Datum objave: 23. ožujak 2023.

Ako imate manje prostorije koje trebate rashladiti, odabir klima uređaja neće biti problem. Na Klimatizaciji.hr nalazi se mnogobrojni modeli koji hlade prostorije do 50m² uz odlične performanse i kvalitetu.

Fujitsu Standard Eco Inverter 2.5 kW 

Fujitsu Standard Eco Inverter 2.5 kW klima uređaj

Ulazni Fujitsu Standard Eco Inverter model koji koristi rashladni medij R32 oduševit će vas jednostavnim, nenametljivim dizajnom koji skriva brojne tehnološke novitete. Uređaj postiže A++ energetski razred u hlađenju, podržava opcionalno WiFi upravljanje koje se kupuje zasebno, te može grijati sve do -15 ºC. Snagom od 2.5 kW zadovoljit će sve potrebe hlađenja i grijanja u prostorijama do 25 m².

Odličnim filterskim sustavom osigurati će svjež i čist zrak a velikom lamelom tih rad i ugodan ispuh zraka po čitavoj prostoriji. Također, prednji panel lako je ukloniv pa će održavanje čistoće filtera biti brzo i jednostavno, a za pravovremeno čišćenje biti ćete obavješteni na vrijeme pomoću signalne lampice u znaku filtera.

Brza i jednostavna je i sama kontrola uređaja pomoću infracrvenog daljinskog upravljača i brojnih funkcija. U slučaju potrebe klimatizacije pred ili za vrijeme spavanja možete koristiti funkciju „Sleep“, dok se recimo u odsustvu možete poslužiti funkcijom „Programski timer“ i ne brinuti o tome da li je vaš klima uređaj ostao upaljen ili ugašen. Na ovaj način dodatno ćete uštedjeti na vremenu i potrošnji električne energije pravovremenim gašenjem klima uređaja i izbjegavanjem nepotrebnog rada.

Za udobnost svakodnevnog korištenja tu su i sve najbitnije programske značajke poput: Ekonomski režim rada, Režim snažnog rada, Automatska brzina ventilatora i Automatsko ponovno pokretanje.

Uređaj podržava opcionalno Wi-Fi upravljanje.

Klima uređaj Fujitsu Standard Eco Inverter 2.5 kW sastoji se od unutarnje jedinice oznake ASYG09KPCE, vanjske jedinice AOYG09KPCA i infracrvenog daljinskog upravljača.

 

Hyundai Performance Inverter Plus 2.6 kW 

Hyundai Performance Inverter Plus 2.6 kW klima uređaj

Osnovni model Hyundai klima uređaja hladi vrući zrak u prostoriji na željenu temperaturu i pritom odlično izgleda. Klima uređaj Hyundai Performance Inverter Plus HRH-09BMV/HRO-09BMV u prostorijama do 25 m² osigurava ugodnu klimu. Istovremeno filtrira zrak u prostoriji pomoću filtarskog sustava koji se sastoji od filtera visoke gustoće, aromatizirajućeg filtera i filtera s aktivnim ugljenom. Dodatnu kvalitetu zraka ovom modelu Hyundai klima uređaja osigurava i ionizator zraka. Također, ova serija koristi ekološki prihvatljiv rashladni medij R32 koji ne samo da pomaže pri očuvanju okoliša, već i pridonosi energetskoj učinkovitosti uređaja.

Ovaj moderno dizajnirani klima uređaj ima mogućnost odvlaživanja zraka u prostoriji za vrijeme vrućih ljetnih dana, a ujedno nudi i mogućnost dogrijavanja u prijelaznim razdobljima. Pozlaćene lamele isparivača i kondenzatora učinkovito sprječavaju razvoj bakterija, poboljšavaju učinkovitost grijanja ubrzanim odmrzavanjem vanjske jedinice, te mogu izdržati slani zrak, kišu i druge korozivne elemente.

Klima uređaj radi potpuno automatski i nudi svojim mikroprocesorskim reguliranjem veliki broj opcija:

WiFi upravljanje

Ovaj odlični dodatak omogućuje upravljanje i podešavanje funkcija klima uređaja putem posebne aplikacije na vašem pametnom telefonu ili tabletu. WiFi modul potrebno je instalirati u unutarnju jedinicu prije početka korištenja.

