Mitsubishi Electric podstropne jedinice su ovješen stropni sustav koji spaja mnoštvo izvanrednih značajki s modernim dizajnom. Nude odličnu energetsku učinkovitost, napredne mogućnosti upravljanja i vrlo su fleksibilne u instalaciji. U ponudi se nalaze modeli serije PCA-M KA namjenjeni poslovnim prostorima koji uz performanse, naglasak stavljaju i na vizualni dojam unutarnje jedinice, te model iz serije PCA-RP HA koji  zahvaljujući svojim karakteristikama i brojnim specijaliziranim mogućnostima predstavlja idealno rješenje za uporabu u kuhinjskim sredinama. 

 

 

PCA-M KA serija


U ovoj seriji predstavljamo unutarnje jedinice modernog dizajna osmišljenog kako bi se što bolje uklopile u raznovrsne poslovne prostore. Kako su podstropne ugradnje, nisu toliko nametljive na zidovima i omogućuju instalaciju koja neće bitno ulaziti u domenu uređenja prostora. Pritom ne zahtjevaju građevinske radove ugradnje u strop.

Zahvaljujući dodatnim postavkama protoka zraka idealne su za interijere visokog i niskog stropa te dodatno proširuju mogućnosti ugradnje. Zajedno s izvanrednim performansama koje štede energiju i mogućnošču dovoda svježeg zraka izvana, ove su jedinice pravo rješenje za raznolike potrebe klimatizacije poslovnih prostora.

 

 

 

 

Moderan dizajn

Unutarnje jedinice ove serije mogu se pohvaliti modernim dizajnom i specifičnim kvadratnim oblikom koji je zamišljen kako bi se jedinica što bolje stopila sa stropom. Na taj način postignut je bolji vizualni dojam i naglasak se prepušta na interijer i uređenje samog prostora.

 

 

 

Visoka energetska učinkovitost i usklađenost s ErP Lot 10

U unutarnju jedinicu ugrađen je ventilator s izravnim napajanjem (DC) što je omogućilo dodatno povećanje energetske učinkovitosti novog invertera. Ostvareni su rezultati energetskog razreda od A+ / A++ za hlađenje i A / A+ za grijanje i usklađenost s ErP Lot 10. To doprinosi impresivnom smanjenju troškova godišnje električne energije.

 

 

 

Dovod svježeg zraka

Unutarnje jedinice opremljene su dodatnim otvorom koji omogućuje dovod svježeg vanjskog zraka. Ova osobina od iznimne je važnosti u prostorijama gdje je ograničen dovod zraka, a zbog očuvanja inventara ili mogućeg zadržavanja osoba u prostoru potrebno je osigurati ga.

 

 

 

Opcionalna pumpa za odvod kondenzata

Kako bi se dodatno povećala fleksibilnost u odabiru mjesta unutarnje jedinice tijekom instalacijskih radova, dodatno je povećana visina crpljenja opcionalne pumpe za odvod kondenzata s 400 na 600 mm.

 

 

 

Automatska brzina zraka

Uz standardno podešavanje ispuha zraka s 4 brzine, unutarnje jedinice sada su opremljene automatskim načinom podešavanja brzine zraka. Ova postavka automatski prilagođava brzinu zraka uvjetima koji odgovaraju uvjetima prostorije. Na početku rada grijanja ili hlađenja, ispuh zraka postavljen je na veliku brzinu kako bi se prostorija što brže zagrijala ili ohladila. Kada temperatura prostorije dosegne željenu postavku, brzina strujanja zraka automatski se smanjuje kako bi se osigurao stabilan ali i ugodan rad. Na ovaj se način osigurava što brža idealna temperatura kada vam je najpotrebnija, a ugodan i nesmetan boravak u prostoriji tijekom ostatka rada klima uređaja.

 

 

 

Za visoki i niski strop

Unutarnje jedinice opremljene su načinima rada za visoki i niski strop koji omogućuju preusmjeravanje volumena protoka zraka prema visini prostorije. Mogućnost odabira optimalnog volumena protoka zraka omogućuje optimizaciju osjećaja laganog zraka u cijeloj sobi. Ova mogućnost ne samo da osigurava postizanje željenih uvjeta klimatizacije, već i povećava izbor prostorija kod kojih je moguća instalacija upravo ovog modela.

 

 

 

Kontrola po želji

Ovisno o potrebama i mogućnostima, kontrola vam je omogućena žičnim i bežičnim daljinskim upravljačima bogatih mogućnosti. Zavisno o modelu dolaze serijski ili opcionalno, što možete provjeriti u opisu pojedinačnih proizvoda. 

 

 

 

Dva invertera osiguravaju još veći izbor

Kako bi se zadovoljile specifične potrebe koje ovise o izboru kapaciteta, financijskim investicijama i uvjetima prostorije, Mitsubishi Electric u ponudi je osigurao dva invertera koji pokrivaju širok spektar i pouzdano zadovoljavaju predstavljene zahtjeve. Razlikujemo Power Inverter i Standard Inverter modele koji dolaze s različitim vanjskim jedinicama te svaki sa svojim karakteristikama i mogućnostima.

