Datum objave: 20. studeni 2023.

Toshiba je poznata po proizvodnji raznih električnih proizvoda, uključujući toplinske pumpe ili dizalice topline.Dizalice topline su uređaji koji koriste električnu energiju za grijanje ili hlađenje prostora.

 

Ovi uređaji su učinkoviti u prijenosu topline s jednog mjesta na drugo, ovisno o tome gdje je potrebna. Toshiba vam nudi odličan sustav koji odgovara svim vašim zahtjevima. Odabir ispravnog sustava za vaš prostor osigurat će točnu kontrolu klime, učinkovitost toplinske pumpe i isplativo rješenje.

 

Ako dizalice topline dobivaju toplinu izvana, kako osiguravaju toplinu tijekom hladnog dana?

 

Čak i kada je vani jako hladno, još uvijek postoji nešto toplinske energije u zraku. Dizalice topline učinkovite su u preuzimanju toplinske energije iz zemlje ili zraka.

Da bi dizalice topline radile najbolje, također je važno da objekt ima dobru energetsku učinkovitost, kao što je dobra izolacija ili stolarija.

 

Prednosti dizalica topline

60 do 75% niži troškovi grijanja

Dizalice topline dobivaju do 3/4 potrebne energije besplatno iz okoline u kojoj živite. Tlo, podzemne vode ili vanjski zrak skladišta su ogromne količine toplinske energije koja se pomoću toplinskih pumpi može pretvoriti u energiju za grijanje. Uštede su značajne u usporedbi s drugim konvencionalnim sustavima grijanja. Količina energije koju troše dizalice topline znatno je manja od količine topline koju proizvode.

Pametno ulaganje u budućnost

Odlučite li se danas ugraditi dizalicu topline, trebali biste biti svjesni da ulažete u budućnost. Njezina prava vrijednost leži u mnogim mjerljivim i nemjerljivim aspektima. Osim sigurnosti investicije, fleksibilnosti, niskih troškova grijanja, udobnosti te brojnih ekonomskih i ekoloških prednosti, dizalica topline zapravo je ulaganje u vašu budućnost i budućnost vaše djece.

Novogradnja, adaptacija ili zamjena sustava grijanja

Dizalica topline idealno je rješenje za grijanje i hlađenje novoizgrađenih i renoviranih objekata, kao i kod zamjene postojećeg sustava grijanja. Budući da radi na principu niskotemperaturnog grijanja, pogodna je za podno grijanje i grijanje zidnim radijatorima, kao i kombinaciju oba. Dizalice topline također su prikladne za obnovljene ili renovirane zgrade s radijatorskim grijanjem budući da nove visokotemperaturne dizalice topline mogu doseći temperaturu vode od 80°C.

Toplo zimi, hladno ljeti

Jedinstvena tehnologija toplinske pumpe omogućuje vašem sustavu grijanja da grije vaš dom zimi i hladi ga ljeti bez dodatnih radova i ulaganja. Sustav dizalice topline može se koristiti za hlađenje bez obzira na to koristite li ventilokonvektore ili podno grijanje.

toplina

Najbolje dizalice topline iz Toshibe

Klima uređaji

Korištenje najnovije inverterske tehnologije ima prednost pružanja učinkovite i isplative kontrole klime. Dizajnirana je za tihi rad i jednostavna je za korištenje s logičnim kontrolama za pojednostavljeno grijanje i hlađenje.

Najučinkovitija dizalica topline

Potražite dizalice topline koje su energetski učinkovite kako biste iz godine u godinu uštedjeli na kupnji i troškovima rada. Sve Toshiba jedinice označene su svojim omjerom energetske učinkovitosti (SEER), što je veći SEER broj, to je jedinica energetski učinkovitija.

Zdravlje

Vaša nova instalacija dizalice topline sada može pružiti zdravo okruženje za vašu obitel. Uz IAQ (indoor air quality) sustave za filtriranje zraka za kontrolu prašine, plijesni i bakterija u svakoj prostoriji, možete bez problema boraviti cijeli dan. Ugrađeni ionizatori uklanjaju mikroskopske čestice za čistiju cirkulaciju zraka, dizajnirani da pomognu astmatičarima i alergičarima.

Ekološki prihvatljivo grijanje i hlađenje

Toshiba kombinira tehnološki razvoj za buduće generacije – rezultat je niz učinkovitosti toplinske pumpe koja smanjuje emisije stakleničkih plinova.

Jamstvo proizvođača

Sve dizalice topline Toshiba dolaze s jamstvom proizvođača u trajanju od 3 do 5 godina ovisno o modelu vašeg klima uređaja.

dizalice topline u domu

Toshiba Estia dizalice topline: ekološki prihvatljive, troškovno povoljne i učinkovite

 

ESTIA dizalica topline zrak/voda sastoji se od vanjske jedinice i hidro unutarnje jedinice kao unutarnje jedinice. Putem ove hidro unutarnje jedinice opskrbljuju se svi sustavi, kao što su spremnik potrošne tople vode, radijatori ili podno grijanje.

Vanjska jedinica

Toplinska energija dobiva se preko kompresora i zračnog izmjenjivača topline i predaje se hidro unutarnjoj jedinici u kući.

Hidro unutarnja jedinica

U hidro unutarnjoj jedinici toplina iz radne tvari prenosi se na sustav vode putem pločastog izmjenjivača topline s minimalnim gubicima.

Spremnik potrošne tople vode

To je međuspremnik tople vode. Toplinski izolirani kotao izrađen je od plemenitog čelika, čime se osigurava minimalan gubitak topline i dug životni vijek.

