Skrojeno po mjeri


Hyundai se pobrinuo osigurati vam savršenu klimu i udobnost neovisno o okruženju. Upravljate li ordinacijom, restoranom, komercijalnim poslom ili opremate školu, vrtić ili hotel, obično nastojite dobiti uslugu kvalitete i strukture koja će osigurati najbolji povrat ulaganja.

Svojom poslovnom linijom klimatizacijskih uređaja Hyundai savršeno ispunjava te zahtjeve i nudi najbolje opcije u pogledu održavanja, fleksibilnosti i operativnih troškova. Opsežnim asortimanom koji uključuje kazetne, kanalne i parapetno-podstropne jedinice zadovoljava sve komercijalne primjene. Svojim pažljivo skrojenim dimenzijama i neupadnim dizajnom sa stilom se uklapaju u svaki interijer. 

Također, kako bi se osigurala pouzdanost pri korištenju, pogotovo pri niskim temperaturama, vanjske jedinice Hyundai poslovne serije dodatno su opremljene električnim grijačima kompresora i kadice kondenzata. Na ovaj način ne morate strahovati od smrzavanja i znatnog pada kapaciteta grijanja za vrijeme hladnih dana.

 

 

Hyundai Inverter Pro


Kroz dodatna ulaganja i razvoj novih tehnologija, Hyundai je i više nego u koraku s konkurencijom. Novi inverter, poboljšana zaštita vanjskih jedinica, brojne tehnologije i poboljšana kontrola unutarnjih jedinica samo su neki od razloga zašto izabrati klima uređaje iz Hyundai poslovne serije. Neki od napredaka i karakteristika koje predstavljaju najbitinije faktore kod odabira idealnog rješenja za vaš poslovni prostor:

 

Novi dizajn DC motora i unutarnjeg ventilatora
Veličina motora je smanjena dok je učinkovitost povećana, pružajući pritom znatnu količinu zraka, visok statički tlak i nisku mehaničku buku. Dizajn oštrice ventilatora je također unaprijeđen i postignute su bolje aerodinamičke performanse, stabilnija energija i dodatno smanjenje buke.

 

Tihi način rada vanjske jedinice
Kada padne temperatura okoline, vanjska jedinica automatski snižava radnu frekvenciju i brzinu motora te na taj način snižava i razinu buke. Na ovaj se način ne postiže samo tiši rad, već i dodatna ušteda energije.

 

Pozlaćene lamele
Zaštitni premaz isparivača i kondenzatora učinkovito sprječava razvoj bakterija. Poboljšava učinkovitost grijanja ubrzanim odmrzavanjem vanjske jedinice, te može izdržati slani zrak, kišu i druge korozivne elemente.

 

Brzo hlađenje i grijanje
Zahvaljujući novom inverteru, brzina hlađenja i grijanja može se kratkotrajno povećati za 30-40 % kako bi se u što kraćem vremenu postigla idealna temperatura.

 

Održavanje 8°C u prostoru
Funkcija koja održava temperaturu prostora na 8°C kako nebi došlo do smrzavanja ili pucanja cijevi. Dostupno preko daljinskog upravljača.

 

Precizna kontrola temperature
Uz preciznu elektroniku i poboljšani motor kompresora, Hyundai uređaji mogu lako održavati željenu temperaturu i bez ponovnog uključivanja i isključivanja. Promjenom broja okretaja kompresora održava se neprekinuti rad, a temperatura ne odstupa više od 1 °C.

 

Rad pri niskim temperaturama
Klima uređaj se može pokrenuti čak i kada su vanjske temperature vrlo niske, zahvaljujući posebno dizajniranom PCB otpornom na niske temperature, a brzina ventilatora vanjske jedinice može se mijenjati automatski prema temperaturi kondenzacije.

 

Automatski povrat temperature
Vrlo korisna funkcija koja zadanu temperaturu automatski vraća na prijašnju postavljenu temperaturu. Bez brige računajte da uređaj prati vaš radni dana pravovremenim promjenama temperature.

 

Timer
Mogućnost podešavanja uključivanja i isključivanja uređaja unutar 24 sata putem timer funkcije može rezultirati velikom uštedom energije.

 

1W potrošnje u stanju pripravnosti
Ova inteligentna on-off tehnologija omogućuje da klima uređaj automatski pređe u način rada koji čuva energiju kada je u stanju pripravnosti (stand by), što rezultira padom potrošnje energije s uobičajenih 5 W na 1 W, dakle 80% - 90% energije se očuva.

