Datum objave: 25. travanj 2024.

Između vrhunskih klima koje nudimo na Klimatizaciji.hr ponekad je teško odabrati koja je najbolja za vas. Najbolje i najpoznatije marke nude razne modele za različitu primjenu pa vam donosimo 5 top modela kako bismo vam olakšali izbor.

Hyundai Elite Inverter Plus 

Ovaj napredni model Hyundai klima uređaja s razlogom osvaja tržište. Uz svoj inovativni dizajn i moćne performanse Hyundai Elite Inverter Plus HRH-09GMV3/HRO-09GMV3 nudi komfornu raznolikost funkcija i tehniku hlađenja najnovije generacije. Ovaj iznimni klima uređaj pobrinut će se za sve, bilo to hlađenje, odvlaživanje ili grijanje.

Svojim učinkom hlađenja od 2.7 kW i učinkom grijanja od 3,1 kW, klima uređaj Elite Inverter serije preporučuje se za prostorije veličine do 25 m². Osim pouzdanog hlađenja i grijanja ovaj klima uređaj osigurava i iznimnu kvalitetu i čistoću zraka zahvaljujući kompleksnom filtarskom sustavu od više tipova filtera (filtera visoke gustoće, filtera s hladnim katalizatorom te višeslojnog filtera sa aktivnim ugljikom i vitaminom C). Uz ovu iznimnu filtraciju Elite Inverter serija dolazi i s ionizatorom koji osigurava još bolju kvalitetu zraka i pomaže pri sprječavanju bolesti pluća poput astme.

Hyundai Elite Inverter Plus

Klima uređaj radi potpuno automatski i nudi svojim mikroprocesorskim reguliranjem veliki broj opcija:

WiFi upravljanje

Ovaj odlični dodatak omogućuje upravljanje i podešavanje funkcija klima uređaja putem posebne aplikacije na vašem pametnom telefonu ili tabletu. WiFi modul potrebno je instalirati u unutarnju jedinicu prije početka korištenja.

Slijedi me

U daljinskom upravljaču ugrađen je osjetnik temperature koji reagira na toplinska opterećenja u prostoriji. Uređaj sam regulira temperaturu u prostoriji kako bi korisniku bilo ugodnije.

Timer

Mogućnost podešavanja uključivanja i isključivanja uređaja unutar 24 sata putem timer funkcije može rezultirati velikom uštedom energije.

5 brzina ventilatora vanjske jedinice

Za što veću uštedu energije i udobniji rad, raspon brzina vanjskog ventilatora povećao se s 2 na 5 brzina.

Samočišćenje

Funkcija samočišćenja automatski čisti izmjenjivač unutarnje jedinice nakon zaustavljanja klima uređaja i to tako da ventilator unutarnje jedinice ostaje u pogonu još nekoliko minuta, kako bi se se uklonila kondenzirana voda i bakterije iz uređaja.

Ionizator

Sustav predaje negativne ione koji u velikoj mjeri utječu na poboljšanje kvalitete zraka. Prednost ionizatora u klima uređajima je mogućnost stvaranja prirodnog i osvježavajućeg zraka u vašem domu. Negativni ioni u zraku smanjuju stres, pomažu metabolizmu, stimuliraju cirkulaciju, poboljšavaju funkciju pluća i sprečavaju bolesti pluća poput astme.

Pozlaćene lamele

Zaštitni premaz isparivača i kondenzatora učinkovito sprječava razvoj bakterija. Poboljšava učinkovitost grijanja ubrzanim odmrzavanjem vanjske jedinice, te može izdržati slani zrak, kišu i druge korozivne elemente.

Višestruka filtracija

Filter s aktivnim ugljenom i vitaminom C, cold catalyst filter, filter visoke gustoće.

Hitna funkcija

Dogodi li se greška ili problem na osjetniku temperature, standardni klima uređaj će prikazati kod greške i odmah se zaustaviti, dok će ovaj klima uređaj prikazati pogrešku i nastaviti rad, u slučaju da je hitno potreban. Na ovaj način osigurati će se pouzdani rad klima uređaja kad je baš najpotrebniji.

Automatski restart

Ako za vrijeme rada klima uređaja nestane struje, uređaj će se ugasiti. Nakon povratka struje automatski se vraćaju postavke spremljene u memoriji uređaja i on nastavlja sa radom. Ova funkcija je pogotovo bitna kada se radi o prostorima u kojima je poželjno održavanje specifične temperature.

