hyundai klima uređaj
Datum objave: 09. lipanj 2022.

Korejski konglomerat Hyundai osnovan je 1950-ih, postao je vrlo cijenjen od građevinske tvrtke do automobilske i industrije velikih strojeva, a prepoznat je i iznimno zastupljen u proizvodnji klima uređaja.

Hyundai kao globalna marka neprestano ulaže i razvija nove tehnologije, uključujući klimatizaciju. Hlađenje. Udobnost. Učinkovitost. Opustite se na nevjerojatnom povjetarcu s Hyundai klima uređaja.

Prednosti Hyundai klima uređaja

Filozofija ovog proizvođača je smanjiti potrošnju električne energije uz povećanje učinkovitosti, te s takvim motom proizvode klima uređaje. Izuzetno su učinkoviti s minimalnom potrošnjom, no ono što je najvažnije, cijenom koja zadovoljava većinu kupaca. Svi zidni Hyundai klima uređaji stambene serije imaju tvorničko jamstvo od tri godine, uz mogućnost produljenja na 5 godina i 10 godina na kompresor uređaja (potrebna je registracija uređaja). U slučaju kvara, rezervni dijelovi su nam na raspolaganju, što jamči dugovječnost uređaja, čak i pod teškim uvjetima korištenja. Hyundai klima uređaji imaju rotacijski kompresor koji jamči nisku potrošnju energije, pa će precizna regulacija Hyundai klima uređaja biti iznimno ekonomična u svim principima rada. Također imaju najviše energetske razrede i samim time nižu potrošnju energije, a njihovim se uređajima može upravljati i s pametnog telefona jer imaju integrirano ili opcionalno Wi-Fi sučelje. Na korejskom, Hyundai znači "sa stilom", a njihovi uređaji su upravo to.

 

Linije Hyundai klima uređaja

Performance Inverter Plus

Zahvaljujući već ugrađenom Wi-Fi sučelju, moguće je upravljati svojim uređajem putem pametnog telefona, tableta ili računala. Osim izvrsnog energetskog razreda A ++, oduševljava i ionizatorom zraka te sustavom filtera s vitaminom C. Modeli ove serije opremljeni su i funkcijom samočišćenja.

Modeli iz ove linije imaju elegantan dizajn s nenametljivom pločom i funkcijom LED zaslona, a oduševit će vas uklapanjem u svaki interijer te energetska učinkovitost. Klima uređaj radi na niskim temperaturama te se može pokrenuti u hlađenju čak i kada su vanjske temperature do -15 °C zahvaljujući posebno dizajniranom niskotemperaturnom PCB-u. Osim toga, brzina ventilatora vanjske jedinice može se automatski mijenjati prema temperaturi kondenzacije. Zahvaljujući funkciji sigurnosne detekcije, unutarnja jedinica alarmira ako plin iscuri iz sustava ili ako u sustavu ima viška rashladne tekućine. Funkcija koja održava sobnu temperaturu na 8 °C kako bi se spriječilo smrzavanje ili pucanje cijevi. Dostupan i putem bežičnog daljinskog upravljača. Glavne funkcije klima uređaja mogu se mijenjati promjenom programa na daljinskom upravljaču. Također možete promijeniti postavke i izbrisati one koje vam nisu potrebne.

Ono što Hyundai Performance Inverter Plus obećava je čisti zrak. Funkcija samočišćenja automatski čisti izmjenjivač unutarnje jedinice nakon zaustavljanja klima uređaja, ostavljajući ventilator unutarnje jedinice da radi nekoliko minuta kako bi se uklonila kondenzirana voda i bakterije iz jedinice. Osim toga, sadrži ionizator. Sustav isporučuje negativne ione koji uvelike utječu na poboljšanje kvalitete zraka. Prednost ionizatora u klima uređajima je mogućnost stvaranja prirodnog i osvježavajućeg zraka u vašem domu. Negativni ioni u zraku smanjuju stres, pomažu metabolizmu, potiču cirkulaciju, poboljšavaju funkciju pluća i sprječavaju plućne bolesti poput astme. Klima uređaj sadrži i filter s aktivnim ugljenom, aroma filter te filter visoke gustoće. Zaštitni premaz isparivača i kondenzatora, odnosno pozlaćene letvice, učinkovito sprječavaju razvoj bakterija, poboljšava učinkovitost grijanja ubrzavajući odmrzavanje vanjske jedinice i može izdržati slani zrak, kišu i druge korozivne elemente.

