sljedećim poglavljima:

Poglavlje 1 : OSNOVNA ZNANJA O RELATIVNOJ VLAŽNOSTI...

Poglavlje 2: PRAKTIČNA ZNANJA O ODVLAŽIVAČIMA...

Poglavlje 3: METODE ODVLAŽIVANJA...

Poglavlje 3.1.: Kondenzacijske sušilice s tehnologijom kompresora...

Poglavlje 3.2.: Kondenzatorske sušilice s peltier tehnologijom...

Poglavlje 3.3.: Isušivači vlage...

Poglavlje 4: FAKTORI ODABIRA ODVLAŽIVAČA...

Poglavlje 5: PELTIEROVI OVLAŽIVAČI...

Poglavlje 6: KONDENZACISKI ODVLAŽIVAČ...

Poglavlje 7: ADSORPCIJSKI ODVLAŽIVAČ...

 

Adsorpcijski odvlaživaći