"I" daljinski upravljač

Glavne funkcije klima uređaja mogu se mijenjati modificiranjem programa na daljinskom upravljaču. Također možete mijenjati postavke i izbrisati one koje vam nisu potrebne.

Rad pri niskim temperaturama

Klima uređaj se može pokrenuti u hlađenju čak i kada su vanjske temperature do -15°C zahvaljujući posebno dizajniranom PCB otpornom na niske temperature, a brzina ventilatora vanjske jedinice može se mijenjati automatski prema temperaturi kondenzacije.

Održavanje 8°C u prostoru

Funkcija koja održava temperaturu prostora na 8°C kako ne bi došlo do smrzavanja ili pucanja cijevi. Dostupno preko bežičnog daljinskog upravljača.

Noćni način rada

Klima uređaj će automatski dizati temperaturu (u hlađenju) ili spuštati temperaturu (u grijanju) 1°C po satu kroz prva dva sata rada. Nakon toga temperatura ostaje ista, a klima uređaj se nakon 5 sati rada automatski gasi.

1W stanje pripravnosti

Ova inteligentna on-off tehnologija omogućuje da klima uređaj automatski pređe u način rada koji čuva energiju kada je u stanju pripravnosti (stand by), što rezultira padom potrošnje energije s uobičajenih 5 W na 1 W, dakle 80% - 90% energije se očuva.

Klima uređaj Hyundai Elite Inverter Plus 2.7 kW sastoji se od unutarnje jedinice oznake HRH-09GMV3, vanjske jedinice HRO-09GMV3, infracrvenog daljinskog upravljača i WiFi upravljačkog modula.

 

AUX Halo Inverter

Top model AUX klima uređaja iznenaditi će vas ponudom i brojnim inovativnim rješenjima. Prije svega, odlikuju ga niska potrošnja električne energije, vrhunska obrada zraka i tihi rad. AUX HALO lako će rashladiti željenu prostoriju i za vrijeme iznimnih vrućina, a u prijelaznim mjesecima poslužit će vam i za dogrijavanje prostora. Naravno, ne smijemo zaboraviti napomenuti da ova serija koristi ekološki prihvatljiviji rashladni medij R32 koji ne samo da pomaže pri očuvanju okoliša, već i sam uređaj čini učinkovitijim.

Možda niste znali, ali ovaj model također nosi i ime najpristupačnijeg A+++ modela. Uz zaista nisku investiciju nudi najvišu energetsku učinkovitost i brojne “top model” mogućnosti koje su obično rezervirane za uređaje s puno višom cijenom.

Naravno da ovaj model uz standardni infracrveni daljinski upravljač dolazi s WiFi modulom (ovaj odlični dodatak omogućuje upravljanje i podešavanje funkcija klima uređaja putem posebne aplikacije na vašem pametnom telefonu ili tabletu) i naravno da je već uključen u cijenu.

AUX Halo Inverter

Produljeno jamstvo

Klimatizacija.hr vam je omogućila dodatnu pogodnost: Osim osnovne garancije u trajanju od 3 godine, pružamo pogodnost dodatne 2 godine produljenog jamstva. Na ovaj način osiguravate si ukupno 5 godina garancije na cijeli uređaj. Registrirajte svoj proizvod danas kako biste dobili najbolju moguću uslugu i osigurali si dodatnu garanciju. Više o AUX produljenom jamstvu pročitajte ovdje.

Filtracija zraka i UV lampa

HALO klima uređaji osiguravaju vrhunsku filtraciju zraka, nešto što je sve informiranijim kupcima postalo itekako bitno. Kao odgovor na sve zahtjevnije zdravstvene situacije, AUX HALO dolazi opremljen s ugrađenom UV lampom, odnosno ultraljubičastom lampom koja je dobro poznato i efikasno rješenje za sterilizaciju u brojnim industrijama i vrstama poslovanja. Neutralizira viruse, bakterije i gljivice (plijesan) te nadopunjuje već odličnu postojeću filtraciju.

Za tako efikasnu filtraciju pobrinuti će se filter s aktivnim ugljenomfilter s vitaminom C. Zajedno pružaju zaista visoku razinu zaštite i kvalitete zraka te pomažu u prevenciji bolesti dišnih puteva, alergija i neugodnih mirisa.