Sjajan dodatak s WiFi upravljanjem omogućuje vam upravljanje i podešavanje funkcija klima uređaja putem posebne aplikacije na vašem pametnom telefonu ili tabletu. WiFi modul je unaprijed izgrađen i nije potrebna dodatna instalacija. Klima uređaj sadrži i mogućnost postavljanja uređaja da se uključi i isključi unutar 24 sata putem funkcije timera može rezultirati velikom uštedom energije. Zatim, daljinski senzor uključuje temperaturni senzor koji reagira na toplinska opterećenja prostorije. Jedinica sama regulira temperaturu prostorije kako bi bila ugodnija za korisnika. 5 brzina ventilatora vanjske jedinice. Za maksimalnu uštedu energije i ugodniji rad, raspon brzine vanjskog ventilatora povećan je s 2 na 5 brzina.

Što se uštede energije tiče, bitna karakteristika je način mirovanja. Klima uređaj će automatski povisiti temperaturu (pri hlađenju) ili sniziti temperaturu (pri grijanju) za 1 °C po satu tijekom prva dva sata rada. Nakon toga temperatura ostaje ista, a klima se automatski isključuje nakon 5 sati rada. 1W stanje pripravnosti je inteligentna tehnologija uključivanja i isključivanja  koja omogućuje klima uređaju da automatski uđe u stanje pripravnosti, što rezultira smanjenjem potrošnje energije s uobičajenih 5 W na 1 W, tako da se štedi 80% - 90% energije.

Kod nas možete pronaći Hyundai Performance Inverter Plus 2.6 kW - HRH-09BMV/HRO-09BMV koja ima učinak hlađenja 2,6 kW te učinkovito može ohladiti ili zagrijati prostorije do 25 m². Ako vam je potreban jači klima uređaj iz ove linije, onda je za to odličan Hyundai Performance Inverter Plus 3.5 kW - HRH-12BMV/HRO-12BMV za prostorije do 35 m².

 

Super Inverter

Izuzetni Hyundai klima uređaji koji se mogu pohvaliti zavidnim značajkama kao što su ionizator zraka, Wi-Fi kontrola, zlato laminirani izmjenjivač i trostruki premaz vanjske jedinice. U vanjskoj jedinici nalazi se i grijač koji jamči rad bez problema čak i pri ekstremno niskim temperaturama. Osim toga, oduševit će vas tihim radom i malom potrošnjom energije. Vrhunski model Hyundai klima uređaja koji oduševljava iznimnim karakteristikama. Uz tihi rad i malenu potrošnju električne energije, Hyundai Super Inverter predstavlja se i kao ozbiljan kandidat za grijanje u hladnim zimskim mjesecima. Naravno, ova serija koristi ekološki prihvatljiv rashladni medij R32 koji pomaže pri očuvanju okoliša. Energetskom učinkovitošću u hlađenju SEER 8.8, najvišim razredom A+++ i snagom hladi svaki prostor iznimno lako i štedljivo. No, osim pouzdanog hlađenja, kao jedan od rijetkih klima uređaja na tržištu sa energetskom učinkovitošću u grijanju SCOP 4.6 pripada razredu A++, što ga svrstava u sami vrh izbora klima uređaja za potrebe grijanja. Tu su naravno i pozlaćene lamele isparivača i kondenzatora koje učinkovito sprječavaju razvoj bakterija, poboljšavaju učinkovitost grijanja ubrzanim odmrzavanjem vanjske jedinice, te mogu izdržati slani zrak, kišu i druge korozivne elemente. Bez brige možete računati na grijanje tokom cijele zime i najhladnijih dana jer ovaj model dolazi s dodatnim grijačima u vanjskoj jedinici. Oni će se pobrinuti da kompresor ispravno radi i da se kondenzat u kadici ne smrzava. Na ovaj se način osigurava ispravno grijanje i smanjuje potrošnja energije.

Kako bi opravdala poziciju top modela Hyundai klima uređaja, Super Inverter serija dolazi i sa top filtracijom. Uz efikasan filter visoke gustoće koji će se pobrinuti za većinu prašine i peludi nudi i dodatni kompleksni sistem filtracije. Ovaj iznimni sistem sastoji se od filtera sa aktivnim ugljikom, vitaminom C, hladnim katalizatorom i ionima srebra. Zajedno pružaju visoku razinu zaštite i kvalitete zraka i pomažu u prevenciji bolesti dišnih puteva, alergija i neugodnih mirisa.

Klima uređaj radi potpuno automatski i nudi svojim mikroprocesorskim reguliranjem veliki broj opcija: Održavanje 8°C u prostoru, Timer, Slijedi me, 5 brzina ventilatora vanjske jedinice, Noćni način rada, Automatski restart, 3D protok zraka... Upravljanje uređaja omogućeno je pomoću infracrvenog daljinskog upravljača i WiFi modula (ovaj odlični dodatak omogućuje upravljanje i podešavanje funkcija klima uređaja putem posebne aplikacije na vašem pametnom telefonu ili tabletu) koji su uključeni u cijenu proizvoda. A zahvaljujući All Easy sistemu, instaliranje i održavanje klima uređaja nikad nije bilo brže i jednostavnije.

