Fujitsu Waterstage dizalice topline su vrlo efikasan, regenerativan i raznolik sustav centralnog grijanja, koji energiju upija uglavnom iz zraka.

-saznajte više o dizalicama topline u našem opširnom članku...

 

Po čemu se odlikuje Fujitsu Waterstage dizalica topline?


Kako na tržištu postoji veliki broj modela i izvedbi dizalica topline, tako se razlikuju i njihove tehnologije i fokus, primjerice rad pri iznimno niskim temperaturama, pri slabijoj ili jačoj ventilaciji zraka, po potrošnji i recimo buci vanjske jedinice. Ovdje ćemo navesti najbitnije kategorije koje se izrazito ističu po važnosti pri odabiru i na kraju kupnji dizalice topline.

 

Ušteda energije uz preciznu kontrolu

Kako se dizalica topline uz ostale faktore uzima i radi uštede energije, Fujitsu je uz štedljivu vanjsku jedinicu odlučio jednaki pristup i pažnji primjeniti i na unutarnju jedinicu, takozvani Hydrobox. Dodana je najnovija visokoefikasna pumpa klase A (čak i do A++) s konstantnom funkcijom podešavanja tlaka i volumena.

Naravno, da bi se postigla željena efikasnost potrebna je precizna i pouzdana kontrola. Za nju se pobrinuo sistem četverostrukog odabira režima rada:

  • Automatski - prebacivanje između  "komforni" / "snižavanje" načina rada, automatski prema vremenskom programu
  • Snižavanje - konstantno snižavanje temperature
  • Komforni - održavanje konstantne komforne temperature
  • Zaštitni - stanje pripravnosti ( stand-by) sa zaštitom od smrzavanja

 

Sigurnost i pouzdanost

  • Funkcija protiv Legionele - rast Legionele u spremniku tople vode suzbijen je sustavom zagrijavanja pa se sigurna i čista vruća voda bez problema opskrbljuje u svakom trenutku
  • Funkcija protiv smrzavanja - kruženje vode i rad kompresora mogu se automatski izvoditi i pri niskoj vanjskoj temperaturi. Zamrzavanje cirkulirane vode može se prethodno spriječiti
  • Rad u hitnim slučajevima - sustav može kontinuirano dovoditi toplu vodu ugrađenim sigurnosnim bojlerom kao hitnim slučajevima, čak i ako se dogodi greška
  • Alarm greške/održavanja - ova funkcija omogućuje brzo rukovanje pogreškama i održavanje.

 

Visoka efikasnost

Kako bi se efikasnost vanjske jedinice podigla na novu razinu, napravljeni su određeni napredci u tehnologiji kompresora i izmjenjivača topline.

 

Kompresor
Dvostruki okretni kompresor s linearnim upravljačkim priključkom za ubrizgavanje ostvaruje visoku temperaturu kondenzacije bez pregrijavanja temperature ispuštanja plina pomoću postupka ubrizgavanja LinearControl tijekom kompresije. Stoga se temperatura kondenziranja povećava više nego kod uobičajene tehnologije. Viša temperatura tople vode ostvarena je nadziranjem količine ubrizgavanja prema upotrebnom stanju.

 

Izmjenjivač topline
Iznos izmjene topline je 25% veći od pretpostavljenog modela. Poboljšane su uštede energije.

 

 

 

Ponuda za svaku potrebu


Fujitsu se pobrinuo da u Waterstage paleti proizvoda postoji model i izvedba za svaku vašu potrebu, od malih stanova do velikih kuća, ureda ili radnih prostora.

 

Compact serija (5-10 kW)

Ova kompaktno dizajnirana dizalica topline nudi sve u jednom modelu. Potrebno je samo spajanje hidraulike pa rad s cijevima s rashladim sredstvom nije potreban. Uključena je cirkulacijska pumpa, sigurnosni ventil i automatski ventil za odzračivanje. Održavanje i instalaciju su jednostavno izvedivi. Temperatura izlazne vode je 55 °C a održava se i do -20 °C vanjske temperature bez dodatnog grijača.

 

Comfort serija (5-10 kW)

Do -7 °C vanjske temperature nudi toplu vodu na 55 °C bez dodatnog grijača. Uz prošireni raspon rada osigurava mogućnost rada i do -20 °C vanjske temperature. Nudi automatsku regulaciju temperature u skladu s krivuljom grijanja (Ovisi o terminalu grijanja i vanjskoj temperaturi).

 

High Power serija (11-16 kW)

Modeli velike snage koji ostvaruju visok kapacitet grijanja i visoku učinkovitost novorazvijenom "Linearnom tehnologijom ubrizgavanja u radu" i "Koaksijalnim izmjenjivačem topline". Ova svojstva su ključna za pouzdan rad grijanja tijekom cijele godine, čak i u jakoj zimi.

Energetska učinkovitost poboljšana je linearnom tehnologijom upravljanja ubrizgavanjem i optimizacijom rashladnog sredstva kontrola ciklusa. Modeli velike snage ostvaruje visoke performanse i visoku učinkovitost primjenom dvostrukih senzora i upravljačke tehnologije koja odgovara zagrijavanju tople vode.

Visoka temperatura izlazne vode od 60 ° C zadržava se i do -20 ° C vanjske temperature bez upotrebe dodatnog grijača, dok prošireni raspon rada osigurava pouzdani rad do -25 ° C vanjske temperature.

 

Super High Power serija (15-17 kW)

Visoka temperatura izlazne vode od 60 °C zadržava se čak i kad je vanjska temperatura -20 °C bez upotrebe rezervnih grijača. Čak je moguće opskrbiti i vodu na 55 ° C kod -22 °C vanjske temperature.

Modeli nude efikasnost klase A ++ i COP 4.33 (kod vanjske temperature od 7 °C i temperature grijanja od 35 °C) i kontrolu dvije individualne zone (dvije pod zonama podnog grijanja ili podno grijanje + zona radijatora itd.).

Automatska regulacija temperature u skladu s krivuljom grijanja (Ovisi o terminalu grijanja i vanjskoj temperaturi).

 

 


 

Imate li pitanja? 

Rado ćemo vam pružiti dodatne informacije:
 
Poslovanje: +385 1 234 25 25
Industrija: +385 1 234 25 25
Krajnji potrošači: 0800 0077