Najpristupačniji  R32 A+++ model

Ukoliko tražite uređaj koji će pouzdano i efikasno rashladiti željeni prostor te u isto vrijeme unijeti dašak svježine modernog dizajna koji krade pogled, tada je AUX HALO pravi izbor za vas. S energetskom učinkovitošću u hlađenju SEER 8.5 i najvišim energetskim razredom A+++ predstavlja idealan odabir za one koji vole snažno, ali štedljivo hlađenje. No, osim pouzdanog hlađenja, kao jedan od rijetkih klima uređaja na tržištu sa energetskom učinkovitošću u grijanju SCOP 4.6 pripada razredu A++, što ga postavlja visoko u ponudi klima uređaja za potrebe grijanja ili dogrijavanja prostora. Na pouzdan rad možete računati tokom cijele zime i najhladnijih dana, jer AUX HALO nesmetano grije i na čak -20°C ambijentalne temperature, što znači da mu nije potreban ni dodatan grijač vanjske jedinice. Zaista odlika top modela.

Pouzdano hlađenje do 49°C i grijanje do -20°C vanjske temperature

AUX HALO klima uređaji nude stvarno širok raspon rada u svim vremenskim uvjetima pa na pouzdan rad možete računati tokom cijele godine. Za vrijeme zime i najhladnijih dana također ne morate brinuti, jer AUX HALO nesmetano grije i na čak -20°C ambijentalne temperature, što znači da mu nije potreban ni dodatan grijač vanjske jedinice. Zaista odlika top modela.

WIFI - kontrola nadohvat ruke

AUX HALO standardno dolazi sa infracrvenim daljinskim upravljačem i WIFI 2.0. Ovaj modul vam omogućuje upravljanje i podešavanje funkcija klima uređaja putem posebne aplikacije na vašem pametnom telefonu ili tabletu. Neke od situacija u kojima je ova funkcionalnost posebice korisna:

  • putujete prema doma i želite da vas dočeka ugodno rashlađen prostor
  • živite sa starijim ljudima ili djecom koja možda nisu u mogućnosti upravljati klima uređajem
  • krenuli ste na put i zaboravili ugasiti svoj klima uređaj

WIFI moduli znaju koštati i po nekoliko desetica eura, ali imamo odlične vijesti za vas: ovaj put je WIFI već uključen u cijenu uređaja.

Rashlađivanje čitavog prostora

Posebno oblikovane lamele ispuha zraka HALO klima uređaja iznimno su aerodinamične kako bi vam osigurale pouzdano rashlađivanje prostora. Zahvaljujući njima, svjež zrak stići će do dijelova prostorije i do 15m udaljenosti od klima uređaja. Samo jedan od brojnih načina na koji HALO pruža savršen komfor kada ga zahtjevate.

iFeel funkcija

Uz HALO klima uređaj uživati ćete u savršeno rashlađenom ili zagrijanom zraku u svom domu, a s iFeel funkcijom taj osjećaj će vas pratiti u svakom kutku prostorije. Pametan senzor koji se nalazi u vašem infracrvenom daljinskom upravljaču obavještava klima uređaj o svojoj poziciji i temperaturi, a unutarnja jedinica tada sama prilagođava smjer i temperaturu zraka.

Dovoljno je uključiti iFeel funkciju, upravljač ponijeti sa sobom i HALO će odraditi ostalo. Stvarno je odlično kada su pametni uređaji stvarno pametni, a i štedljivo.

Samočišćenje

Ova iznimno korisna funckionalnost nije važna samo za dugovječan rad vašeg klima uređaja, već je korisna i za vaše zdravlje. Pouzdan i nesmetan rad osiguravaju pozlaćene lamele isparivača i kondenzatora koje učinkovito sprječavaju razvoj bakterija, poboljšavaju učinkovitost grijanja ubrzanim odmrzavanjem vanjske jedinice, te mogu izdržati slani zrak, kišu i druge korozivne elemente. Ono što je zaista posebno kod AUX uređaja je mogućnost samočišćenja, odnosno postizanje dodatne 99.9% sterilizacije zagrijavanjem lamela isparivača na 57°C, što ujedno pomaže i kod “defrost” funkcije, odnosno da se lamele odmrznu u slučaju smrzavanja kod visoke vlage i niske temperature. Korištenjem ove funkcije smanjit će se zadržavanje kondenzacije na lamelama, sprječiti razvoj bakterija poput legionele i naravno ukloniti mogući loši mirisi koji nastaju kod neadekvatnog održavanja klima uređaja.

