Datum objave: 17. listopad 2018.

Fujitsu je na njemačkom sajmu klimatizacije predstavio paletu novih modela koji su pripremljeni za sezonu 2019.

Japanski proizvođači, koji su zastupljeni putem ovlaštene mreže instalatera klimatizacija.hr, zabilježili su izvrsne nastupe na aktualnom sajmu klimatizacije – Chillventa 2018. Specijalizirani sajam održava se svake dvije godine u Nürnbergu, te okuplja svu silu izlagača iz čitavog svijeta. Na ovogodišnjem izdanju Chillvente bilo je više od 1000 izlagača, a broj posjetitelja procijenjen je na 34.000.

Među kremom proizvođača klimatizacijske opreme posebno su se istaknula dva japanska proizvođača – Fujitsu i Mitsubishi Electric. Fujitsu je predstavio čitavu paletu novih uređaja koji će obilježiti narednu sezonu hlađenja, dok je Mitsubishi Electric napravio impozantan štand i tako zauzeo centralnu poziciju i velik interes među svim posjetiteljima.

FUJITSU NOVITETI

KP / KL SERIJA

Riječ je o ulaznom modelu uređaja koje koriste R32 medij ovog cijenjenog japanskog proizvođača. Novost je proširenje kapaciteta u ponudi, koje se kreće od 2,0 do 7,1 kW. Novi ulazni R32 model imati će mogućnost upravljanja putem WiFi modula, a veliki je pomak napravljen i na polju dizajna. Modeli jačeg kapaciteta iznimno su uski, ukupna širina iznosi 790 mm, što ga čini jednim od najužih modela na tržištu.

KM SERIJA

Srednji model u R32 ponudi Fujitsua, KM model, predstavlja odličan omjer uloženog i dobivenog. Odlikuje se visokom sezonskom energetskom učinkovitošću (A++), privlačnim dizajnom te ponudom kapaciteta od 2,0 do 7,1 kW.

KG SERIJA

Dobro poznati R32 model koji je dostupan od ove sezone još je jednom osvojio svojim privlačnim linijama i iznimno visokom energetskog učinkovitošću – A+++ razred. Model je dostupan u katacitetima 2,0 / 2,5 / 3,4 / 4,2 kW. Više informacija možete pronaći na našem LINKU.

KE SERIJA

Dizajnerski R32 model potpuno je novi uređaj koji će biti dostupan u dvije dekorativne boje – srebrna i bijela. Obje izvedbe imaju reljefni prednji panel koji doprinosi eleganciji i privlačnosti uređaja.

Uređaji su dostupni u izvedbama 2,0 / 2,5 i 3,4 kW.

Svi navedeni modeli podržavaju WiFi upravljanje, koje je dodatna opcija.

MULTI SPLIT R32 UREĐAJI

Za predstojeću sezonu, Fujitsu priprema dva nova R32 modela u multi-split izvedbi. Riječ je o dualima od 4,5 i 5,0 kW koji će se moći upariti sa unutarnjim jedinicama KM, KG ili KE serije. Novi R32 Multi split modeli mogu u režimu hlađenja raditi na temperaturama do -15⁰C.

3-STRUJNA KAZETNA JEDINICA

Zvijezda sajma Chillventa svakako je 3-strujna kazetna jedinica koja bez obzira na vrlo kompaktne dimenzije ima čak trostruki ispuh te pokriva 360 stupnjeva zahvaljujući bočnim zakretnim ispusima.

Dostupna je u učinima 5,2 i 7,1 kW, a pametno osmišljena rješenja čine ju jedinstvenim uređajem na tržištu.

J-III/IV VRF SERIJA

Na sajmu su prikazane nove VRF vanjske jedinice J-IIIL i J-IV L i S serije koje odlikuje napredna kontrola rashladnog medija kojom je postignuta značajna ušteda u odnosu na model prethodne generacije.

Modeli L imaju kapacitet do 50 kW i mogućnost spajanja do 42 unutarnje jedinice, što ih čini idealnim rješenjem za hotelske smještaje manjeg broja soba (do 42 sobe).

DIZALICE TOPLINE WATERSTAGE

Novost je model Super High power serija s kapacitetima od 15,0 do 17,0 kW s mogućnošću zagrijavanja PTVa na 60⁰C pri vanjskoj temperaturi do -20⁰C.

INVERTER CHILLER

I konačno, Fujitsu je predstavio mini-chiller kapaciteta do 16 kW sa inverterskom kontrolom i mogućnošću grijanja i hlađenja. Fujitsu mini-chiller postiže energetski razred A+++, razvijen je u joint-venture partnerstvu sa G.I. Holdingom.

MITSUBISHI ELECTRIC NOVITETI

Centralno mjesto u najvećem klimatizacijskom paviljonu zauzeo je ugledni japanski proizvođač klimatizacijske opreme Mitsubishi Electric. Na impozantnom štandu ovaj je brend pokazao širinu svoje palete, a posebno su istaknuli nove proizvode u City Multi Hybrid seriji.

CITY MULTI HYBRID VRF R32

Jedinstveni Hybrid VRF sustav uskoro će biti dostupan sa R2 i Y serijom VRF proizvoda. Iako svaka jedinica koristi kombinaciju vode i rashladnog medija, unutar samog objekta nalazi se jako mala količina rashladne tvari. Energija za hlađenje i grijanje se primarno prenosi putem vode do unutarnjih jedinica. Benefit je da se umjesto bakrenih, instalacija unutar objekta može raditi sa plastičnim cijevima, što olakšava, ubrzava i pojeftinjuje trošak instalacije. To također eliminira potrebu za ugradnjom sustava propuštanja radnog medija (u skladu s F-Gas regulativom).

KOMPATIBILNE SA R32 I R410

Velik broj unutarnjih jedinica Mitsubishi Electrica uskoro će biti kompatibilan sa oba radna medija koja su trenutno u upotrebi – R32 i R410. Zidne jedinice AP, EF, FH i LN serije, jednostrujne kazete (MLZ-KP serije), 4-smjerne kazete (SLZ-M) i kanalne jedinice (SEZ-M serija) mogu se koristiti sa oba radna medija, što uvelike olakšava odabir i nabavu opreme.

IVA, MISS CHILLVENTA 2018.