Daljinski upravljač

Putem upravljačke ploče na hidro unutarnjoj jedinici upravlja se svim funkcijama. Po izboru je dostupan vanjski daljinski upravljač sa senzorom temperature.

smart control

Toshiba Estia – prednosti

Vodeća energetska učinkovitost u svijetu - SCOP od 4,88 (model od 11 kW)

Sa svojim najboljim SCOP performansama u klasi, Estia sustav toplinske pumpe zrak-voda pruža veću snagu grijanja uz manju potrošnju energije. Estia koristi visokokvalitetne komponente i materijale koji pridonose ukupnim uštedama u potrošnji energije.

S Toshibinim naprednim inverterom, sustav dizalice topline zrak-voda Estia isporučuje samo potreban kapacitet grijanja; čime se troši samo potrebna električna energija.

Temperatura tople vode također je optimizirana zahvaljujući Toshibinoj naprednoj kontroli ovisno o vanjskoj temperaturi zraka. Ovisno o vanjskoj temperaturi zraka sustavi zrak-voda automatski proizvode temperaturu vode kako bi predvidjeli smanjene potrebe za grijanjem prostora. Ista upravljačka logika omogućuje i predviđanje sve većih potreba za grijanjem kada vremenski uvjeti postanu ekstremni; ovo cjelokupno upravljanje temperaturom daje najbolje uvjete udobnosti.

Sve te uštede pozitivno utječu na osobni račun za struju i smanjenje emisiju CO₂ u atmosferi.

Jednostavne za postavljanje

Brzo i jednostavno za postavljanje. Jedinica hidromodula može se sigurno postaviti na najprikladnije mjesto u kući. Nema potrebe za dimnjacima ili podzemnim hvatačima koji zahtijevaju dodatne radove na licu mjesta.

Kompaktna vanjska jedinica može se postaviti bilo gdje izvan kuće ili na balkonu, zahvaljujući velikim dužinama cjevovoda.

Jedan sustav, više rješenja

Sustavi dizalica topline Estia mogu se koristiti u kombinaciji s različitim vrstama grijaćih tijela: postojećim niskotemperaturnim radijatorima za grijanje, podnim grijanjem ili ventilokonvektorima.

Prava temperatura u pravo vrijeme

Može proizvesti vodu na različitim temperaturama za nekoliko primjena istovremeno. Toshiba Estia sustav dizalice topline zrak-voda radi besprijekorno i s niskom vanjskom temperaturom zraka do -20 °C zimi i do 43 °C u ljetnoj sezoni. Sustav ima ugrađenu jedinstvenu zaštitu od nakupljanja leda.

prava temperatura

Toshiba dizalice topline na Klimatizaciji.hr

 

Na Klimatizaciji.hr nudimo velik izbor Toshibinih dizalica topline Estia R32 raznih jačina i primjena za vaše potrebe. Evo nekoliko primjera:

  1. Toshiba Estia R32 4kW - HWT-601XWHM3W-E/HWT-401HW-E
  2. Toshiba Estia R32 6kW - HWT-601XWHT6W-E/HWT-601HW-E
  3. Toshiba Estia R32 8kW - HWT-1101XWHT9W-E/HWT-801HW-E
  4. Toshiba Estia R32 11kW - HWT-1101XWHT9W-E/HWT-1101HW-E
  5. Toshiba Estia R32 AIO 4kW - HWT-601F21ST6W-E/HWT-601HW-E (integrirani spremnik PTV-a)
  6. Toshiba Estia R32 AIO 11kW - HWT-1101F21MT9W-E/HWT-1101HW-E (integrirani spremnik PTV-a)

 

Sve Toshiba Estia R32 dizalice topline koje imamo u ponudi nalaze se u energetskom razredu od A+++ što znači da rade efikasnije i troše manje električne energije od konvencionalnih sistema grijanja. Područje rada u grijanju je od -20/-25 °C do 25 °C dok je u hlađenju od 10 °C do 43°C.

Koristi se najnovija R32 radna tvar za veću energetsku učinkovitost s manje utjecaja na ozonski sloj i manju emisiju ugljikovog dioksida. Do 75% manje utjecaja na globalno zatopljenje.

Toshiba Estia R32 dizalica topline ne samo da je kompatibilna, već se i preporuča koristiti ju s obnovljivim izvorima energije kao što su fotonaponski paneli. Na ovaj način ostvarit ćete najveće uštede i vrlo brzo ostvariti povrat u ovu vrstu investicije.

Ima širok radni raspon i može se kombinirati s podnim grijanjem, ventilokonvektorima, radijatorima i spremnikom vode za kućanstvo. Također se može spojiti u kombinirani sustav grijanja gdje se koristi već postojeći sustav poput plinskog bojlera. Ne rade zajedno u isto vrijeme, već se bira koji sustav je aktivan u zadanom trenutku.

Toshiba Estia R32 je cjeloviti sustav koji osigurava grijanje i hlađenje prostora kao i pripremu potrošne tople vode, nudeći cjelogodišnje rješenje koje može ukloniti potrebu za tradicionalnim plinskim ili uljnim kotlovima ili raditi zajedno s njima. Ovi modeli dolaze u kombinaciji vanjske jedinice i unutarnje Estia R32 Hidro modul jedinice. Ovi modeli dolaze s integriranim spremnikom potrošne tople vode PTV i time čine jedinstven sustav koji ne samo da će vam uštedjeti na prostoru, već će vas i oduševiti svojim dizajnom.

Toshiba Estia R32 modeli pružaju visoku razinu sigurnosti gdje su uređaji napravljeni od nehrđajućeg čelika s vrhunskom otpornošću na koroziju. Uz SMART control sustave upravljanja uređajima se može upravljati individualno i/ili daljinski te se pružaju dodatne pametne opcije korištenja.