Hyundai Super Inverter 2.6 kW - HRH-09PMV1/HRO-09PMV1 iz ove linije svojom snagom od 2.6 kW hladi svaki prostor veličine do 25 m². Snažnija klima iz iste linije je Hyundai Super Inverter 3.5 kW - HRH-12PMV1/HRO-12PMV1 hladi i grije prostorije do 35 m².

 

Elite Inverter

Kao i prethodne dvije linije Elite Inverter ima jednako dobre karakteristike koje zadovoljavaju udobnost doma, učinkovito hlađenje i grijanje, čišćenje zraka te smanjenu potrošnju energije. Zahvaljujući rashladnom sredstvu R32, ima visoku energetsku učinkovitost u hlađenju i grijanju. To je također "All easy model" pa su instalacija i servisiranje vrlo jednostavni. Osim Wi-Fi mogućnosti, ima ionizator zraka i funkciju čišćenja.

Svojim učinkom hlađenja od 2.6 kW i učinkom grijanja od 2,9 kW, klima uređaj Hyundai Elite Inverter 2.6 kW - HRH-09GMV1/HRO-09GMV1 preporučuje se za prostorije veličine do 25 m². Hyundai Elite Inverter 5.3 kW - HRH-18GMV1/HRO-18GMV1 odlikuje se izvanrednom snagom hlađenja od 5.3 kW i učinkom grijanja od 5.6 kW, a ovaj klima uređaj preporučuje se za prostorije veličine do 55 m².

 

Premium UV Inverter

Najnovija Premium serija klima uređaja uništava viruse, bakterije i gljivice iz zraka, a dolazi i s ionizatorom za dodatno poboljšanje kvalitete zraka. Osim čistog zraka, ovaj model se može pohvaliti visokim energetskim razredom A+++ i malom potrošnjom energije. Antialergijskom filtracijom i UV lampom osigurava se nevjerojatna čistoća zraka, a time i uvjeti za zdraviji život i veću udobnost. No Hyundai tu nije stao, jer sljedeće funkcije ne samo da osiguravaju kvalitetu zraka, već i dugovječnost samog klima uređaja. Funkcija samočišćenja automatski čisti izmjenjivač unutarnje jedinice nakon zaustavljanja klima uređaja, ostavljajući ventilator unutarnje jedinice da radi nekoliko minuta kako bi se uklonila kondenzirana voda i bakterije iz jedinice. Sadrži ionizator te filter s aktivnim ugljenom s vitaminom C, filter hladnog katalizatora, filter srebrnih iona i filter visoke gustoće, a sve to pospješuje pročišćivanju zraka. Zatim, kao i prethodni modeli, zaštitni premaz isparivača i kondenzatora učinkovito sprječava razvoj bakterija, poboljšava učinkovitost grijanja ubrzavajući odmrzavanje vanjske jedinice i može izdržati slani zrak, kišu i druge korozivne elemente.

Klima uređaj radi potpuno automatski i svojim mikroprocesorskim reguliranjem nudi veliki broj funkcija: Održavanje 8°C u prostoru, Timer, Slijedi me, 5 brzina ventilatora vanjske jedinice, Noćni način rada, Automatski restart, 3D protok zraka i Turbo način rada. Upravljanje uređaja omogućeno je pomoću infracrvenog daljinskog upravljača i WiFi modula koji su uključeni u cijenu proizvoda.

Ukoliko vas zanima pouzdano i štedljivo hlađenje, klima uređaj Hyundai Premium UV Inverter 2.6 kW - HRH-09UVMV/HRO-09UVMV pravi je izbor za vas, jer s energetskom učinkovitošću u hlađenju SEER 8.8, najvišim energetskim razredom A+++ i snagom od 2.6 kW, predstavlja idealan odabir za prostorije do 25 m². No, osim pouzdanog hlađenja, kao jedan od rijetkih klima uređaja na tržištu sa energetskom učinkovitošću u grijanju SCOP 4.6 pripada razredu A++, što ga svrstava u sami vrh izbora klima uređaja za potrebe grijanja. Bez brige možete računati na grijanje i/ili dogrijavanje tokom cijele zime i najhladnijih dana, jer ovaj model dolazi s dodatnim grijačima u vanjskoj jedinici. A za prostorije do 35 m² tu je Hyundai Premium UV Inverter 3.5 kW - HRH-12UVMV/HRO-12UVMV.