Slijedi me

U daljinskom upravljaču ugrađen je osjetnik temperature koji reagira na toplinska opterećenja u prostoriji. Uređaj sam regulira temperaturu u prostoriji kako bi korisniku bilo ugodnije.

Timer

Mogućnost podešavanja uključivanja i isključivanja uređaja unutar 24 sata putem timer funkcije može rezultirati velikom uštedom energije.

5 brzina ventilatora vanjske jedinice

Za što veću uštedu energije i udobniji rad, raspon brzina vanjskog ventilatora povećao se s 2 na 5 brzina.

Samočišćenje

Funkcija samočišćenja automatski čisti izmjenjivač unutarnje jedinice nakon zaustavljanja klima uređaja i to tako da ventilator unutarnje jedinice ostaje u pogonu još nekoliko minuta, kako bi se se uklonila kondenzirana voda i bakterije iz uređaja.

Ionizator

Sustav predaje negativne ione koji u velikoj mjeri utječu na poboljšanje kvalitete zraka. Prednost ionizatora u klima uređajima je mogućnost stvaranja prirodnog i osvježavajućeg zraka u vašem domu. Negativni ioni u zraku smanjuju stres, pomažu metabolizmu, stimuliraju cirkulaciju, poboljšavaju funkciju pluća i sprečavaju bolesti pluća poput astme.

Pozlaćene lamele

Zaštitni premaz isparivača i kondenzatora učinkovito sprječava razvoj bakterija. Poboljšava učinkovitost grijanja ubrzanim odmrzavanjem vanjske jedinice, te može izdržati slani zrak, kišu i druge korozivne elemente.

Višestruka filtracija

Filter s aktivnim ugljenom i vitaminom C, cold catalyst filter, filter visoke gustoće.

Hitna funkcija

Dogodi li se greška ili problem na osjetniku temperature, standardni klima uređaj će prikazati kod greške i odmah se zaustaviti, dok će ovaj klima uređaj prikazati pogrešku i nastaviti rad, u slučaju da je hitno potreban. Na ovaj način osigurati će se pouzdani rad klima uređaja kad je baš najpotrebniji.

Automatski restart

Ako za vrijeme rada klima uređaja nestane struje, uređaj će se ugasiti. Nakon povratka struje automatski se vraćaju postavke spremljene u memoriji uređaja i on nastavlja sa radom. Ova funkcija je pogotovo bitna kada se radi o prostorima u kojima je poželjno održavanje specifične temperature.

"I" daljinski upravljač

Glavne funkcije klima uređaja mogu se mijenjati modificiranjem programa na daljinskom upravljaču. Također možete mijenjati postavke i izbrisati one koje vam nisu potrebne.

Rad pri niskim temperaturama

Klima uređaj se može pokrenuti u hlađenju čak i kada su vanjske temperature do -15°C zahvaljujući posebno dizajniranom PCB otpornom na niske temperature, a brzina ventilatora vanjske jedinice može se mijenjati automatski prema temperaturi kondenzacije.

Održavanje 8°C u prostoru

Funkcija koja održava temperaturu prostora na 8°C kako ne bi došlo do smrzavanja ili pucanja cijevi. Dostupno preko bežičnog daljinskog upravljača.

Noćni način rada

Klima uređaj će automatski dizati temperaturu (u hlađenju) ili spuštati temperaturu (u grijanju) 1°C po satu kroz prva dva sata rada. Nakon toga temperatura ostaje ista, a klima uređaj se nakon 5 sati rada automatski gasi.

1W stanje pripravnosti

Ova inteligentna on-off tehnologija omogućuje da klima uređaj automatski pređe u način rada koji čuva energiju kada je u stanju pripravnosti (stand by), što rezultira padom potrošnje energije s uobičajenih 5 W na 1 W, dakle 80% - 90% energije se očuva.

Savjet za uštedu: Načini rada ventilacija i odvlaživanje mogu se odabrati čak i kada je funkcija hlađenja deaktivirana. Tako se klima uređaj Hyundai Performance Inverter Plus može upotrebljavati čitave godine kako bi se postigla ugodna i zdrava klima u stambenom prostoru - uz istovremenu uštedu energije. Time se dodatno smanjuje potrošnja energije ovog ionako štedljivog uređaja, zbog čega nećete morati kupiti zaseban odvlaživač zraka niti ventilator.