Zaštitni premaz - u borbi s vremenom

Svi uživamo na morskom povjetarcu, ali ne i u posljedicama koji on može ostaviti na vanjskoj jedinici našeg novog klima uređaja. Upravo zato HALO vanjska jedinica dolazi s posebnim Wagner premazom za zaštitu od korozije.

Ova vrsta antikorozivne zaštite pomaže vanjskim jedinicama da ostvare životni vijek i do 15 godina, što je izuzetno za slučajeve kada je vanjska jedinica izložena brojnim štetnim učincima. Uz dugovječan rad vašeg klima uređaja, nije na odmet zadržati i što bolji estetski dojam vašeg objekta.

Za miran san

Korištenje klima uređaja u spavaćoj sobi napokon može biti užitak bez kompromisa. Zaboravite na bučne klima uređaje iz prošlosti i napokon uživajte, jer HALO koristi najnovija programska rješenja i poseban dizajn unutarnje jedinice kako bi se buka prilikom rada svela na minimum. Poseban algoritam za smanjivanje vibracija i optimalan dizajn za dinamičan ispuh zraka pobrinuli su se za neopisivo iskustvo korištenja.

Uz HALO klima uređaj spavajte bolje. Čist zrak zahvaljujući odličnoj filtraciji, savršena temperatura uz napredne programske funkcije i ultra tihi rad odsad dolaze u paketu.

Uz sve već navedene vrhunske karakteristike moramo spomenuti i to da je korištenje ovog uređaja jednostavno užitak. Uz direktnu kontrolu nad radom uređaja po vašim željama, ukoliko dobro podesite njegove brojne funkcije on je u mogućnosti raditi praktički automatski. Samo neke od brojnih funkcija su:

  • Održavanje 8°C u prostoru
  • Timer
  • Turbo
  • Slijedi me
  • Automatski restart
  • 4D protok zraka
  • Samodijagnostika te brojne druge.

QTherm Magic Free Inverter

QTherm Magic Free Inverter svojom ponudom i brojnim rješenjima neće vas ostaviti ravnodušnima. Odlikuju ga niska potrošnja električne energije, vrhunska obrada zraka i tihi rad. QTherm Magic Free Inverter lako će rashladiti željenu prostoriju i za vrijeme visokih vrućina, a u prijelaznim mjesecima može vam poslužiti i za dogrijavanje prostora. Ova serija koristi ekološki prihvatljiviji rashladni medij R32 koji ne samo da pomaže pri očuvanju okoliša, već i sam uređaj čini učinkovitijim. 

QTherm Magic Free Inverter

Niska potrošnja električne energije

S visokom energetskom učinkovitošću i A+++ energetskim razredom QTherm Magic Free Inverter TAC-09MVO/TAC-09MVW predstavlja odličan odabir za štedljivo hlađenje. Osim pouzdanog hlađenja, kao jedan od rijetkih klima uređaja na tržištu sa energetskom učinkovitošću u grijanju SCOP 4.7 pripada razredu A++, što ga postavlja visoko u ponudi klima uređaja za potrebe grijanja ili dogrijavanja prostora. Na pouzdan rad možete računati tokom cijele zime i najhladnijih dana jer QTherm Magic Free Inverter nesmetano grije i na čak -25°C ambijentalne temperature, uz pomoć dodatnog grijača vanjske jedinice

Samočišćenje

Pouzdan i nesmetan rad osiguravaju pozlaćene lamele isparivača i kondenzatora koje učinkovito sprječavaju razvoj bakterija, poboljšavaju učinkovitost grijanja ubrzanim odmrzavanjem vanjske jedinice, te mogu izdržati slani zrak, kišu i druge korozivne elemente. QTherm uređaji također imaju mogućnost samočišćenja, odnosno postizanje dodatne 99.9% sterilizacije zagrijavanjem lamela isparivača na 57°C, što ujedno pomaže i kod “defrost” funkcije, odnosno da se lamele odmrznu u slučaju smrzavanja kod visoke vlage i niske temperature. 

