Datum objave: 22. svibanj 2018.

Posebnu pozornost valja obratiti na energetsku efikasnost. Kod odabira klima uređaja, dobro proučite koliko električne energije uređaj troši u grijanju, a koliko u hlađenju.

Na novoj energetskoj naljepnici, koju imaju svi klima uređaji koji zadovoljaju stroge ErP LOT10 norme, klima uređaji imaju iskazanu potrošnju električne energije za 1400 sati rada u režimu grijanja i 350 sati u režimu hlađenja.

I još jedan detalj – jeste li znali da je u posljednjih osam godina cijena prirodnog plina skočila za čak 70 posto? Da, a u istom je periodu cijena lož ulja narasla za gotovo 85 posto! Uspoređujući taj skok cijena s povećanjem cijene električne energije od 39 posto, ubrzo postaje jasno koji energent valja koristiti ako želite sniziti trošak grijanja. Osim toga, u posljednje vrijeme, cijene električne energije su u padu.

Uz cijenu i sve ostale dobre strane, vjerujemo da smo sasvim dovoljno nahvalili korištenje klima uređaja za grijanje. Uostalom, brojke govore same za sebe, a vi možete svoj idealan HYUNDAI, MITSUBISHI ELECTRIC, FUJITSU, QZEN ILI TOSHIBA klima uređaj potražiti već sad!