Datum objave: 29. lipanj 2020.

Dosta vam je sparine i nesnošljivih vrućina? Želite provesti ljeto u savršenoj klimi? Saznajte koji klima uređaj je idealan za tu ulogu!

Došli ste na pravo mjesto, jer vam mi donosimo 5 najboljih linija klima uređaja za hlađenje. Uz to, pojasnit ćemo vam na što trebate pripaziti prilikom odabira klima uređaja s kojim ćete se hladiti. Svi klima uređaji hlade, ali neki to jednostavno rade bolje i uz manje troškove.

Važni faktori prilikom izbora klima uređaja za hlađenje

 

SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio)

Ovaj koeficijent direktno pokazuje sezonsku energetsku učinkovitost u režimu hlađenja. Što je brojka veća, to će biti potrošnja električne energije manja. Osim toga, SEER utječe na energetski razred samog uređaja.

 

Energetski razred

Faktor koji je povezan s prijašnjim faktorom (SEER). Uređaji su klasificirani u energetske razrede prema SEER-u, a da bi upali u najviši A+++ energetski razred, moraju imati SEER od minimalno 8,5.

 

Raspon učina hlađenja

Podatak koji vam otkriva koliko je snažan vaš klima uređaj i koje su mu stvarno mogućnosti. Slabiji uređaji imaju učin grijanja koji tek neznatno prelazi deklarirani učin u hlađenju, dok primjerice top modeli imaju mogućnost postizanja većeg učina od deklarirane vrijednosti. 

 

Kompresor i veličina vanjske jedinice

Ovo je laički pristup, no veličina vanjske jedinice vam može otkriti koliki se kompresor skriva unutar jedinice, a što je kompresor veći, veća je i vanjska jedinica i pogađate - veći joj je kapacitet i bolje radi u režimu hlađenja.

 

Cijena

U pravilu su japanski klima uređaji (Mitsubishi Electric, Fujitsu, Toshiba...) hvaljeni i postavljaju se kao najbolji izbor za vruće dane. No, i kod povoljnijih brendova (poput Hyundai klima uređaja) postoje modeli koji će ovaj posao izvrsno odraditi, dok će pri tome manje koštati.

 

Izbor adekvatne jedinice

Kod hlađenja je bitno izabrati jedinicu snage što bliže stvarnim potrebama i uvjetima prostora za koji je namjenjena. S klima uređajem snage 2,5 kW nije realno očekivati da će se adekvatno rashladiti prostorija veličine 40 m². Kako vani rastu temperature tako i klima uređaj mora više raditi, a zahvaljujući raznim faktorima poput izolacije, kvaliteti stolarije i tipu prostorije, klima uređaj od 2,5 kW može u jednom slučaju ispasti kao idealan za prostoriju veličine 17 m², a u drugom nedovoljan za onu veličine 23 m², iako se taj raspon navodi kao idealan za tu snagu. Dobar primjer je prostorija u prizemlju kuće s malom površinom staklenih površina (stolarija) koje ne gledaju na jug i primjerice prostorija iste veličine ali u potkrovnom stanu gdje je sunce prisutno tokom cijelog dana. Upravo iz ovih razloga savjetujemo Vam da se obratite profesionalcima i saznate koje su idealne vrijednosti za Vas.

Ako niste sigurni koji klima uređaj odabrati, ispunite naš INTERAKTIVNI UPITNIK i dopustite da vam pomognemo pri vašem odabiru.

 

Uloženo i dobiveno

U trenutku kada se odlučite na nekoliko Vama najzanimljivijih modela, postavlja se pitanje: kako se odlučiti za baš pravi klima uređaj? Više klima uređaja različitog ili istog branda dolaze i s puno drugih funkcionalnostiI koje nemaju toliko veze s hlađenjem, koliko s generalnom kvalitetom života koju osiguravaju. Lakoća korištenja, sustavi filtracije i dodatne tehnologije koje posjeduju, detaljno su opisane za svaki pojedinačni klima uređaj na stranicama proizvoda. Mi smo Vam taj izbor i dodatno olakšali dodavanjem jednostavnog prikaza odnosa uloženog i dobivenog, koji se nalazi iznad svake slike klima uređaja niže u članku.

 

Top 5 linija klima uređaja za hlađenje

Hyundai Elite Inverter

Kako bi vam olakšali izbor, naveli smo sve uređaje iz ove serije zasebno po snazi i preporučenoj površini prostorije. Na ovaj način možete samo jednim klikom detaljnije proučiti pojedine uređaje i odlučiti na osnovu veličine vašeg doma. Ako vas zanimaju detaljne informacije o ovoj seriji invertera, možete ih pronaći ovdje - ELITE INVERTER

   
 

 


Fujitsu Standard Eco Inverter

Kako bi vam olakšali izbor, naveli smo sve uređaje iz ove serije zasebno po snazi i preporučenoj površini prostorije. Na ovaj način možete samo jednim klikom detaljnije proučiti pojedine uređaje i odlučiti na osnovu veličine vašeg doma. Ako vas zanimaju detaljne informacije o ovoj seriji invertera, možete ih pronaći ovdje - STANDARD ECO INVERTER

   
 

 


Mitsubishi Electric Standard Eco Inverter

Kako bi vam olakšali izbor, naveli smo sve uređaje iz ove serije zasebno po snazi i preporučenoj površini prostorije. Na ovaj način možete samo jednim klikom detaljnije proučiti pojedine uređaje i odlučiti na osnovu veličine vašeg doma. Ako vas zanimaju detaljne informacije o ovoj seriji invertera, možete ih pronaći ovdje - STANDARD ECO INVERTER

   
 

 


Hyundai Performance Inverter Plus

Kako bi vam olakšali izbor, naveli smo sve uređaje iz ove serije zasebno po snazi i preporučenoj površini prostorije. Na ovaj način možete samo jednim klikom detaljnije proučiti pojedine uređaje i odlučiti na osnovu veličine vašeg doma. Ako vas zanimaju detaljne informacije o ovoj seriji invertera, možete ih pronaći ovdje - PERFORMANCE INVERTER PLUS

   
 

 


Toshiba Seiya

Kako bi vam olakšali izbor, naveli smo sve uređaje iz ove serije zasebno po snazi i preporučenoj površini prostorije. Na ovaj način možete samo jednim klikom detaljnije proučiti pojedine uređaje i odlučiti na osnovu veličine vašeg doma. Ako vas zanimaju detaljne informacije o ovoj seriji invertera, možete ih pronaći ovdje - SEIYA INVERTER