Breezeless efekt

U načinu rada hlađenje, glavna odlika ovog uređaja je tehnologija povjetarca koja zahvaljujući 2430 mikropora na istrujnoj lameli ublažavaju jako i izravno puhanje unutarnje jedinice. Inteligentno prepoznavanje promjena unutarnje temperature čini komfor još većim, uz automatsko prebacivanje načina dovoda zraka tj. istrujna lamela se po potrebi zatvori te tako pruža osjećaj ugode bez izravnog strujanja zraka. Kada je jedinica potpuno zatvorena, kapacitet hlađenja je 60% snage.

Honeycomb i PM 2.5 filteri

Za efikasnu filtraciju pobrinuti će se Honeycomb filter koji učinkovito zaustavlja zagađivače u zraku kao što su prašina i prljavština, te PM 2.5 filter koji filtrira fine čestice prašine koje lebde u zraku i uklanja 99,9% tih zagađivača, pružajući čist i zdrav zrak. Zajedno pružaju zaista visoku razinu zaštite i kvalitete zraka te pomažu u prevenciji bolesti dišnih puteva, alergija i neugodnih mirisa.

4D protok zraka

Pomične vodoravne i okomite žaluzine mogu se automatski pomicati u četiri smjera, osiguravajući višesmjernu i uravnoteženu distribuciju klimatiziranog zraka kroz prostoriju.

Slijedi me

U daljinskom upravljaču ugrađen je osjetnik temperature koji reagira na toplinska opterećenja u prostoriji. Uređaj sam regulira temperaturu u prostoriji kako bi korisniku bilo ugodnije.

Održavanje 8°C u prostoru

Funkcija koja održava temperaturu prostora na 8°C kako ne bi došlo do smrzavanja ili pucanja cijevi. Dostupno preko bežičnog daljinskog upravljača.

Uz direktnu kontrolu nad radom uređaja po vašim željama, ukoliko dobro podesite njegove brojne funkcije on je u mogućnosti raditi praktički automatski.

Samo neke od brojnih funkcija su:

  • Timer
  • Turbo
  • Automatski restart
  • Samodijagnostika te brojne druge.

Ovaj model uz standardni infracrveni daljinski upravljač dolazi s WiFi modulom koji omogućuje upravljanje i podešavanje funkcija klima uređaja putem posebne aplikacije na vašem pametnom telefonu ili tabletu.

 

Mitsubishi Electric Super Inverter Plus 

Predstavljamo kompaktnu i modernu seriju različitog kapaciteta, dizajniranu kako bi odgovarala svim interijerima. Unutrašnje i vanjske jedinice visokih performansi kojima je vrhunska tehnologija invertera omogućila postizanje „ranga A +++“ za SEER. Ujedno je i dobitnica "Good design" i "reddot" nagrada.

Ovaj napredni model proizvođača Mitsubishi Electric osvaja brojnim funkcionalnostima, privlačnim izgledom i kompaktnom izvedbom. Uz tih i pouzdan rad, Mitsubishi Electric Super Inverter Plus 2.5 kW MSZ-AY25VGKP/MUZ-AY25VG u sebi ima ugrađeno WiFi sučelje i nudi opciju ugradnje dodatnog žičanog upravljačkog sučelja koji se prodaje zasebno.

Mitsubishi Electric Super Inverter Plus

Visoka ušteda energije

Klima uređaj koristi novi, ekološki prihvatljiv rashladni medij R32 i upravo zahvaljujući njemu i naprednoj inverterskoj tehnologiji spada u uređaje odlične energetske učinkovitosti razreda A+++, što znači da doprinosi smanjenju potrošnje energije u širokom rasponu. Sa snagom od 2.5 kW pouzdano će rashladiti prostorije do 25 m².

Snižena potrošnja

Električni uređaji troše energiju u stanju pripravnosti čak i kada nisu u stvarnoj uporabi. Iako očigledno nastojimo smanjiti potrošnju energije tijekom stvarne upotrebe, vrlo je važno i smanjenje potrošnje energije koja se ne može spriječiti. Upravo zato ova serija ima postavku "snižena potrošnja u stanju pripravnosti"

Evolucija komfora i praktičnosti

Upravljanje uređajem omogućeno je infracrvenim daljinskim upravljačem, a vaša udobnost pomoću brojnih funkcija. Nova kontrola protoka zraka koja ga širi po stropu eliminira presnažan i direktan osjećaj puhanja. Vertikalne i horizontalne lamele automatski se pomiču kako bi osigurale ravnomjerni protok zraka po prostoriji.

