Zašto je bitna kvaliteta usluge montaže klima uređaja?

Kako bi vaš novi klima uređaj godinama funkcionirao besprijekorno, potrebno je odraditi kvalitetnu montažu klima uređaja, s posebnim naglaskom na slijedeće:

  • obavezno ovlašteni frigomehaničar
  • propuštanje rashladnog medija
  • kvalitetan alat
  • pozicija unutarnje jedinice
CIJENE MONTAŽE KLIMA UREĐAJA

OVLAŠTENI FRIGOMEHANIČAR

Kako bi vaš novi klima uređaj besprijekorno radio dugi niz godina, uslugu montaže svakako povjerite ovlaštenom serviseru, odnosno frigomehaničaru. Kako bi bili 100% sigurni da ćete dobiti vrhunsku uslugu, zatražite da montažu odradi jedan od ovlaštenih klimatizacija.hr partnera.

Jamstvo na uređaje neće vrijediti ako usluga montaže nije odrađena od strane ovlaštenog frigomehaničara. Za popis ovlaštenih frigomehaničara možete nas kontaktirati na: [email protected]

PROPUŠTANJE RASHLADNOG MEDIJA

Po završetku montaže klima uređaja, obavezno je provjeriti klima uređaj za propuštanje rashladnog medija koji se nalazi u samom uređaju. U slučaju da sustav ne drži potreban pritisak, to je znak da rashladni medij izlazi van i da je uređaj potrebno hitno popraviti. Svi rashladni mediji (naročito stariji - R22, R410A...) su štetni za ozon, pa je takav kvar potrebno trenutno sanirati.

KVALITETAN ALAT

Kvalitetan i dobro održavan alat je nužan kako bi usluga montaže bila obavljena sukladno visokim standardima. Alati za pertlanje, rezanje, vakuum pumpe, reciklatori... sve mora biti potpuno ispravno, precizno baždareno i dobro održavano kako bi u konačnici sama usluga mogla biti kvalitetna. Ne kaže se bez veze - Bez alata nema ni zanata! 

POZICIJA UNUTANJE JEDINICE

Kako bi vaš klima uređaj mogao optimalno raditi, pripazite na poziciju unutarnje jedinice u prostoru. Nemojte unutarnju jedinicu pozicionirati ispred prepreka, ormara, zidova ili bilo čega što bi moglo utjecati na protok zraka. Također, ostavite dovoljno prostora sa gornje i donje strane unutarnje jedinice kako bi se ona mogla normalno servisirati i kako joj usis i ispuh ne bi ništa blokiralo.

Iznad jedinice ostavite barem 10 cm prostora, a ispod jedinice minimalno 20 cm slobodnog prostora.