Više vremena za ono bitno: Namješteni radni parametri kao što su način rada uređaja, ciljana temperatura i snaga ventilacije ostaju pohranjeni i nakon gašenja uređaja te se automatski preuzimaju pri sljedećem uključenju.

Klima uređaj Hyundai Performance Inverter Plus 2.6 kW sastoji se od unutarnje jedinice oznake HRH-09BMV, vanjske jedinice HRO-09BMV, infracrvenog daljinskog upravljača i WiFi upravljačkog modula.

 

Hyundai Elite Inverter 3.5 kW 

Hyundai Elite Inverter 3.5 kW klima uređaj

Ovaj napredni model Hyundai klima uređaja s razlogom osvaja tržište. Uz svoj inovativni dizajn i moćne performanse Hyundai Elite Inverter HRH-12GMV3/HRO-12GMV3 nudi komfornu raznolikost funkcija i tehniku hlađenja najnovije generacije. Ovaj iznimni klima uređaj pobrinut će se za sve, bilo to hlađenje, odvlaživanje ili grijanje… 

Svojim učinkom hlađenja od 3.5 kW i učinkom grijanja od 3.8 kW, klima uređaj Elite Inverter serije preporučuje se za prostorije veličine do 35 m². Osim pouzdanog hlađenja i grijanja ovaj klima uređaj osigurava i iznimnu kvalitetu i čistoću zraka zahvaljujući kompleksnom filtarskom sustavu od više tipova filtera (filtera visoke gustoće, filtera sa hladnim katalizatorom te višeslojnog filtera sa aktivnim ugljikom i vitaminom C). Uz ovu iznimnu filtraciju Elite Inverter serija dolazi i s ionizatorom koji osigurava još bolju kvalitetu zraka i pomaže pri sprječavanju bolesti pluća poput astme.

Klima uređaj radi potpuno automatski i nudi svojim mikroprocesorskim reguliranjem veliki broj opcija: Održavanje 8°C u prostoru, Timer, Slijedi me, 5 brzina ventilatora vanjske jedinice, Noćni način rada, Automatski restart...

Upravljanje uređaja omogućeno je pomoću infracrvenog daljinskog upravljača i WiFi modula (ovaj odlični dodatak omogućuje upravljanje i podešavanje funkcija klima uređaja putem posebne aplikacije na vašem pametnom telefonu ili tabletu) koji su uključeni u cijenu proizvoda.

Zahvaljujući posebno dizajniranoj elektronici uređaj može raditi čak i kada su vanjske temperature do -15 °C, a brzina ventilatora vanjske jedinice može se mijenjati automatski prema temperaturi kondenzacije. Pozlaćene lamele isparivača i kondenzatora učinkovito sprječavaju razvoj bakterija, poboljšavaju učinkovitost grijanja ubrzanim odmrzavanjem vanjske jedinice, te mogu izdržati slani zrak, kišu i druge korozivne elemente. Upravo radi svih ovih karakteristika Hyundai Elite Inverter serija nudi ekonomski prihvatljivu alternativu u grijanju.

Čuvajmo novce, ali i okoliš: Elite Inverter serija koristi ekološki prihvatljiv rashladni medij R32 i upravo zahvaljujući njemu i naprednoj inverterskoj tehnologiji spada u uređaje visoke energetske učinkovitosti razreda A+++. Ugodna i zdrava klima čitave godine uz istovremenu uštedu odlika su ove serije.

Brzo i jednostavno: Zahvaljujući All Easy sistemu, instaliranje i održavanje klima uređaja nikad nije bilo brže i jednostavnije.

Klima uređaj Hyundai Elite Inverter 3.5 kW sastoji se od unutarnje jedinice oznake HRH-12GMV3, vanjske jedinice HRO-12GMV3, infracrvenog daljinskog upravljača i WiFi upravljačkog modula. - saznajte više o Hyundai Elite Inverter seriji klima uređaja.

