Datum objave: 08. srpanj 2020.

Ljeto je napokon tu ali vrućina i sparina ne popuštaju? Odlučili ste se na kupnju klima uređaja ali želite to napraviti na pametan način i dobiti što više za svoj novac? Saznajte što to jedan klima uređaj čini BEST BUY izborom.

Došli ste na pravo mjesto, jer mi imamo ljude s preko 28 godina iskustva koje žele podijeliti s vama i olakšati vam ovaj izbor, prije svega da ne upadnete u tipične zamke i da kupnja novog klima uređaja ne postane neugodno iskustvo.

Po samoj definiciji, Best Buy proizvod je onaj koji daje najviše vrijednosti za uložen novac. To u startu znači da ne možemo samo uzeti najjeftiniji proizvod i prozvati ga najboljom kupnjom. Kod klima uređaja je to i više izraženo radi većeg broja faktora koji uređaju daju „vrijednost“.

Kada govorimo o vrijednosti klima uređaja, ona se dobiva zbrajanjem faktora poput: početne cijene, dobivenih tehnologija, duljine ponuđenog jamstva, energetske učinkovitosti i tekućih troškova. Brand proizvoda će nekima uvijek biti startna i najbitnija točka, no to sa sobom ne nosi nikakve garancije. Ovisno o brandu, neki će ponuditi Top i Best Buy uređaje u ulaznom segmentu, dok će drugi u srednjem ili višem. Svakako se prije kupnje treba dobro informirati i u obzir uzeti savjete stručnjaka.

Ako niste sigurni koji klima uređaj odabrati, ispunite naš INTERAKTIVNI UPITNIK i dopustite da vam pomognemo pri vašem odabiru.

Ukoliko se već dobro razumijete u klima uređaje i želite vidjeti top ponudu za potrebe grijanja, hlađenja, apartmana ili inovacija, za vas smo pripremili vrlo informativnu kolekciju članaka.

 

Važni faktori prilikom izbora klima uređaja

 

Cijena

U pravilu su japanski klima uređaji (Mitsubishi Electric, Toshiba, Fujitsu…) najbolji izbor, dok se u posljednjih nekoliko godina korejski div Hyundai kvalitetom, pristupačnom cijenom i produljenim jamstvom probio na tržištu i predstavio kao odličan izbor. No, neovisno o brandu, postoje određene grupacije cijena unutar ponude svih brandova koje ovise o snazi uređaja i dodatnim funkcionalnostima. Upravo zato i uređaj od 7.000,00 kn može biti Best Buy jer se radi o modelu snage 5.0 kW, dok bi za onaj od 3.5 kW ista cijena bila opravdana samo ako tražimo premium proizvod s vrlo naprednim funkcijama (Top 5 inovativnih klima uređaja).

 

Funkcionalnosti

Prije svega ovi uređaji moraju nuditi više od osnovne filtracije zraka (filtar grube prašine). Zato Best Buy modeli nude dodatne razine filtracije poput antialergijskog filtra, filtra visoke gustoće ili višekomponentnog filtra. Kvaliteta zraka je više nego ikad bitna i smatramo da je ovaj faktor itekako bitan pri izboru.

Nastavno, dodatne funkcionalnosti poput brojnih programa automatizacije rada klima uređaja olakšavaju njihovo korištenje, podižu ugodu boravka u prostoriji, smanjuju brigu i u nekim slučajevima čak i potrošnju. Neke od popularnijih i vrlo korisnih su: Održavanje 8°C u prostoru, Timer, Automatsko ponovno pokretanje, Automatsko podešavanje brzine ventilatora, Režim snažnog rada i Econo Cool. Ovisno o brandu neki od njih će biti pod drugim imenom, iako je funkcija ista ili gotovo ista.

 

Energetska učinkovitost

U današnje vrijeme je energetski razred A++ postao vrlo dostupan i mnogi ga smatraju zlatnom sredinom koja opravdava inicijalnu višu cijenu uređaja kroz uštede postignute nižim tekućim troškovima u narednim godinama korištenja. Ovi uređaji su iznimno efikasni i štedljivi, dok su pri tome i ekološki prihvatljiviji radi korištenja R32 rashladnog sredstva. Uređaji razreda A+++ u praksi sa sobom nose i brojne inovativne tehnologije, napredne sustave filtracije i kontrole, pa su ujedno i u višem cjenovnom razredu iznad Best Buy uređaja.

 

Jamstvo

Kad god ulažemo svoj vrijedno zarađeni novac u kupnju proizvoda poput klima uređaja, tražimo i određenu dozu sigurnosti u narednim godinama korištenja. Naš izbor klima uređaja zato dolazi s minimalno 3 godine jamstva, a kod Hyundai klima uređaja i do 5 godina produljenog jamstva i 10 godina na kompresor. Ako se uzme u obzir dostupnost rezervnih dijelova (imamo najveće zalihe u Hrvatskoj) i stručnost servisnog osoblja, izabrani Best Buy uređaji pouzdano će hladiti i grijati vaš dom godinama, bez straha i praznog džepa.

 

Uloženo i dobiveno

Kako bi vam olakšali izbor, dodali smo jednostavni prikaza odnosa uloženog i dobivenog iznad svake slike klima uređaja niže u članku.

 

Izbor Best Buy klima uređaja

Fujitsu Standard Eco Inverter

Kako bi vam olakšali izbor, naveli smo sve uređaje iz ove serije zasebno po snazi i preporučenoj površini prostorije. Na ovaj način možete samo jednim klikom detaljnije proučiti pojedine uređaje i odlučiti na osnovu veličine vašeg doma. Ako vas zanimaju detaljne informacije o ovoj seriji invertera, možete ih pronaći ovdje - STANDARD ECO INVERTER

   
 

 


Hyundai Performance Inverter Plus

Kako bi vam olakšali izbor, naveli smo sve uređaje iz ove serije zasebno po snazi i preporučenoj površini prostorije. Na ovaj način možete samo jednim klikom detaljnije proučiti pojedine uređaje i odlučiti na osnovu veličine vašeg doma. Ako vas zanimaju detaljne informacije o ovoj seriji invertera, možete ih pronaći ovdje - PERFORMANCE INVERTER PLUS

   
 

 


Hyundai Elite Inverter

Kako bi vam olakšali izbor, naveli smo sve uređaje iz ove serije zasebno po snazi i preporučenoj površini prostorije. Na ovaj način možete samo jednim klikom detaljnije proučiti pojedine uređaje i odlučiti na osnovu veličine vašeg doma. Ako vas zanimaju detaljne informacije o ovoj seriji invertera, možete ih pronaći ovdje - ELITE INVERTER

   
 

 


Mitsubishi Electric Standard Eco Inverter

Kako bi vam olakšali izbor, naveli smo sve uređaje iz ove serije zasebno po snazi i preporučenoj površini prostorije. Na ovaj način možete samo jednim klikom detaljnije proučiti pojedine uređaje i odlučiti na osnovu veličine vašeg doma. Ako vas zanimaju detaljne informacije o ovoj seriji invertera, možete ih pronaći ovdje - STANDARD ECO INVERTER