 

Parapetne jedinice

Ovaj tip klimatizacijskih uređaja vrlo je popularan zbog svoje karakteristike ispuha zraka u modu grijanja sa donje strane. Topli zrak se po zakonima fizike uvijek podiže u prostoru prema vrhu prostorije. Baš zbog te funkcije ovaj uređaj najbolje je primjenjiv u slučajevima kada je grijanje jednako ili više važno kao i hlađenje prostorije. Odlikuju ih i odlični energetski rezultati koji ih svrstavaju A++ razred.

 

Multi split

Ovi sustavi klimatizacije u biti su isti kao i single split sustavi, osim što postoji niz unutarnjih jedinica povezanih s istom vanjskom jedinicom. Multi split sustavi tipično se koriste za povezivanje između 2 i 4 unutarnje jedinice na jedan vanjski blok, ali sposobni su spojiti i više. Očigledno ograničenje ove konfiguracije klima uređaja je da ako se vanjski blok pokvari, svi unutarnji blokovi postaju nefunkcionalni. Iz tog razloga, gdje vanjski prostor dopušta, određeni broj standardnih split klima uređaja je poželjniji od multi split sustava. Također je slučaj da su multi split klima uređaji rijetko kada mnogo isplativiji od ekvivalentne konfiguracije standardnih split uređaja. To je zato što je trošak ugradnje multi split klimatizacijskog sustava obično dvostruko veći od pojedinačnih split sustava, a obično su i troškovi održavanja veći.

 

Inverter Pro poslovna serija

Hyundai se pobrinuo osigurati vam savršenu klimu i udobnost neovisno o okruženju. Upravljate li ordinacijom, restoranom, komercijalnim poslom ili opremate školu, vrtić ili hotel, obično nastojite dobiti uslugu kvalitete i strukture koja će osigurati najbolji povrat ulaganja.

Kazetne jedinice
Hyundai klima uređaji u stropnoj kazetnoj izvedbi bitno olakšavaju održavanje poslovnih prostora klimatiziranim, bez obzira na vanjsku temperaturu. Zahvaljujući inovativnim tehnologijama i elegantnom, modernom dizajnu, predstavljaju savršeno rješenje za vaš prostor.

Uz uobičajene stropove, ove četverosmjerne jedinice posebno su pripremljene za ugradnju u euro raster strop i idealne su za prostore velikih površina i visokih stropova. Kao split sustav, isporučuju se s unutarnjom jedinicom koja se montira na strop, ukrasnim panelom za ulaz-izlaz zraka i vanjskom jedinicom. Uz to, dolaze i s infracrvenim upravljačem koji uz ostale pametne funkcije omogućuje nudi i "Tjedni timer" (može se podesiti više različitih vremena uključivanja i isključivanja za svaki dan).

Kanalne jedinice
Ovi se sustavi pretežno koriste kada je važan dizajn i uređaj se želi "sakriti", pa iz tog razloga sama unutarnja jedinica nije vidljiva, već se vide samo mrežasti difuzori za distribuciju zraka. Hyundai kanalne jedinice svojim prostorno i energetski efikasnom izvedbom i dodatno smanjenim dimenzijama omogućavaju ugradnju u spuštene stropove i kanale za distribuciju zraka, te ih to čini idealnim za dnevne boravke, hotelske sobe, uredske prostore, trgovačke centre ili primjerice prodavaonice.

Kako bi se dodatno olakšalo korištenje i upravljanje, Hyundai kanalne jedinice poslovne serije opremljene su pumpom za odvod kondenzata, plastičnim filterom na usisu zraka u jedinicu (poput onog na zidnim jedinicama) i dolaze sa zidnim žičanim daljinskim upravljačem.

Parapetno-podstropne jedinice
Hyundai parapetno-podstropne jedinice odlikuju se fleksibilnom ugradnjom unutarnje jedinice, koja se s obzirom na uređenje prostorije i raspored elemenata, može montirati na strop ili zid. Ove jedinice nude optimalan protok zraka po prostoriji bez obzira na tip ugradnje i izuzetno su pogodne za korištenje u prostorima gdje izvođenje zračnih kanala nije moguće i stropovi ne dozvoljavaju instalaciju klima uređaja.

 

Zaključak

Uz širok izbor modela klima uređaja, Hyundai nudi i vrhunske performanse. Svi modeli odlikuju se kombinacijom je naprednih tehnologija, visoke energetske učinkovitosti, modernog dizajna i najnovijih funkcija za postizanje nevjerojatne čistoće zraka. Koji god uređaj odabrali, zasigurno će zadovoljiti potrebe za vas i vaš dom ili poslovni prostor.