 

Mitsubishi Electric Standard Eco Inverter 3.5 kW

Mitsubishi Electric Standard Eco Inverter 3.5 kW klima uređaj

Srednji model iz palete uređaja Mitsubishi Electric koristi novi, ekološki prihvatljiv rashladni medij R32 i upravo zahvaljujući njemu i naprednoj inverterskoj tehnologiji spada u uređaje odlične energetske učinkovitosti razreda SEER A++ i SCOP A+. Mitsubishi Electric Standard Eco Inverter MSZ-HR35VFK/MUZ-HR35VF odlikuje se jednostavnošću korištenja, kompaktnim dimenzijama i funkcijama nužnim za visoku razinu komfora.

Snagom od 3.5 kW osigurava pouzdano hlađenje i grijanje u prostorima do 35 m², a naprednim filtracijskim sustavom izuzetnu kvalitetu zraka. Zahvaljujući dodatnom filteru sa ionima srebra drastično je smanjena količina peludi, bakterija i drugih alergena.

Za dodatnu ugodu prilikom korištenja tu su automatske horizontalne lamele koje osiguravaju ravnomjernu raspodjelu protoka zraka po prostoriji i Econo Cool funkcija koja prilagođava količinu zraka usmjerenu prema tijelu na temelju temperature izlaznog zraka. Zahvaljujući ovome, temperatura podešavanja može se povisiti za čak 2 °C bez gubitka udobnosti. Na taj način također se postiže i 20% -tni porast energetske učinkovitosti.

Lako upravljanje omogućeno je infracrvenim daljinskim upravljačem i ugrađenim WiFi sučeljem za bežičnu kontrolu klima uređaja putem MEL Cloud aplikacije na vašem računalu, tabletu ili pametnom telefonu. Dodatno opcionalno žičano upravljačko sučelje sa proširenim mogućnostima kontrole prodaje se zasebno.

Za vašu ugodu korištenja tu su funkcije poput: Automatsko ponovno pokretanje, Timer, Samodijagnostika, Automatsko podešavanje brzine ventilatora i naravno tihi rad samog klima uređaja.

Klima uređaj Mitsubishi Electric Standard Eco Inverter 3.5 kW sastoji se od unutarnje jedinice oznake MSZ-HR35VFK, vanjske jedinice MUZ-HR35VF i infracrvenog daljinskog upravljača.

 

Toshiba Seiya 4.2 kW 

Toshiba Seiya 4.2 kW klima uređaj

Seiya Inverter predstavlja savršen ulazak u svijet klimatizacije. Početni model Toshibine palete opremljen je štedljivim inverterskim kompresorom i svim funkcionalnostima na koje su navikli korisnici premium branda poput Toshibe. Uz to, svoj rad obavlja koristeći najnoviji rashladni medij R32 koji ne samo da je ekološki prihvatljiviji, već i donosi dodatnu uštedu u potrošnji električne energije.

No, nisu samo odlične značajke te koje ovaj model čine odličnim, tu je i primjer neprestanog rada na inovacijama koje će se pobrinuti za maksimalnu udobnost i mir. Seiya smanjuje razinu buke dvjema funkcijama tihog rada: QUIET na unutarnjoj jedinici omogućava vam neometani mir noću, a SILENT na vanjskoj jedinici vašim susjedima. I to sve samo jednim pritiskom gumba!

Uz tih i ekonomičan rad, Seiya uređaji osigurati će vam i odličnu kvalitetu zraka zahvaljujući „IAQ“ filteru i izmjenjivaču topline Magic Coil®. Izmjenjivač topline unutarnje jedinice uvijek se održava čistim i suhim s pomoću posebnog premaza zajedno s funkcijom samočišćenja nakon završetka rada. Nema šanse za razvoj neugodnih mirisa i bakterija.

Kako bi lako i pouzdano upravljali svojim novim klima uređajem tu je infracrveni daljinski upravljač i mogućnost kupnje opcionalnog WiFi sučelja RB-N104S-G pomoću kojeg uređajem možete upravljati vašim pametnim telefonom ili tabletom.

Klima uređaj Toshiba Seiya Inverter 4.2 kW sastoji se od unutarnje jedinice oznake RAS-B16E2KVG-E, vanjske jedinice RAS-16E2AVG-E i infracrvenog daljinskog upravljača.

 

Zaključak

Koji god model i marku klima uređaja odabrali, oduševit ćete se kvalitetom i izvrsnošću proizvoda. Ono na što trebate pripaziti jest da odaberete odgovarajuću veličinu i snagu klima uređaja za vaš prostor.