Datum objave: 14. studeni 2020.

San Servolo Resort dom je najbolje hrvatske pive, a istančana pivska nepca hladi i grije Toshibin VRF sustav

Dva brata i jedan bratić iz Buja 2013. godine odlučili su krenuti u proizvodnju domaćeg piva, i to, sasvim netipično, u regiji koja je poznata po najboljim vinima u Istri. Ideja vodilja u glavama braće Simona i Gorana Grbavca i Marka Biondića je bila da naprave visokokvalitetno pivo koje će se služiti u najboljim restoranima i hotelima u Istri i ostatku Hrvatske, kao alternativa odličnim vinima po kojima je poznata Bujska regija u Istri.

Predsjednički apartman

S ovim je objektom sve krenulo prije 5 godina. Tu je smještena proizvodnja pive i Steakhouse i Delicatess shop

Momci su za svoju pivu odabrali ime San Servolo, koji je inače zaštitnik grada Buja, a zaštitni znak njihovog proizvoda bila je luksuzna, pomalo neobična pivska boca, koja je više asocirala na kakav konjak a ne pivu. Kako je riječ o relativnoj skromnoj proizvodnji (u početku je bilo riječ o manje od 800.000 boca pive a danas oko 1,5 milijuna boca), komercijalizacija je odrađena vrlo mudro. Piva je plasirana kroz odabrane vinoteke i specijalizirane diskonte pića te kroz odabrane restorane, hotele i kafiće. Taktika je rezultirala vrlo brzim prihvatom od strane pivopija, te San Servolo danas slovi kao jedna od najboljih hrvatskih piva.

Proizvodnja pive je ograničena, čime se može održavati kontrola kvalitete

Prvotna pivovara je sagrađena na brdašcu iznad Buja, a taj skromni objekat je vrlo brzo proširen Steakhouse restoranom i Bed&breakfast smještajnim kapacitetom. Od nedavno je priča zaokružena vrlo elegantnim, čak luksuznim boutique hotelom sa četiri zvjezdice – San Servolo Resort.

San Servolo Resort raspolaže sa 14 luksuznih soba

Tu nastupamo mi, odnosno klimatizacija.hr i naš ovlašteni partner iz Novigrada – Pajić klimatizacija koji je izveo strojarske instalacije i ugradio Toshibin VRF sustav koji hladi i grije kompletan San Servolo Resort.

Resort raspolaže sa 14 soba uređenih u modernom i neoklasičnom stilu. Svaka soba opremljena je kanalnom jedinicom, koja je skladno ukomponirana u interijer. Gostima je na raspolaganju velik unutarnji bazen, sauna i fitness prostorija. Vrhunac ponude ovog simpatičnog i autentičnog resorta svakako je Beer wellness, odnosno pivska kupka!

 

UGRAĐENA OPREMA:


VANJSKE JEDINICE

Toshiba VRF / 1 jedinica / 45 kW

UNUTARNJE JEDINICE

Kanalne i kazetne jedinice / 18 jedinica

OBRADA ZRAKA

Rekuperator zraka Mitsubishi Electric / 1 komada kapaciteta 250 m3/h

UPRAVLJANJE

Toshiba Smart Manager

Vanjska jedinica VRF sustava diskretno je smještena pokraj glavne zgrade objekta

Jedinstveni doživljaj - Pivska kupka!

 

Vanjski jacuzzi bazen