Datum objave: 12. kolovoz 2020.

Stomatološka poliklinika Ars Salutaris klimatizirana je Toshibinim Heat Recovery sustavom

Poliklinika Ars Salutaris, koju su 2009. osnovali Mr.sc. Hrvoje Pezo, dr.med.dent i Izv.prof.dr.sc. Robert Ćelić, dr.med.dent., spada među najveće i najmodernije stomatološke poliklinike ne samo u Hrvatskoj, već u čitavoj regiji. Osnivači poliklinike imalu su viziju – na jednom mjestu napraviti sve što je potrebno za saniranje bilo kojeg stomatološkog problema.

Predsjednički apartman

Samo najmodernija i najkvalitetnija oprema pomno je birana za opremanje ove poliklinike - zato je za klimatizaciju odabran Toshibin Heat Recovery VRF sustav

 

Upravo je zato na jednoj adresi smještena stomatološka poliklinika Ars Salutaris i zubotehnički laboratoris NaturalDent. Dodatno, u objektu ima i nekoliko smještajnih jedinica (soba) gdje mogu odsjesti pacijenti koji kliniku posjećuju zbog kompliciranijih ili dugotrajnijih zahvata. Što god vam je potrebno za vaše zube, stručnjaci Ars Salutarisa i NaturalDenta imaju rješenje!

Impresivan akvarij na samom ulazu u polikliniku Ars Salutaris

 

Prostor za prijem pacijenata

 

Klimatizacija ovog objekta bio je zahtjevan i vrlo specifičan projekt. Za grijanje i hlađenje objekta brinu se naše Toshiba VRF jedinice sa Heat Recovery funkcijom. Za grijanje se osim unutarnjih jedinica klima uređaja koriste i radijatori. Od unutarnjih jedinica, ugrađene su kanalne, kazetne i parapetne jedinice bez maske.

Pacijenti koji dolaze na kompleksnije ili dugotrajnije zahvate, mogu koristiti sobe koje su smještene unutar objekta

 

Za upravljanje se brine centralni Smart Manager daljinski upravljač koji omogućuje preciznu kontrolu nad cijelim sustavom a korisnicima pruža jednostavno upravljanje zasebnim dijelovima sustava (npr. klimama u ordinacijama i operacionim salama.

 

UGRAĐENA OPREMA:


VANJSKE JEDINICE

Toshiba VRF Heat Recovery / 5 jedinica / 196 kW

UNUTARNJE JEDINICE

Kanalne, kazetne i parapetne jedinice / 59 jedinica

UPRAVLJANJE

Smart Manager

Sve vanjske jedinice složene su uredno na nosačima na krovu objekta. Kompletnu instalaciju sustava izveo je Građevinsko-instalaterski obrt Zeko, u suradnji s djelatnicima tvrtke Veka-ing d.o.o.

Pripremu PTV-a olakšavaju solarni kolektori

Poliklinika Ars Salutaris i laboratorij NaturalDent smješteni su uz Slavonsku aveniju u Zagrebu, tako da imaju odličan pristup iz svih smjerova