Datum objave: 15. ožujak 2023.

Fujitsu je popularna japanska tvrtka za elektroniku koja je specijalizirana za različite kućne i kuhinjske uređaje. Marka je uobičajeni favorit među mnogim vlasnicima kuća i ureda, posebno korisnicima klima uređaja.

Fujitsu klima uređaji stekli su zasluženu reputaciju zbog svoje izvanredne pouzdanosti, vrijednosti za novac i učinkovitosti. Fujistu je dizajnirao svoj asortiman kako bi nadopunio sve zahtjeve vlasnika, s rješenjem koje se lako instalira, s poboljšanom uštedom energije, poboljšanim sigurnosnim značajkama, visokom izdržljivošću i izvrsnom udobnošću.

Fujitsu asortiman ima inteligentne značajke koje mogu održati energetsku učinkovitost bez smanjenja udobnosti. Tvrtka koristi vrhunsku tehnologiju, nadovezujući se na svoje opsežno znanje kako bi poboljšala proizvode koji se također lako održavaju čistima.

Prednosti Fujitsu klima uređaja

Tehnologija visoke kvalitete

Fujitsu klimatizacijske jedinice izrađene su s obvezom da budu na čelu vrhunske tehnologije klima uređaja. Zapravo, Fujitsu je ponosan što je tijekom godina stekao nekoliko patentiranih tehnologija za svoje klimatizacijske jedinice. To uključuje samočisteće filtere (prvi u industriji koji je ovu tehnologiju ugradio u klimatizacijske jedinice 2003.), tehnologiju uštede energije, tehnologiju optimizacije protoka zraka, sustav zapovijedanja i podrške u nuždi i još mnogo toga.

Ekološki prihvatljivo

Kada proizvodi svoju liniju klima uređaja, Fujitsu je predan očuvanju energije i prirodnih resursa. To se postiže prakticiranjem 3R pristupa (smanjenje, ponovna upotreba, recikliranje) kako bi se stvorili najbolji, ekološki prihvatljivi proizvodi. Dakle, sljedeći put kada uključite Fujitsu klima uređaj, znajte da on radi na tehnologijama i sustavima koji nadopunjuju okoliš.

 

Nedostatci Fujitsu klima uređaja

Iako Fujitsu klima uređaji imaju mnogobrojne prednosti, navodi se kako u razmatranje morate uzeti to da u usporedbi s drugim glavnim igračima u industriji klimatizacijskih uređaja, Fujitsu klima uređaj nudi ograničenu ponudu tipova klima uređaja i izbora. Uobičajeni bestseleri uključuju klima uređaje za prozore, split klima uređaje, kazetne jedinice itd. Iako je Fujitsu klima uređaj popularan proizvođač klima uređaja u industriji, još uvijek nije toliko poznat široj publici kao divovi poput Daikina, Samsunga, Panasonica, Mitsubishija, itd. Ali to se i ne može gledati kao mana jer ni u kom slučaju to ne znači manju kvalitetu samih klima uređaja.

Vrhunske značajke

‍Udoban i optimiziran protok zraka

Fujitsu klimatizacijske jedinice opremljene su sjajnim značajkama i tehnologijom protoka zraka koje donose jak i hladan zrak u bilo koji prostor u roku od nekoliko minuta nakon uključivanja. To omogućuje da zrak hladi prostoriju u različitim smjerovima, čime se postiže brži stupanj hlađenja. ‍

Tihi rad

Imate li problema s bukom s trenutnom klimatizacijskom jedinicom? Onda ozbiljno razmislite o Fujitsu klima uređaju! Uz značajku tihog rada, doživite bolje noći hlađenja uz nisku do smanjenu buku ili zujanje klima uređaja. ‍

Moderan i elegantan dizajn

Osim ukupne izvedbe klima uređaja, faktor oblika je još jedan aspekt koji vlasnici klima uređaja trebaju uzeti u obzir pri kupnji novog. Kada su u pitanju uređaji za klimatizacijske sustave Fujitsu, svaka jedinica je promišljeno dizajnirana s modernim, tankim i elegantnim završnim obradama, uklapajući se u gotovo svaki interijer.

 

Performanse klima uređaja

Fujitsu je pouzdan brand klima uređaja s dugogodišnjom tehnološkom stručnošću i iskustvom u industriji klima uređaja. Prema većini povratnih informacija kupaca, Fujitsu i njegova linija klimatizacijskih jedinica traju dugo bez problema s performansama.

