ODVLAŽIVANJE U STAMBENIM PROSTORIMA 

Stvaranje zdrave klime s optimalnom razinom vlažnosti

Korištenjem Trotecovih odvlaživača serije HomeComfort možete tijekom cijele godine osigurati optimalnu razinu vlage i zdravu klimu u vlastitim četirima zidovima.

Ne samo da je prava temperatura presudna za idealnu klimu u prostoriji, već i za optimalnu razinu vlažnosti. U grijanim stambenim prostorima, razina relativne vlažnosti ne smije prelaziti prag od 60%, dok se u kupaonicama može povećati na 70% ili više.

Optimalna razina vlažnosti za zdravu klimu u sobi je 50%. Veće vrijednosti potiču stvaranje plijesni i mogu utjecati na ljudsko zdravlje. Spore plijesni se šire zrakom u prostoriji, ulaze u dišne ​​puteve i uzrokuju alergije u najgorem slučaju.

Disanje dodatno utječe na razinu vlažnosti u stambenim prostorima, jer se vlaga kontinuirano ispušta u prostoriju tijekom izdisaja. Što više ljudi živi u kućanstvu, brže se nadmašuje granica vlage.

Negativni učinci su vidljivi, na primjer, u spavaćoj sobi, gdje je prag od 60% često prekoračen noću, ako su prozori zatvoreni. No, ovdje je točno da je ugodna klima prostora posebno važna. Umjesto toga, visoka razina vlažnosti potiče stvaranje i reprodukciju grinja.

Mokri zidovi, npr. nakon radova, ili mokri podrumi, također predstavljaju probleme koji se mogu ukloniti korištenjem odvlaživača kada dođe do najgoreg.

Suočite se sa svojom neugodnom klimom prostora s modernim odvlaživačima serije Trotec stambena serija i stvorite zdravu klimu u prostoriji gdje vlažnost postaje problem. Odvlaživači su pokretni i mogu se fleksibilno koristiti u velikim i malim sobama zahvaljujući različitim performansama odvlaživanja.

 

Više informacija o kondenzaciji potražite i u sljedećim poglavljima:

Poglavlje 1 : OSNOVNA ZNANJA O RELATIVNOJ VLAŽNOSTI...

Poglavlje 2: PRAKTIČNA ZNANJA O ODVLAŽIVAČIMA...

Poglavlje 3: METODE ODVLAŽIVANJA...

Poglavlje 3.1.: Kondenzacijske sušilice s tehnologijom kompresora...

Poglavlje 3.2.: Kondenzatorske sušilice s peltier tehnologijom...

Poglavlje 3.3.: Isušivači vlage...

Poglavlje 4: FAKTORI ODABIRA ODVLAŽIVAČA...

Poglavlje 5: PELTIEROVI ODVLAŽIVAČI...

Poglavlje 6: KONDENZACISKI ODVLAŽIVAČ...

Poglavlje 7: ADSORPCIJSKI ODVLAŽIVAČ...

 

Kondenzacijski odvlaživači

 

Adsorpcijski odvlaživači

 


 

Imate li pitanja? 

Rado ćemo vam pružiti dodatne informacije:
 
Poslovanje: +385 1 234 25 25
Industrija: +385 1 234 25 25
Krajnji potrošači: 0800 0077