Isušivači zraka


Industrijski uređaji s ispuštanjem vlažnog zraka
Profesionalna sušila za uglavnom se koriste u komercijalnom i industrijskom sektoru, gdje su velike količine ponekad izuzetno suhog zraka potrebne i na niskim temperaturama. I ekonomski i tehnički, to se može postići samo pomoću dehidratora za sušenje. U usporedbi s rješenjima za privatne korisnike, komercijalna sušila za sušenje dolaze s opremom manje udobnosti i umjesto toga dizajnirana su da pruže robusnost, trajnost, dugi vijek trajanja i visoku brzinu protoka suhog zraka.

Ne samo zbog tog visokog protoka zraka, vlaga se ne kondenzira unutar tih uređaja, već se ispušta izravno u obliku pare vruće vode ili ispušta putem crijeva ili priključka za kanal - kao što možda znate iz sušilice za rublje kod kuće ,

Stoga prilikom odabira uređaja nemojte odabrati industrijsku jedinicu za privatnu uporabu jer ona nisu opremljena integriranim spremnicima za prikupljanje vode.

 

Uređaji za udobnost s kondenzatorom
Ovi uređaji namijenjeni za privatnu uporabu rade na istom principu kao i sušila za sušenje za komercijalnu primjenu. Usisani zrak u prostoriji vodi se kroz sektor odvlaživanja rotirajućeg desikacijskog kotača premazanog higroskopnim absorpcijskim sredstvom na kojem se taloži vlaga iz zraka. Silika-gel je tipičan sorbent - sredstvo za sušenje s vrlo velikom higroskopnom površinom.

U industrijskim sušilicama za sušenje svaki gram ovog sredstva za sušenje ima površinu veću od 700 četvornih metara. To znači da manje od 10 grama ima površinu koja je velika kao cijelo nogometno igralište. Suhi zrak - isušen, jer je vlaga preuzela desikant - tada se ponovno ispuhuje u prostoriju. Da bi se uklonila voda iz vlažnog kotača, topli zrak zagrijan grijačem struji kroz odvojeni sektor regeneracije desikantnog kotača u kontinuiranom krugu.

Zbog svoje temperature, zrak može podnijeti vlagu iz kotača za sušenje, a zatim je voditi kroz element kondenzatora. Ulazni zrak hladnjaka kruži oko elementa kondenzatora, zbog čega se voda u elementu kondenzira i kaplje u spremnik vode. Regeneracijski zrak se zatim dovodi do grijaćeg elementa u stalnom krugu kako bi se dobila nova vlaga.


Na gornjoj slici prikazana je unutrašnjost Trotecovog TTR 300, uključujući i sušilo. Iako je ovo industrijsko sušilo za sušenje vrlo kompaktno, nije prikladno za uobičajene primjene kod kuće zbog nedostatka spremnika za vodu. U takve svrhe na raspolaganju su posebni odvlaživači za udobno sušenje, kao što je TTR 55 E s integriranim spremnikom za prikupljanje vode i filtrom za zrak koji se može oprati.

Funkcionalni princip odvlaživača zraka za sušenje

 

 

Više informacija o kondenzaciji potražite i u sljedećim poglavljima:

Poglavlje 1 : OSNOVNA ZNANJA O RELATIVNOJ VLAŽNOSTI...

Poglavlje 2: METODE ODVLAŽIVANJA...

Poglavlje 2.1.: Kondenzacijske sušilice s tehnologijom kompresora...

Poglavlje 2.2.: Kondenzatorske sušilice s peltier tehnologijom...

Poglavlje 2.3.: Isušivači vlage...

Poglavlje 3: FAKTORI ODABIRA ODVLAŽIVAČA...

Poglavlje 4: PELTIEROVI ODVLAŽIVAČI...

Poglavlje 5: KONDENZACISKI ODVLAŽIVAČ...

Poglavlje 6: ADSORPCIJSKI ODVLAŽIVAČ...

 

 

←  povratak

 

 


 

Imate li pitanja? 

Rado ćemo vam pružiti dodatne informacije:
 
Poslovanje: +385 1 234 25 25
Industrija: +385 1 234 25 25
Krajnji potrošači: 0800 0077