Infracrveni grijači


Udoban život ide uz ugodnu sobnu temperaturu. Nitko se ne želi zamrzavati, ali konvencionalni sustavi grijanja nisu uvijek najbolja opcija. Razmislite o vremenu između godišnjih doba ili osobito prohladnih ljetnih dana, koji nisu nimalo neuobičajeni u našim geografskim širinama. Ponekad je potrebno brzo zagrijati kupaonicu. Za ove tipične primjene infracrveni grijači su optimalno rješenje.

Toplina se proizvodi odmah nakon aktiviranja prikladnog uređaja. Radijacijski grijači s infracrvenom tehnologijom su fleksibilni i univerzalno primjenjivi. Kao univerzalni grijač možete koristiti infracrveni grijač gotovo bilo gdje - ovisno o dizajnu pogodan je za unutarnju i vanjsku uporabu.


Prednosti infracrvenog zračnog grijača: Energetski učinkovit, ekonomičan i isplativ

Konvencionalni grijači bez sumnje proizvode toplinu. Ali sa svim metodama grijanja postoji vrijeme koje uključuje troškove. To je osobito vidljivo u trenucima kada zapravo želite ovo toplo okruženje samo kratko vrijeme. Iako možda preferirate spavati u hladnoj spavaćoj sobi, ne znači nužno da želite biti u hladnoj prostoriji tijekom jutarnjeg tuširanja ili doručka. Nakon toga napuštate svoj dom radi posla i vraćate se satima nakon dugog radnog dana. Da bi sustav centralnog grijanja postigao željene temperature, mora trajno raditi.

Nebitno je koji sustav grijanja koristite: troškovi su znatni. Alternativni načini grijanja kao što su sustavi za zagrijavanje drva, peleta ili ugljena također uključuju značajno vrijeme i odgovarajuće troškove. S druge strane, infracrveni grijač mora biti uključen - i to samo ako i kada zaista trebate. S infracrvenim grijačem nema potrebe za fazom zagrijavanja. Okolina će u jednom trenutku biti topla - što bi moglo biti isplativije? Uštedite energiju, vrijeme i živce pomoću energetski učinkovitog infracrvenog grijača gdje želite uživati ​​u toplom okruženju.

 


Koje područje treba grijati?

Odredite svoje osobne zahtjeve prije kupnje. Kolika je prostorija u kojoj će se koristiti infracrveni grijač? Imamo različite modele s različitim razinama izvedbe. Na taj način možete kontrolirati proizvodnju topline ravno do točke koju treba zagrijati. Trebate li grijač za malu kupaonicu ili dječje sobe? Želite li češće koristiti zimski vrt i stoga stvoriti ugodnu toplinu pomoću infracrvenog grijanja? Prostorija za hobi u podrumu i radionica su previše hladne da bi tamo provele mnogo vremena? Koristite donju tablicu kako biste saznali koji je kapacitet grijanja optimalan za područje grijanja.

 

Pregled maksimalnog raspona grijanja koji se pokriva infracrvenim zračnim grijačima u zatvorenom i na otvorenom:

 

 

Možete provesti kako slijedi kako biste izračunali kapacitet grijanja (u watima) potreban za veličinu vaše sobe:


Formula: m² x W / m² = W

veličina sobe (m²) x preporučeni kapacitet grijanja po kvadratnom metru (W / m²) = potreban kapacitet grijanja infracrvenog radijatora (W)

Izračun uzorka:

Za dobro izoliranu sobu veličine 32 m² preporučujemo sljedeći kapacitet grijanja: 32 m² x 100 W / m² = 3,200 W


 


Pozdravite se od prašine i CO₂! Infracrveni radijator je čist u svakom pogledu

Svježi zrak je neophodan za vaše blagostanje. Osobe koje pate od alergije i astmatičari posebno se moraju pobrinuti na to da je zrak u prostoriji što čišći a razina prašine što niža. Higijena i čistoća su neophodni za dobrobit astmatičara i osoba koje pate od alergija. Korištenje infracrvenog zračenja smanjuje izloženost prašini. Ne govorimo o sterilnim uvjetima, već jednostavno o zraku iz prostorije koji vam - u pravom smislu te riječi - daje prostor za disanje.

Kvaliteta zraka u sobi je smanjena tijekom sezone grijanja. Toplina koju stvara sustav grijanja ima učinak sušenja, a razina zdrave vlažnosti je smanjena. Kao rezultat toga, za vrijeme grijanja, puno prašine podiže se s poda, prašina koju ne možete vidjeti, ali osjetite negativne učinke. S infracrvenim sustavima grijanja zrak u prostoriji ostaje netaknut, tako da je u zraku manja količina prašine. Razina vlažnosti također ostaje konstantna - na ugodnoj razini. Svatko tko pati od alergija ili astme odmah će osjetiti promjenu u atmosferi uz znatno smanjenu izloženost prašini.

Naravno, svi ostali stanovnici također će imati koristi od načina grijanja koji ne stvara nikakvu prašinu. To znači da se sluznice u nosu neće osušiti. Time se smanjuje rizik od prehlade - osobito u hladnom razdoblju. Nadalje, infracrveni grijači ne proizvode CO2 . Štetne emisije konvencionalnih grijača utječu na klimu i okoliš. S druge strane, s infracrvenim grijačem igrate aktivnu ulogu u zaštiti okoliša.

Pozitivan učinak ne samo da doprinosi zdravoj klimi u privatnom kućanstvu. Grijač zračenja također dobro radi u području medicine i zdravstva. Bilo bi razumno koristiti ih u dnevnim centrima, salonima ljepote i wellness centrima.