 

 

 

Kazetne jedinice


Hyundai klima uređaji u stropnoj kazetnoj izvedbi bitno olakšavaju održavanje poslovnih prostora klimatiziranim, bez obzira na vanjsku temperaturu. Zahvaljujući inovativnim tehnologijama i elegantnom, modernom dizajnu, predstavljaju savršeno rješenje za vaš prostor.

Uz uobičajene stropove, ove četverosmjerne jedinice posebno su pripremljene za ugradnju u euro raster strop i idealne su za prostore velikih površina i visokih stropova. Kao split sustav, isporučuju se s unutarnjom jedinicom koja se montira na strop, ukrasnim panelom za ulaz-izlaz zraka i vanjskom jedinicom. Uz to, dolaze i s infracrvenim upravljačem koji uz ostale pametne funkcije omogućuje nudi i "Tjedni timer" (može se podesiti više različitih vremena uključivanja i isključivanja za svaki dan).

Ono što ih čini posebnima su jedinstveni dizajn koji omogućuje da se glavna raspodjela zraka odvija u 4 smjera i tehnologija koja omogućuje konstantno prilagođavanje uvjetima. S Hyundai kazetnim jedinicama eliminiraju se prevruće ili prehladne zone i neugodno direktno puhanje. Dodatna ušteda se postiže i odličnim senzorom koji omogućuje da se snažan rad odvija kada u prostoriji ima ljudi, inače uređaj može raditi u smanjenom kapacitetu, bez žrtvovanja udobnosti hlađenja.

Da bi se osigurala dugoročna udobnost u prostoru, Hyundai je osigurao i mogućnost dovoda svježeg zraka putem priključne cijevi. 

 

 

Kanalne jedinice


Ovi se sustavi pretežno koriste kada je važan dizajn i uređaj se želi "sakriti", pa iz tog razloga sama unutarnja jedinica nije vidljiva, već se vide samo mrežasti difuzori za distribuciju zraka. Hyundai kanalne jedinice svojim prostorno i energetski efikasnom izvedbom i dodatno smanjenim dimenzijama omogućavaju ugradnju u spuštene stropove i kanale za distribuciju zraka, te ih to čini idealnim za dnevne boravke, hotelske sobe, uredske prostore, trgovačke centre ili primjerice prodavaonice.

Kako bi se dodatno olakšalo korištenje i upravljanje, Hyundai kanalne jedinice poslovne serije opremljene su pumpom za odvod kondenzata, plastičnim filterom na usisu zraka u jedinicu (poput onog na zidnim jedinicama) i dolaze sa zidnim žičanim daljinskim upravljačem.

Instalacija i izvedba također su olakšane korištenjem jednakih dimenzija ploča i prirubnica sa donje i stražnje strane, te je time omogućena fleksibilnost priključka za usis zraka. Sustav se može prilagoditi na način da se zrak usisava odozdo ili odostraga, ovisno o potrebi.

 

 

Parapetno-podstropne jedinice


Hyundai parapetno-podstropne jedinice odlikuju se fleksibilnom ugradnjom unutarnje jedinice, koja se s obzirom na uređenje prostorije i raspored elemenata, može montirati na strop ili zid. Ove jedinice nude optimalan protok zraka po prostoriji bez obzira na tip ugradnje i izuzetno su pogodne za korištenje u prostorima gdje izvođenje zračnih kanala nije moguće i stropovi ne dozvoljavaju instalaciju klima uređaja.

Neovisno o tipu ugradnje, kontrola je jednostavna pomoću infracrvenog daljinskog upravljača.

Ove jedinice predstavljaju idealno rješenje za protok zraka u širokim prostorijama, a ujedno nude jednostavnost montaže u kutove i uske prostorije. Imaju funkciju horizontalnog i vertikalnog ljuljanja lamela ispuha zraka i na taj način omogućuju ravnomjerniji i ugodniji protok zraka. Elegantnog su dizajna pa se vrlo lako uklapaju ne samo u urede, već i dizajnerske trgovine odjeće, obuće, elektronike ili nakita, gdje se posebna pozornost daje vizualnom dojmu.

Da bi se osigurala dugoročna udobnost u prostoru, Hyundai je osigurao i mogućnost dovoda svježeg zraka putem priključne cijevi.