Povećani računi za energiju, potreba za smanjenjem emisija ugljika i niz zahtjevnih zakona pokreću potražnju za alternativnim oblicima grijanja radi poboljšanja energetske učinkovitosti.

-saznajte više o dizalicama topline u našem opširnom članku...

 

Zašto Ecodan?


Bilo da je vaš projekt novogradnja ili adaptacija, od malog stana do velike samostojeće kuće, uredskog bloka ili škole, Mitsubishi Electric Ecodan dizalice topline pogodne su za bilo koju primjenu. Svojom ponudom i karakteristikama predstavljaju odličnu alternativu tradicionalnim sustavima grijanja s visokim udjelom ugljika. Ova pouzdana, obnovljiva tehnologija grijanja isporučuje visoko učinkovito održivo grijanje prostora i tople vode tijekom cijele godine. Mitsubishi Electric koristi provjerenu tehnologiju dizalica topline za isporuku cjelovitog rješenja grijanja i tople vode, te su kao pioniri u razvoju tehnologije već neko vrijeme vodeći na tržištu.

 

 

Upravljajte potrošnjom tople vode naprednim nadzorom

Informacije o korištenju energije na zaslonu znače da imate vidljivost i slobodu za učinkovito upravljanje općom potrošnjom energije i tople vode. Dodajte ovom dnevne i tjedne timere kako biste iskoristili povoljne tarife i uštedjeli još više na računima za električnu energiju

Za one koji su odabrali toplu vodu centralnog sustava grijanja kuće, zonska kontrola može se koristiti za postavljanje različitih temperatura za različite prostorije ili u potpunosti isključena. Ovo je vrhunska prilagodba temperature.

 

 

Ecodan sustav sastoji se od tri glavne komponente


 
 

 

Vanjska jedinica

Vanjska jedinica zahtjeva jedino struju i vodu, a instalacija je jednostavna i može se smjestiti diskretno izvan vašeg doma ili u vašem vrtu. Ecodan iskorištava besplatno dostupnu toplinsku energiju iz zraka i prenosi je u vaš dom kako bi osigurao toplu vodu i grijanje radijatorima i/ili podnim grijanjem.
     
 

 

Spremnik tople vode

Ecodan pruža vašem domu kontinuiranu opskrbu toplom vodom putem namjenskog spremnika tople vode – baš kao i standardni bojler. Posebno su dizajnirane za integraciju s vanjskom jedinicom, no u nekim se slučajevima mogu koristiti i s vašim postojećim bojlerom za toplu vodu.
     
 

 

Energetski učinkovita kontrola

S Ecodanom imate mnoštvo mogućnosti uključujući napredni bežični kontroler – sobni kontroler sa značajkom za blagdanski način rada. Također možete preuzeti našu aplikaciju MELCloud na bilo koji pametni uređaj koji vam omogućuje daljinsko upravljanje sustavom i nadziranje njegovih performansi.

 

 

Koje su koristi Ecodan dizalica topline?


Toplinske pumpe s izvorom zraka Ecodan jedan su od najnaprednijih sustava grijanja koji su dostupni vlasnicima kuća i tvrtkama. S A++ ErP oznakom energetske ocjene u cijelom rasponu, ovo je idealno čisto i zeleno inteligentno rješenje grijanja. Bilo da se ugrađuje u male stanove ili velika samostojeća imanja, Ecodan može smanjiti tekuće troškove, smanjiti emisiju CO2 i ponuditi pouzdano, održivo grijanje i toplu vodu tijekom cijele godine za većinu domova i malih komercijalnih objekata. Dizalice topline Ecodan postigle su najviši opseg stvarne učinkovitosti kao dio europskih propisa i EcoDesign, ocjenom A++.

 
 

 

Energetski visoko učinkoviti sustav

Bilo da živite u novoizgrađenoj ili postojećoj kući, Ecodan može raditi samostalno ili u kombinaciji s postojećim sustavom grijanja. Eliminiranjem potrebe za skupim fosilnim gorivima poput plina i nafte, možete reducirati iznose računa za energiju te smanjiti svoj utjecaj CO2.
     
 

 

Niska razine buke

Ecodan nije samo vrlo učinkovit; ujedno je i jedna od najtiših jedinica koja je dostupna na tržištu. Ecodan obnovljivi sustav grijanja je diskretan i vrlo tih, nudeći fleksibilnost na mjestu gdje ga možete postaviti i čineći ga savršenim za gotovo sve lokacije.
     
 

 

Rješenje za grijanje daleko u budućnost

Ecodan obnovljivi sustavi grijanja su samostalni i svestrani, osiguravaju toplu vodu i grijanje radijatorima i/ili podnim grijanjem. Mogućnost hibridnog sustava također omogućuje rad u tandemu s vašim postojećim bojlerom.

 

 

Da li je Ecodan za mene?


Uobičajeno instalirani za manje od 2 dana, Ecodan sustavi grijanja dostupni su u raznim veličinama koje odgovaraju gotovo svim kućama. Da biste shvatili koji vam sustav odgovara, čimbenici kao što su starost vaše kuće i trenutni sustav grijanja; razina izolacije i način korištenja grijanja utjecat će na konačni izbor. Ecodan obnovljivi sustavi grijanja omogućavaju i stambenim udrugama da se pridržavaju propisa i zakona i jednostavnije su za održavanje od plina, uklanjajući potrebu za sigurnosnim certifikatima za plin. Sustav može pomoći smanjiti ugljični otisak na okoliš, pojednostaviti režime održavanja i pomoći stanarima u smanjenju tekućih troškova kućanstva.

Ecodan asortiman idealan je za kuće za novogradnju i projekte samostalne gradnje / montaže, jer se savršeno pridržavaju građevinskih propisa i svih obnovljivih ciljeva koje je postavilo lokalno tijelo. S Ecodan obnovljivim sustavima grijanja koji zahtijevaju samo priključke za struju i vodu, idealan je za područja izvan Nacionalne plinske mreže.

S toplinskom pumpom za izvor zraka Ecodan nema potrebe za pripremama za uzemljenje, poput cjevovoda. Sustav Ecodan može se lako montirati izvan kuće na pogodnom mjestu kao što su uličica ili vrt. Također je kompatibilan s podnim grijanjem koje je popularno u svojstvima samogradnje.

  

Imate li pitanja? 

Rado ćemo vam pružiti dodatne informacije:
 
Poslovanje: +385 1 234 25 25
Industrija: +385 1 234 25 25
Krajnji potrošači: 0800 0077