Datum objave: 29. svibanj 2019.

Moderni kompaktni inverter izgleda iznimno privlačno, umjerene je cijene te bogatih funkcionalnosti među kojima se ističe WiFi upravljanje, tihi rad i funkcija samočišćenja

Plus Minus
Dizajn Jednostavan daljinski upravljač
Cijena Osnovni filterski sustav
Tvorničko jamstvo  
Brojne funkcije  
   
JAMSTVO: 36 mjeseci
FILTERSKI SUSTAV: IAQ filter
WIFI UPRAVLJANJE: Doplata 700,00 kn
CIJENA: od 4.027,50 kn
SVI MODELI: klikni na link

 

Seiya Inverter je Toshibin ulazni model klima uređaja koji je naslijedio vrlo popularan Mirai Inverter. Ime je dobio po liku iz japanskom manga stripa (Saint Seiya), a riječ je o priči koja prati pet mističnih ratnika koji se bore noseći svete oklope znane kao odjeća, čiji dizajn ovisi o raznim konstelacijama koji su likovi prilagodili svojstvenim zaštitnim simbolima.

Ako se vratimo u svijet klima uređaja, Seiya-u odlikuje privlačan dizajn koji osvaja već na prvi pogled. Jednostavne linije njen su najveći adut, a kada ju vidite postavljenu na zidu, shvatit ćete da će se brzo uklopiti u sve prostore.

DALJINSKI UPRAVLJAČ I VANJSKA JEDINICA

Osim unutarnje jedinice, jednako 'neutralno' su dizajnirani i jednostavan daljinski upravljač i vanjska jedinica ovog klima uređaja. Uz to, ovaj uređaj ima mogućnost upravljanja putem WiFi sučelja (potrebno je doplatiti 700,00 kn), a tada funkciju daljinskog upravljača preuzima vaš pametni telefon, tablet ili računalo.

FUNKCIJE PROIZVODA

Uz već spomenuto WiFi upravljanje, ovaj je uređaj bogat funkcijama koje potpomažu komforu korisnika. Neke od njih su iznimno korisne i dobrodošle u ovom cjenovnom razredu. Svi modeli tako su opremljeni IAQ filterom koji vrši finu filtraciju a napravljen je od prirodnih tvari. Funkcija samočišćenja znači da ventilator (turbina) na uređaju ostaju uključeni 30 minuta nakon što korisnik ugasi uređaj. Ta funkcija radi samo u režimu hlađenja i odvlaživanja a osigurava temeljito isušivanje uređaja kako bi se spriječilo nastajanje gljivica i posljedično razvoj loših mirisa iz kadice unutranje jedinice klima uređaja.

IAQ filterski sustav izrađen je od prirodnih tvari te uklanja gotovo 99% prljavštine iz zraka

PERFORMANSE

Kako uređaj koristi ekološki rashladni medij R32, energetska učinkovitost mu je vrlo dobra. Uređaj učina 2,5 kW ulazi u A++ energetski razred i postiže SEER 6,10 u hlađenju, te A+ energetski razred u grijanju (SCOP je 4,00). Gotovo identične podatke imaju i ostali Seiya modeli (2,0 / 3,5 / 4,2 / 5,0 / 6,5 kW). Unutarnja jedinica je prilično tiha, pa tako proizvodi tek 20 dB(A) zvučnog tlaka u režimu hlađenja, dok vanjska jedinica u istom režimu proizvodi 48 dB(A). To su podaci koji se odnose na najmanju brzinu ventilatora, a povećate li brzinu na maksimum, razina zvučnog tlaka unutarnje jedinice porasti će na 39 dB(A) dok će razina buke vanjske jedinice ostati ista.

Kompaktna i vrlo tiha vanjska jedinica proizvodi svega 48 dB(A) zvučnog tlaka

Konačno uređaj podržava udaljenosti između unutarnje i vanjske jedinice do 15 metara (vrijedi za modele učina 2,0 / 2,5 / 3,5 kW), dok modeli jačeg učina podržavaju do 20 metara udaljenosti. Svi modeli podržavaju visinsku razliku od 12 metara.

Uređaj dolazi sa 3 godine tvorničkog jamstva, a cijene za jednokratno plaćanje kreću već od 4.027,50 kuna.