Datum objave: 25. lipanj 2020.

Grijete li se na struju? Klima uređaj vam je presudan kako biste zimi u svome stanu ili kući uživali u toliko željenoj toplini? Saznajte koje klime griju najbolje!

Došli ste na pravo mjesto, jer vam mi donosimo 5 najboljih linija klima uređaja za grijanje. Uz to, pojasnit ćemo vam na što trebate pripaziti prilikom odabira klima uređaja s kojim ćete se grijati. Dok će više manje svi klima uređaji ohladiti prostor, rijetki će modeli taj prostor adekvatno zagrijati.

Važni faktori prilikom izbora klima uređaja za grijanje

 

SCOP (Seasonal Coefficient of Performance)

Ovaj koeficijent direktno pokazuje koliko će klima uređaj trošiti električne energije, odnosno koliko može stvoriti toplinske energije iz 1 kW električne energije koju uzme iz mreže. Što je brojka veća, to će biti potrošnja električne energije manja. Osim toga, SCOP utječe na energetski razred samog uređaja.

 

Energetski razred

Faktor koji je povezan s prijašnjim faktorom (SCOP). Uređaji su klasificirani u energetske razrede prema SCOP-u, a da bi upali u najviši A+++ energetski razred, moraju imati SCOP od minimalno 5,1 (1 kW električne energije pretvore u 5,1 kW toplinske energije).

 

Raspon učina grijanja

Podatak koji vam otkriva koliko je snažan vaš klima uređaj i koje su mu stvarno mogućnosti. Slabiji uređaji imaju učin grijanja koji tek neznatno prelazi deklarirani učin u grijanju, dok primjerice top modeli imaju mogućnost postizanja duplo većeg učina od deklarirane vrijednosti.

 

Kompresor i veličina vanjske jedinice

Ovo je laički pristup, no veličina vanjske jedinice vam može otkriti koliki se kompresor skriva unutar jedinice, a što je kompresor veći, veća je i vanjska jedinica i pogađate - veći joj je kapacitet i bolje radi u režimu grijanja.

 

Cijena

U pravilu su japanski klima uređaji (Mitsubishi Electric, Fujitsu, Toshiba...) najbolji izbor za hladne dane, iako i kod nekih japanskih brandova treba izbjegavati ulazne modele ako ih mislite koristiti za grijanje. No, i kod povoljnijih brendova (poput Hyundai klima uređaja) postoje modeli koji će u režimu grijanja raditi odlično. 

 

Izbor adekvatne jedinice

Kod grijanja vrijedi pravilo - nijedna jedinica nije prejaka, pa stoga nemojte očekivati da ćete jedinicom učina 2,5 kW zagrijati prostor od 50 m². Pri padu vanjske temperature ispod 7 ⁰C, jedinice gube na učinu, pa treba uzeti u obzir da za hladnih dana imati bitno manji učin od deklariranoga. Zato je nužno konzultirati se s stručnjakom koji će vas savjetovati pri izboru idealne jedinice za vaš objekt sukladno prostoru koji želite grijati i lokaciji vašeg objekta.

 

Uloženo i dobiveno

U trenutku kada se odlučite na nekoliko Vama najzanimljivijih modela, postavlja se pitanje: kako se odlučiti za baš pravi klima uređaj? Više klima uređaja različitog ili istog branda dolaze i s puno drugih funkcionalnostiI koje nemaju toliko veze s grijanjem, koliko s generalnom kvalitetom života koju osiguravaju. Lakoća korištenja, sustavi filtracije i dodatne tehnologije koje posjeduju, detaljno su opisane za svaki pojedinačni klima uređaj na stranicama proizvoda. Mi smo Vam taj izbor i dodatno olakšali dodavanjem jednostavnog prikaza odnosa uloženog i dobivenog, koji se nalazi iznad svake slike klima uređaja niže u članku.

 

Ako niste sigurni koji klima uređaj odabrati, ispunite naš INTERAKTIVNI UPITNIK i dopustite da vam pomognemo pri vašem odabiru.

Ako želite pročitati više informacija o raznim opcijama grijanja na električnu energiju, pročitajte naš članak na tu temu - GRIJANJE NA STRUJU NIJE NAJSKUPLJA OPCIJA!

 

Top 5 linija klima uređaja za grijanje

 

Mitsubishi Electric Super Inverter Plus

Kako bi vam olakšali izbor, naveli smo sve uređaje iz ove serije zasebno po snazi i preporučenoj površini prostorije. Na ovaj način možete samo jednim klikom detaljnije proučiti pojedine uređaje i odlučiti na osnovu veličine vašeg doma. Ako vas zanimaju detaljne informacije o ovoj seriji invertera, možete ih pronaći ovdje - SUPER INVERTER PLUS

   
 
   

 


Hyundai Elite Inverter

Kako bi vam olakšali izbor, naveli smo sve uređaje iz ove serije zasebno po snazi i preporučenoj površini prostorije. Na ovaj način možete samo jednim klikom detaljnije proučiti pojedine uređaje i odlučiti na osnovu veličine vašeg doma. Ako vas zanimaju detaljne informacije o ovoj seriji invertera, možete ih pronaći ovdje - ELITE INVERTER

   
 

 


Fujitsu Advance Inverter

Kako bi vam olakšali izbor, naveli smo sve uređaje iz ove serije zasebno po snazi i preporučenoj površini prostorije. Na ovaj način možete samo jednim klikom detaljnije proučiti pojedine uređaje i odlučiti na osnovu veličine vašeg doma. Ako vas zanimaju detaljne informacije o ovoj seriji invertera, možete ih pronaći ovdje - ADVANCE INVERTER

   
 

 


Mitsubishi Electric Hyper Heating DC Inverter

Kako bi vam olakšali izbor, naveli smo sve uređaje iz ove serije zasebno po snazi i preporučenoj površini prostorije. Na ovaj način možete samo jednim klikom detaljnije proučiti pojedine uređaje i odlučiti na osnovu veličine vašeg doma. Pronaći ih možete ovdje - HYPER HEATING DC INVERTER

   
   

 


Toshiba Shorai Premium

Kako bi vam olakšali izbor, naveli smo sve uređaje iz ove serije zasebno po snazi i preporučenoj površini prostorije. Na ovaj način možete samo jednim klikom detaljnije proučiti pojedine uređaje i odlučiti na osnovu veličine vašeg doma. Ako vas zanimaju detaljne informacije o ovoj seriji invertera, možete ih pronaći ovdje - SHORAI PREMIUM