Keramički grijači s ventilatorom


Kada je riječ o mobilnom grijanju privatnih stambenih prostora pomoću električnih uređaja za grijanje, ne bi trebalo biti apsolutno nikakve potrebe za kompromisom. To vrijedi i za vizualni izgled i za tehnologiju koja se koristi za proizvodnju topline. Ovdje Trotec dolazi u igru ​​s kompaktnim, ultralakim keramičkim grijačima ventilatora serije TFC. Ovi grijači imaju super moderan dizajn i istodobno mogu impresionirati unutarnjim vrijednostima.

Opcionalna funkcija oscilacije na zahtjev uređaja za grijanje TFC 15 E, TFC 18 E i TFC 20 E osigurava da topli zrak ne samo da bude izbačen ciljano, već i da se rasporedi u cijeloj prostoriji zahvaljujući zakretanju.

Dvostruka funkcija (grijanje i ventilacija) grijača ventilatora TFC 13 E / TFC 14 E / TFC 18 E stvara umirujuću toplinu za zimu i pruža osvježavajuće hlađenje u vrućim ljetnim danima.

Za razliku od konvencionalnih uređaja za grijanje, Trotec keramički grijači za grijanje koriste integrirane PTC keramičke grijaće elemente za brzo i energično proizvodnju topline. Ova tehnologija grijanja nudi širok raspon prednosti kada se koristi u vašem domu ili u uredu: kraća vremena zagrijavanja, duži životni vijek i toplina bez emisija.

 

Brže i više topline s keramičkim grijačima ventilatora


U usporedbi s konvencionalnom tehnologijom grijača (B) kraća vremena zagrijavanja nisu jedina prepoznatljiva značajka Trotec grijača s PTC keramičkim grijačima (A). Također postoje značajne razlike u ponašanju grijaćih elemenata u vezi s procesom.

Iako oba uređaja održavaju unaprijed odabranu ciljnu temperaturu (narančastu) na sličan način pomoću regulacije termostata, odgovarajuća prilagodba temperature odvija se pri značajno smanjenoj brzini i većim odstupanjima od željene ciljane temperature u slučaju uređaja s žicama za grijanje. Razlog tome je različito ponašanje provodljivosti grijaćih elemenata: ako struja teče kroz zavojnice ili žice za grijanje, uvijek će zadržati istu temperaturu kada se zagriju. Za upravljanje željenom sobnom temperaturom, napajanje se prvo prekida, uzrokujući da se svitak / žica ohladi, a zatim ponovno aktivira termostatom tako da se svitak / žica ponovno potpuno zagrije prije nego što se isključi nakon postizanja postavite ciljanu temperaturu.

Taj "postupak uključivanja / isključivanja" uzrokuje veće fluktuacije temperature nego kod keramičkih grijačih elemenata, jer materijal potonjeg osigurava integriranu samoregulaciju temperature. Što je veći PTC, to je veća njihova električna otpornost, što dovodi do manje struje koja teče kroz grijači element i smanjenog kapaciteta grijanja, a time i do znatno nižih temperaturnih fluktuacija i manje procesa uključivanja i isključivanja u termostatskom upravljanju. Zbog toga su keramički grijači ventilatora u stanju stvoriti još ravnomjernije sobne temperature za ugodnu unutarnju klimu.

 

Idealno za alergičare i astmatičare

Dišni sustavi i sluznice djece, osobe koje pate od alergija i astmatičari su izuzetno osjetljive. Za razliku od konvencionalnih grijača ventilatora (sa žicama za grijanje) keramički grijači ventilatora ne spaljuju čestice prašine ili životinjske dlake na svojim grijaćim elementima, zbog čega prostor i zrak za disanje ostaju ugodno čisti, bez mirisa i bez iritansa.

 

Siguran rad u sobama i kućama s djecom bez nadzora

Keramički uređaji za grijanje nemaju žice za grijanje koje bi mogle izgorjeti. Protupožarni PTC grijači elementi su izuzetno izdržljivi. Štoviše, njihova veća težina smanjuje rizik prevrtanja ovih brzih grijača. U slučaju kućanstava s djecom, nije teško zamisliti da bi se grijač ventilatora mogao prevrnuti ili prekriti odjećom. U takvom slučaju zaštita od pregrijavanja u obliku funkcije automatskog isključivanja i integriranog prekidača za zaštitu od nagiba osiguravaju dodatnu sigurnost.

Keramički grijači s ventilatorom serije TFC isporučuju se u visokoj kvaliteti testirani od strane TÜV Rheinland ili Bureau Veritas, čime se jamči visoka vrijednost, sigurnost i funkcionalnost te osigurava da ste uvijek sigurni s kvalitetom marke Trotec.

 


Više informacija o grijačima potražite i u sljedećim poglavljima:

Poglavlje 1. Konvektorske grijalice

Poglavlje 2. Infracrvene grijalice

Poglavlje 3. Keramičke grijalice

Poglavlje 4. Infracrvene panel grijalice

Poglavlje 5. Uljni radijatori

 

 

Keramičke grijalice

   
   
   
 

 

 


 

Imate li pitanja? 

Rado ćemo vam pružiti dodatne informacije:
 
Poslovanje: +385 1 234 25 25
Industrija: +385 1 234 25 25
Krajnji potrošači: 0800 0077