Datum objave: 07. veljača 2024.

Stambeno poslovni kompleks na rubu Maksimira u potpunosti se oslanja na klima uređaje stambene i poslovne serije cijenjenog japanskog proizvođača Mitsubishi Electric.

 

Partnerski odnos rezultira krasnim projektima. Jedan od takvih svakako je projekt Hondlova, stambeno poslovni objekt na prekrasnoj lokaciji, uz sam rub maksimirske šume u jednom od najljepših zagrebačkih kvartova. Investitor se tvrtci Veka-ing d.o.o. obratio na samom početku pojekta Hondlova te smo kroz tijesnu suradnju rješavali projektni zadatak koji je zahtijevao smještaj gotovo svih jedinica za klimatizaciju na krovu zgrade od osam katova. Uz prilično veliku visinsku razliku, izazov je predstavljala i trasa postavljanja freonske instalacije zbog činjenice da stambene jedinice nisu imale spuštene stropove.

mitsubishi electric projekt

Do rješenja smo stigli zajedničkim naporima, uz brojne koordinacije na samom gradilištu, a sve s ciljem čim jednostavnijeg i efikasnijeg izvođenja instalacija. Svi stanovi su opremljeni naprednim i efikasnim Super Inverter plus jedinicama sa ugrađenim WiFi upravljanjem. Klimatizirane su sve prostorije pa je minimalni broj jedinica po stanu uključivao dvije, a maksimalni šest unutarnjih jedinica.

mitsubishi electric hondlova

Kako bi zadovoljili zahtjeve objekta, vanjske jedinice nižih katova (etaže 1-5) su izvedene sa PUMY mini VRF jedinicama učina 11,2 kW, dok su posljednje 3 etaže izvedene sa vanjskim jedinicama multi sustava. Fleksibilnost i velik broj jedinica koje osigurava proizvođač poput Mitsubishi Electrica omogućio nam je da ispunimo sve zahtjeve projekta i investitora, a da sami korisnici prostora uživaju u vrhunskim klimatizacijskim sustavima.

projekt hondlova

Poseban naglasak je stavljen na poslovne prostore u prizemlju i na prvom katu. U ovim prostorima investitor se odlučio za grijanje i hlađenje putem jednog sustava, pa smo PUMY jedinice 'dogradili' hydrobox-ima koji su spojeni na cijevi podnog grijanja. Hlađenje je pak osigurano elegantnim četverosmjernim kazetnim jedinicama učina 2,5 i 3,5 kW. Svaki poslovni prostor imao je i određen broj preinaka i dorada sustava, no zahvaljujući prethodnom planiranju, odnosno ugradnji branch-boxova sa dovoljnim brojem slobodnih izlaza, svi zahtjevi korisnika su uspješno izvedeni.

stambeno poslovni objekt Hondlova

Objekt ukupno ima 82 vanjske jedinice Mitsubishi Electric i više od 230 unutarnjih jedinica ovog iznimnog japanskog proizvođača. Ukupna vrijednost ugrađene opreme iznosi gotovo pola milijuna eura.

VANJSKE JEDINICE

  • Mitsubishi Electric PUMY-SP112 / 44 jedinice
  • Mitsubishi Electric PUMY-P125 / 3 jedinice
  • Mitsubishi Electric PUMY-P140 / 5 jedinice
  • Mitsubishi Electric MXZ multi split jedinice / 30 jedinica

UNUTARNJE JEDINICE

  • Mitsubishi Electric AP jedinice 2,5/3,5/4,2/5,0 kW / 210 jedinica
  • Mitsubishi Electric SLZ kazetne jedinice 2,5/3,5 kW / 27 jedinica
  • Mitsubishi Electric Hydrobox / 8 jedinica
  • Mitsubishi Electric branch-box / 54 kom

 

mitsubishi electric oprema za projekt Hondlova