Je li sigurno koristiti infracrveni grijač?

Ono što je važno kod svakog tipa grijanja je faktor sigurnosti. Električne jedinice za grijanje moraju raditi sigurno i pouzdano. Naši infracrveni grijači zadovoljavaju sve zakonske zahtjeve. Želimo vam pružiti toplinu, ali u isto vrijeme u velikoj mjeri uzimamo u obzir i sigurnosne propise. Značajke kvalitete i naljepnice na našim infracrvenim radijatorima ukazuju na visoku razinu sigurnosti. Grijači su testirani na sigurnost od strane Njemačkog udruženja za tehničku inspekciju (TÜV) i certificirani s GS testom sigurnosti.


Koji infracrveni grijač je pravi? Evo pregleda dostupnih Trotec serija


Trotec infracrveni grijači podijeljeni su u četiri kategorije. Odaberite odgovarajuću verziju iz pponuđenih serija za vašu individualnu namjenu!

 

Serija IR-S: Posebno svestrana i energetski učinkovita

Infracrveni grijači serije IR-S odlikuju se visokom energetskom učinkovitošću. Energija potrebna za rad uglavnom se pretvara u toplinu. Dok se toplina koju stvara puhač vrućeg zraka brzo otapa, grijač zagrijava okolne objekte. To omogućuje skladištenje toplinske energije i emisiju topline koja traje duže. Učinak grijanja postiže se prilično brzo, intenzivan je i može se koristiti selektivno. Stoga nije potrebno prethodno zagrijavanje. Tijekom rada grijalice IR-S nema prašine. Čista je, tiha, bez mirisa i univerzalno primjenjiva. All-rounder je vrlo pogodan za osobe koje pate od alergija. Tijekom godine možete koristiti, primjerice, infracrveni grijač IR-S serije u vremenu između godišnjih doba. Kao stand-by rješenje za grijanje omogućuje i savršen dodatak konvencionalnim sustavima grijanja ili se može koristiti kao samostalna jedinica. U komercijalnom sektoru grijalice IR-S koriste se u ugostiteljstvu ili u hladnjačama.

 

Serija IR: Infracrveni grijači s atmosferom svijeća

Infracrveni grijači serije IR koriste inovativnu kratkovalnu tehnologiju s malim odsjajem. Ovaj postupak smanjuje ponekad uznemirujuće crveno svjetlo za 80 posto. Rezultat je ugodna atmosfera, koja jedva da ima utjecaja na utjecaj drugih rasvjetnih tijela. Druga važna varijabla je vrsta zaštite. Električni uređaji svrstani su u određene vrste zaštite. DIN EN 60529 predstavlja pravnu osnovu. Koji uređaj ide s kojim tipom zaštite ovisi o području primjene. Svaka vrsta zaštite započinje slovima IP, a slijedi ih broj. S IP65 zaštitom naši infracrveni grijači IR serije spadaju među vrlo sigurne uređaje. Što je viši IP kod, sigurniji je uređaj. Prva kodna znamenka odnosi se na zaštitu od kontakta, a druga na zaštitu od vode. IP65 znači da uređaj nudi temeljitu zaštitu od kontakta i od prodiranja prašine. Nadalje, zaštićen je od prskanja vode i mlazova vode iz bilo kojeg smjera. Infracrveni grijači mogu se koristiti u privatnom i komercijalnom sektoru.

 

Serija IRD: Proizvodnja topline minus emisija svjetla

Uređaji serije IRD su tzv. Infracrveni radijacijski grijači. Oni emitiraju toplinu, ali nemaju svjetla. Idealne su za uporabu u područjima koja su zaklonjena od vjetra. Svatko tko se želi opustiti na balkonu ili terasi u večernjim satima, dočekat će infracrvene grijalice jer stvaraju ugodnu temperaturu, a ambijentalno osvjetljenje, a time i atmosfera, ostaju nesmetani. Infracrveni radijacijski grijači ne zahtijevaju rasvjetna tijela, a time i održavanje.

 

IRS-E serija: mobilna i fleksibilna

Infracrveni grijači serije IRS-E su samostojeći uređaji. Kao kvarcni radijatori dolaze s najmodernijom tehnologijom. Posebna prednost samostojećeg grijača za grijanje je da je spreman za uporabu vrlo brzo bez ikakvih pripremnih mjera za pričvršćivanje ili slično. Nema potrebe za bušenjem, korištenjem zidnih utikača ili drugih dugotrajnih instalacijskih radova. Samo ga postavite, uključite i uživajte u vrućini! Trotec pruža savršeno rješenje za grijanje za svako područje primjene. Isporučujemo infracrvene grijače pogodne za montažu na zidove i stropove, kao i mobilne samostojeće modele. Imate li pitanja o našim infracrvenim grijalicama? Naš tim stručnjaka rado će vam biti na usluzi. Možemo vam dati savjete za odabir pravog uređaja i odgovoriti na vaša pitanja vezana uz infracrvene grijače!

 

 

Više informacija o grijačima potražite i u sljedećim poglavljima:

Poglavlje 1. Konvektorske grijalice

Poglavlje 2. Infracrvene grijalice

Poglavlje 3. Keramičke grijalice

Poglavlje 4. Infracrvene panel grijalice

Poglavlje 5. Uljni radijatori

 

 

Infracrvene grijalice

   
   
   
   
   
 

 

 


 

Imate li pitanja? 

Rado ćemo vam pružiti dodatne informacije:
 
Poslovanje: +385 1 234 25 25
Industrija: +385 1 234 25 25
Krajnji potrošači: 0800 0077