Ovo su odlučujući kriteriji za odabir pravog pročišćivača


Kako svi pročišćivači nisu isti, tako nisu ni vaše potrebe i mogućnosti. Pojedini modeli se razlikuju cijenom i mogućnostima, ali također i specifičnim karakteristikama koje su upravo najbitnije za vaše potrebe. Navesti ćemo nekoliko aspekata na koje obavezno morate pripaziti prilikom kupnje. U nastavku su opisani najbitniji faktori.

 

Veličina prostorije

Glavni je kriterij veličina prostorije. U svojem asortimanu imamo uređaje za pročišćavanje zraka u prostorijama različite veličine. Tako jednako možete opremiti svoj stan kao i ured. Pročišćivač zraka na radnom mjestu smanjuje količinu prašine jednako kao i kod kuće. Prednosti pročišćivača zraka možete iskoristiti samo ako odnos odgovara, odnosno ako je veličina prostorije u granicama navedenim u specifikacijama proizvoda.

 

Upravljanje i komfor

Brojne dodatne funkcije povećavaju komfor pročišćivača zraka. Vrlo je praktičan infracrveni daljinski upravljač pomoću kojega možete jednostavno upravljati uređajem s kauča ili pisaćeg stola. Uređaj konfigurirajte prema vlastitim potrebama. Ako je uređaj opremljen funkcijom brojača vremena i načinom rada Spavanje, možete ga individualno prilagoditi svojem osobnom ritmu. Izbor prilagodite upravo vašim potrebama.

 

Razina zvuka

Ako se uređaj za pročišćavanje zraka primjerice nalazi u spavaćoj ili dječjoj sobi, vrlo je važno koliko je glasan. Pri kupnji pazite da odaberete tih model kao i na funkciju brojača vremena i način rada Spavanje. Pročišćivači zraka posebno su korisni u slučaju alergije i olakšavaju spavanje, no to ne znači da ne mogu biti i tihi kada vam to najviše treba.

 

Ekonomičnost

Modeli sa ugrađenom funkcijom ionizacije jeftiniji su u startu i troše manje električne energije ali, pošto ionizacija ne smanjuje količinu prašine u prostoriji, nego prašinu samo električki nabija, ona se taloži na uzemljenim površinama i još uvijek postoji u prostoriji. Uporaba te tehnologije omogućuje učinkovito čišćenje zraka i dodatno ga obogaćuje aktivnim kisikom, ali uz navedeni kompromis.

 

 

Više informacija o pročišćivačima i kvaliteti zraka potražite i u sljedećim poglavljima:

Poglavlje 1: FAKTORI ODABIRA PROČIŠĆIVAČA...

Poglavlje 2: AIRGOCLEAN SERIJA PROČIŠĆIVAČA...

 

 


 

Imate li pitanja? 

Rado ćemo vam pružiti dodatne informacije:
 
Poslovanje: +385 1 234 25 25
Industrija: +385 1 234 25 25
Krajnji potrošači: 0800 0077