 

Dostupnost rezervnih dijelova

Budući da je Fujitsu klima uređaj popularna marka klima uređaja, vlasnici nemaju problema s pronalaženjem rezervnih dijelova na tržištu za njegove klima uređaje. Ovi dijelovi i dodatna oprema široko su dostupni u trgovinama i ovlaštenim centrima za klimatizaciju, što olakšava preuzimanje zamjene za popravke i popravke.

 

Servis klima uređaja

Fujitsu klima uređaj je kompatibilan s gotovo svim većim centrima za servisiranje i održavanje. To se također odnosi na tehničare i druge stručnjake za elektroniku specijalizirane za popravke klima uređaja. Zbog popularnosti Fujitsu klima uređaja među vlasnicima kuća i ureda, popravci nisu problem.

 

Vrste i modeli Fujitsu klima uređaja

Kod nas možete pronaći širok raspon modela Fujitsu klima uređaja za svaku primjenu, bilo male ili velike prostorije, dnevne boravke ili urede.
 

fujitsu split sistem zidni klima uređaj

Fujitsu split klima uređaji

Fujitsuov asortiman single split klima uređaja su snažni, nevjerojatno učinkoviti i imaju zasluženu reputaciju pouzdanosti i vrijednosti za novac. Širok raspon tipova unutarnjih jedinica čini ih prikladnima za većinu primjena s ugrađenom inverterskom tehnologijom koja smanjuje troškove rada i ugljični otisak. Fujitsu proizvodi jedni su od najzelenijih i najučinkovitijih dostupnih proizvoda.

Najčešći tip stambenih klima uređaja, Fujitsu ima tri asortimana

Eco, Advance i Designer najpoznatije su linije iz FUjitsu ponude zidnih klima uređaja. Modeli iz asortimana Designer dolaze sa zbrojnim inovativnim značajkama, ali imaju fokus na elegantan i moderan izgled. Dizajnerski asortiman osvojio je dvije nagrade, jednu za 'inovativni dizajn proizvoda' i jednu za 'dizajn koji obogaćuje svakodnevni život'. Fujitsu koristi tehnologiju 'Anywair', koja je u osnovi ugrađeno bežično povezivanje, omogućavajući korisnicima da kontroliraju pojedinačne sobne temperature pomoću aplikacije za mobilni telefon. To znači da prije nego što dođete s posla kući, možete uključiti klima uređaj na željenu temperaturu kako bi vaš dom bio udoban čim uđete.

Best buy klima iz Eco kategorije klima je Fujitsu Standard Eco Inverter 2.5 kW. Ulazni Fujitsu Standard Eco Inverter model koji koristi rashladni medij R32 oduševit će vas jednostavnim, nenametljivim dizajnom koji skriva brojne tehnološke novitete. Uređaj postiže A++ energetski razred u hlađenju, podržava opcionalno WiFi upravljanje koje se kupuje zasebno, te može grijati sve do -15 ºC. Snagom od 2.5 kW zadovoljit će sve potrebe hlađenja i grijanja u prostorijama do 25 m². Odličnim filterskim sustavom osigurati će svjež i čist zrak a velikom lamelom tih rad i ugodan ispuh zraka po čitavoj prostoriji. Također, prednji panel lako je ukloniv pa će održavanje čistoće filtera biti brzo i jednostavno, a za pravovremeno čišćenje biti ćete obaviješteni na vrijeme pomoću signalne lampice u znaku filtera. Brza i jednostavna je i sama kontrola uređaja pomoću infracrvenog daljinskog upravljača i brojnih funkcija. U slučaju potrebe klimatizacije pred ili za vrijeme spavanja možete koristiti funkciju „Sleep“, dok se recimo u odsustvu možete poslužiti funkcijom „Programski timer“ i ne brinuti o tome da li je vaš klima uređaj ostao upaljen ili ugašen. Na ovaj način dodatno ćete uštedjeti na vremenu i potrošnji električne energije pravovremenim gašenjem klima uređaja i izbjegavanjem nepotrebnog rada. Za udobnost svakodnevnog korištenja tu su i sve najbitnije programske značajke poput: Ekonomski režim rada, Režim snažnog rada, Automatska brzina ventilatora i Automatsko ponovno pokretanje. Klima uređaj Fujitsu Standard Eco Inverter 2.5 kW sastoji se od unutarnje jedinice oznake ASYG09KPCE, vanjske jedinice AOYG09KPCA i infracrvenog daljinskog upravljača.

 

Multi-split Fujitsu klima uređaji

Fujitsuov asortiman multi-split sustava toplinskih pumpi omogućuje fleksibilna, učinkovita rješenja sa širokim rasponom dostupnih unutarnjih jedinica koje odgovaraju dekoru i ambijentu svih tipova prostorija.