Econo Cool funkcija

Ova funkcija prilagođava količinu zraka usmjerenu prema tijelu na temelju temperature izlaznog zraka. Na taj način također se postiže i 20% -tni porast energetske učinkovitosti.

Tjedni timer

Jednostavno postavite željenu temperaturu i vrijeme pokretanja ili zastavljanja rada koji odgovaraju vašem načinu života. Smanjite potrošnju energije pomoću timera kako biste spriječili zaboravljanje isključivanja jedinice.

"i save" postavka

"i save" je pojednostavljena funkcija koja postavlja na željenu (unaprijed postavljenu) temperaturu pritiskom jednog gumba na daljinskom upravljaču. Pritisnite isti gumb dva puta uzastopno kako biste se odmah vratili na prethodnu postavku temperature. Upotreba ove funkcije doprinosi ugodnom radu, ostvarujući pritom najprikladnije postavke klimatizacije i štedeći na potrošnji energije kada, primjerice, napustite sobu ili odlazite u krevet.

Noćna postavka

Kad je uključena noćna postavka smanjuje se svjetlina lampice indikatora rada, zvučni signal pištanja se gasi, a zvučna razina rada vanjske jedinice se snižava za 3 dB od tvornički navedene.

Plasma Quad Plus tehnologija

Zahvaljujući Plasma Quad Plus naprednoj tehnologiji filtriranja ovaj sustav je idealan za astmatičare i alergičare. Pouzdano uklanja 99% štetnih čestica poput virusa, bakterija i plijesni u zraku, 98% alergena (kao što je pelud), 97% grinja i prašine i 99% mikročestica u zraku (PM2.5), a također hvata i neutralizira mirise.

Funkcija samočišćenja

Funkcija samočišćenja sprječava plijesan i neugodne mirise, omogućujući dovod čišćeg zraka u prostor. 

Klima uređaj Mitsubishi Electric Super Inverter Plus 2.5 kW sastoji se od unutarnje jedinice oznake MSZ-AY25VGKP, vanjske jedinice MUZ-AY25VG i infracrvenog daljinskog upravljača.

 

Fujitsu Standard Eco Inverter 

Ulazni Fujitsu Standard Eco Inverter 2.5kW-ASYG09KPCE/AOYG09KPCA model koji koristi rashladni medij R32 oduševit će vas jednostavnim, nenametljivim dizajnom koji skriva brojne tehnološke novitete. Uređaj postiže A++ energetski razred u hlađenju, podržava opcionalno WiFi upravljanje koje se kupuje zasebno, te može grijati sve do -15 ºC. Snagom od 2.5 kW zadovoljit će sve potrebe hlađenja i grijanja u prostorijama do 25 m².

Odličnim filterskim sustavom osigurati će svjež i čist zrak, a velikom lamelom tih rad i ugodan ispuh zraka po čitavoj prostoriji. Također, prednji panel lako je ukloniv pa će održavanje čistoće filtera biti brzo i jednostavno, a za pravovremeno čišćenje biti ćete obavješteni na vrijeme pomoću signalne lampice u znaku filtera. Brza i jednostavna je i sama kontrola uređaja pomoću infracrvenog daljinskog upravljača i brojnih funkcija.

Fujitsu Standard Eco Inverter

Tihi rad i rad pri niskim temperaturama

Veliki otvor i nova konstrukcija za puhanje zraka postigli su udoban protok zraka koji se pravilno širi po prostoriji i omogućuje tiši rad, dok nove tehnologije omogućuju rad na još nižim ambijentalnim temperaturama.

Ekonomski režim rada

U ovom pametnom načinu rada postavka termostata automatski se mijenja s obzirom na temperaturu kako bi se izbjeglo nepotrebno hlađenje i grijanje. I dalje će se održavati željeni temperaturni raspon i ugodna klima ali sa naglaskom na uštedu električne enegije.