 

 

Power inverter

 • Mogućnost ugradnje potpuno uz zid kako bi se sakrile instalacijske cijevi i osigurao odličan vizualni dojam
 • Načini rada u izvedbi niskog i visokog stropa
 • Poboljšana kontrola protoka zraka, uključujući automatsko podešavanje brzine zraka za veću udobnost
 • Osiguran puni nazivni kapacitet grijanja do -3 °C
 • Mogućnost korištenja instalacijskih cijevi do 100m duljine (veličina 100-140)
 • Energetska efikasnost razreda A+ i A++

 

Power Inverter uređaji

   
   
   
   
   

 

 

Standard inverter

 • Mogućnost ugradnje potpuno uz zid kako bi se sakrile instalacijske cijevi i osigurao odličan vizualni dojam
 • Načini rada u izvedbi niskog i visokog stropa
 • Poboljšana kontrola protoka zraka, uključujući automatsko podešavanje brzine zraka za veću udobnost
 • Izvedba šasije vanjske jedinice s jednim ventilatorom koristi se za cijelu liniju
 • Energetska efikasnost razreda A, A+ i A++ 

 

Standard Inverter uređaji

 

 

 

PCA-RP HA serija


Ova izvrsna jedinica dolazi sa stvarno zavidnim karakteristikama koje osiguravaju optimalan rad i u najtežim uvjetima. Standardne značajke uključuju snažno kućište od nehrđajućeg čelika i ugrađeni filter za paru kako bi se spriječilo prodiranje ulja u jedinicu, pružajući pritom ugodno klimatizacijsko okruženje u kuhinjama koje koriste kuhanje na otvorenom plamenu.

Svojim mogućnostima predstavljaju se kao optimalno rješenje za potrebe kuhinjskih prostora i nalaze se u samom vrhu ponude svjetskog tržišta u ovom segmentu.

 

 

 

 

Ulje nije problem

Kako bi rad ostao nesmetan i pouzdan, a održavanje brzo i jednostavno, ovaj klima uređaj dolazi s izdržljivim kućištem od nehrđajućeg čelika otpornim na ulje i masnoće. Uz to, na ovaj se način osigurava i zaštita površine samog klima uređaja. Masna prljavština i mrlje lako se uklanjaju i omogućuju lako održavanje jedinice čistom.

 

 

 

Filtrom visokih mogućnosti protiv masne pare

Ova jedinica standardno dolazi s visoko učinkovitim filtrom pare, čak i s visokim sadržajem ulja. Ovaj profesionalni sustav za filtriranje je učinkovitiji od klasičnih filtera, čime se učinkovito smanjuje uljni dim koji ulazi u klima uređaj. Filtar je za jednokratnu upotrebu, čime se omogućuje nesmetano čišćenje i održavanje.

Čišćenje i zamjena filtra

 • Kada se koristi u kuhinjama, filtar ulja mora se zamijeniti svaka dva mjeseca. Sustav dolazi s 12 elemenata. Nakon korištenja mogu se kupiti opcionalni elementi (PAC-SG38KF-E).

 

 

 

Lako održavanje

Kako bi se pojednostavilo održavanje, osigurano je zasebno kućište ventilatora koje se može složiti u odjeljke te je na taj način prilagođeno za lako čišćenje ventilatora. Čišćenje posude za odvod na licu mjesta također nije problem zbog uporabe cijevnog priključka koji se lako uklanja.

 

 

 

Dovod svježeg zraka

Na stražnjoj ploči unutarnje jedinice nalazi se dodatni otvor koji se koristi za dovod svježeg zraka u jedinicu. To uvelike pomaže poboljšavanju provjetravanja i kuhinju čini ugodnijom za rad.

 

 

 

Ne zaboravimo estetiku

Kako bi se osigurao što bolji estetski dojam, dodatno su dostupni kozmetički pokrovi i paneli uspješno skrivaju stropne nosače i stvaraju dojam stapanja jedinice s plafonom. Uz to sprječavaju skupljanje prašine i prljavštine na glavnom tijelu i visećim dijelovima učvršćenja jedinice.

 

 

 

Samo najbolje

Model iz ove serije dolazi u Power Inverter verziji i samim time i više nego zadovoljava stroge zahtjeve jednog kuhinjskog prostora. Uz sve zaštitne mjere i filtraciju, ovaj model nudi visoku energetsku efikasnost, naprednu kontrolu i naravno tihi rad. Zahvaljujući karakteristikama dizajna i brojnim mogućnostima, vrlo je fleksibilan za instalaciju.

Glavne značajke

 • FIltracija visokih performansi
 • Lako održavanje i modularni dizajn koji dozvoljava čišćenje i uklanjanje pojedinih djelova unutarnje jedinice
 • Mogućnost instalacije opcionalnih dekorativnih panela
 • Izdržljivo nehrđajuće kučište jedinice
 • Korištenje najnovijeg R32 rashladnog medija koji dodatno povećava efikasnost do razreda A / A+ i smanjuje tekuće troškove

 

Power Inverter uređaji

 

 

 


 

Imate li pitanja? 

Rado ćemo vam pružiti dodatne informacije:
 
Poslovanje: +385 1 234 25 25
Industrija: +385 1 234 25 25
Krajnji potrošači: 0800 0077