Više kao sustav, a ne kao klima uređaj, Fujitsuov multi sustav je jedna vanjska jedinica na koju se može spojiti više unutarnjih jedinica. To uključuje zidne jedinice, kasetne jedinice, pa čak i kanalne sustave.

  • To omogućuje postavljanje jedne kompaktne jedinice vani, umjesto da više jedinica zauzima vitalni prostor.
  • Ovi sustavi mogu spojiti do šest unutarnjih jedinica, pri čemu se svaka soba može pojedinačno kontrolirati.

Fujitsuovi multi sustavi omogućuju priličnu prilagodbu u smislu broja korištenih jedinica i snage navedenih jedinica, što znači da bi sustav mogao biti prikladan i za male stanove i za velike obiteljske kuće.
 

fujitsu parapetni stropni klima uređaj

Fujitsu podni/stropni konzolni klima uređaji

Kao što naziv govori, ovi se klima uređaji mogu ugraditi na pod ili ispod stropa. Možda nisu najpoznatija vrsta klima uređaja, ali postoji nekoliko prednosti podnih ili stropnih klima uređaja.

  • Može osigurati bolju cirkulaciju i ravnomjernu distribuciju zraka.
  • Tanki profili za diskretno postavljanje i ugradnju.

Fujitsu nudi i podne i stropne modele, zajedno s inverterima. Postoji veliki izbor modela, uglavnom usmjerenih na stropne modele. Brojke snage kreću se od malih 2,6kW do masivnih 13,8kW – potencijalno dovoljno za veliki stan! Stropni modeli su fleksibilni u ugradnji, a njihov prilično tanak i lagan dizajn znači da se mogu postaviti u širok raspon područja.

Jedna od takvih je i unutarnja jedinica za klima uređaj Fujitsu ABYG18KRTA - podno/stropna, što znači da je moguća ugradnja na strop ili na pod kao parapetna jedinica. Ova jedinica namijenjena je za veće prostorije do 55 m². Učinak hlađenja je visokih 5,2kW, a grijanja 6,0kW.

 

Fujitsu kazetni klima uređaji

Udvostručujući sve što je privlačno na podnim/stropnim konzolama, Fujitsuovi kazetni klima uređaji su elegantni mali modeli koji leže gotovo u ravnini s vašim stropom. Oni mogu slati zrak u četiri različita smjera za razliku od jednog smjera koji nude zidni modeli, a to pridonosi njihovoj nešto većoj učinkovitosti. Fujitsuov raspon kazetnih klima uređaja prilično je mali, ali nema toliko odstupanja među većinom kazetnih modela pa je to za očekivati.

  • Postoji tjedni mjerač vremena koji vam omogućuje da unaprijed planirate svoju upotrebu.
  • Kazetni klima uređaji se lako čiste i održavaju.

Postoji veliki broj kaseta u Fujitsu asortimanu, u rasponu razina snage od 2,6kW do 14kW.

U našoj ponudi možete pronaći Fujitsu Standard Inverter 2.5 kW - kazetna 600×600 - AOYG09KBTB/AUXG09KVLA/UTG-UFYF-W. I ovaj model Fujitsu klima uređaja koristi rashladni medij R32. Uređaj postiže A++ energetski razred u hlađenju, podržava opcionalno WiFi upravljanje, a snagom od 2.5 kW zadovoljit će sve potrebe hlađenja i grijanja u prostorijama do 25 m².
 

fujitsu kazetni klima uređaj

Je li Fujitsu klima uređaj vrijedan novca?

Fujitsu General možda nije najveći igrač na tržištu klimatizacijskih uređaja, ali njegova široka i sveobuhvatna paleta proizvoda zasigurno će zadovoljiti svačije potrebe, što tvrtku čini impresivnom samo po sebi. U cijelom Fujitsuovom asortimanu postoji nekoliko trikova, a većina značajki se odnosi na inteligentno prepoznavanje prostorije, mjerače vremena i učinkovitost. Fujitsu ima nevjerojatno širok asortiman koji odgovara kućanstvima svih oblika i veličina, te brojnih proračuna i potreba za hlađenjem.

 

Zaključak

Fujitsu klima uređaj je pouzdan i vrijedan dodatak najprodavanijem kanonu klima uređaja — i to s dobrim razlogom. Fujitsu klima uređaj i njegove jedinice opremljeni su najnovijom tehnologijom i najsuvremenijim značajkama, a da pritom ne narušavaju cijenu. Jednostavno rečeno, Fujitsu klima uređaj je izvrstan kandidat za razmatranje kada tražite svoj sljedeći klima uređaj.