Režim snažnog rada

Klima uređaj se prebacuje u postavku rada sa maksimalnim protokom zraka i snagom kompresora kako bi vrlo brzo prostoriju učinio ugodnom. Ova opcija je pogotovo primjetna i korisna za situacije kada se ulazi izvana u prostoriju koja je bitno različite temperature od vanjske. Na ovaj način se u što kraćem vremenu podiže ili spušta relativna temperatura prostorije.

Automatski režim rada

U ovom načinu rada uređaj se automatski prebacuje između načina grijanja i hlađenja ovisno o postavci temperature i sobnoj temperaturi. Ovo je posebno primjetno u proljeće i jesen kada temperature bitno variraju kroz dan i samo jedna temperaturna postavka nije dovoljna. Da bi se primjerice postigla temperatura od 15 oC ponekad prostoriju treba grijati do nje a ponekad hladiti i na ovaj način klima uređaj to radi automatski.

Vertikalno usmjeravanje strujanja zraka

Kako bi se bolje usmjerio protok zraka po čitavoj prostoriji i postigla ujednačena raspodjela hladnog / toplog zraka u ovoj postavci lamele klima uređaja automatski osciliraju gore - dolje. Na ovaj način se također može izbjeći konstantano direktno puhanje u jednom smjeru koje može bit izuzetno nepoželjno i čak štetno po zdravlje ako se tamo nalaze osobe.

Automatska brzina ventilatora

Mikroračunalo automatski učinkovito podešava protok zraka regulacijom brzine ventilatora kako bi pratilo promjene sobne temperature. Ovo je pogotovo poželjno kada se u prostoriji redovito otvaraju vrata ili prozori pa se jednako redovito mijenjaju i temperaturni uvjeti. S jedne strane postiže se ušteda kada je potrebna manja brzina ventilatora, a s druge pravovremeni snažan rad kako bi se osigurala zadana temperatura i udobnost.

Automatsko ponovno pokretanje

U slučaju privremenog prekida napajanja, klima-uređaj će se automatski ponovno pokrenuti u istom režimu rada kao i prije, nakon što se napajanje vrati. Ponekad je vrlo bitno da se u prostoriji održava zadana temperatura te se stvara problem ako nakon nestanka napajanja klima uređaj ostane ugašen. Bilo da se radi o poslovnoj potrebi ili želji za ugodnom sobnom temperaturom kod kuće, ova prigodna značajka brine za vas.

"Sleep timer" funkcija za miran san 

Spavanje uz upaljeni klima uređaj nikad nije bilo jednostavnije i ugodnije. Kako temperaturni zahtjevi nisu jednaki prilikom polaska u krevet i kasnije tokom spavanja, mikroračunalo postupno automatski mijenja sobnu temperaturu kako bi omogućilo ugodan i miran san. Na ovaj način izbjegnite buđenje u prehladnoj / pretoploj sobi i nužno gašenje ili naknadno namještanje postavki klima uređaja.

Programski timer

Ovaj digitalni mjerač vremena omogućuje odabir jedne od opcija koja će se u zadano vrijeme automatski pokrenuti: ON, OFF, ON »OFF ili OFF» ON. Ova funkcija može primjerice upaliti klima uređaj 30 min prije dolaska kući u zadano vrijeme ili recimo ugasiti klima uređaj sat vremena nakon odlaska u krevet. Kada god poželite unaprijed klimatizirani prostor ili pravovremeno gašenje u odsutnosti ovo je vrlo dobrodošla funkcija.

Znak filtra

Automatski prikazuje lampicu sa znakom filtra koja služi kao pravovremeni indikator potrebe za čišćenjem. Ovim pametnim sustavom ćete biti na vrijeme obavješteni bez potrebe za redovitim provjeravanjem i otvaranjem klima uređaja. Uštedite brigu i vrijeme uz ovu prigodnu funkciju.

Klima uređaj Fujitsu Standard Eco Inverter 2.5 kW sastoji se od unutarnje jedinice oznake ASYG09KPCE, vanjske jedinice AOYG09KPCA i infracrvenog daljinskog upravljača.

Klimatizacija poslovnica

Zaključak

Koji god klima uređaj odabrali, ne možete pogriješiti. Svaki od njih nudi vrhunske performanse i često su birani od strane kupaca. Ukoliko želite vidjeti klima uređaje uživo i savjetovati se o idealnoj klimi za vaš dom ili poslovni prostor posjetite najbližu klimatizacija.hr poslovnicu.