Mitsubishi Electric dizalice topline zrak-voda linije Zubadan dokazano ostvaruju povoljnije grijanje. Ugradnja i korištenje dizalice topline Zubadan serije za grijanje i hlađenje kao i za proizvodnju tople sanitarne vode ima višestruke prednosti kako za korisnika tako i za okoliš.

-saznajte više o dizalicama topline u našem opširnom članku...

 

O Mitsubishi Electric dizalicama topline


Koriste obnovljive izvore energije bez ispuštanja ugljičnog dioksida u atmosferu (aspekt koji ih čini održivim rješenjem visoke kvalitete) što omogućuje da se postigne maksimalna udobnost toplinske energije u kombinaciji s visokom energetskom učinkovitošću. Ekonomski bez presedana: minimalna potrošnja potrebne energije i napredna moderna tehnologija uz minimalan utjecaj na okoliš. Zubadan serija će biti posebno zanimljiva stanovnicima gorskih i općenito hladnijih područja, no o tome ćemo nešto niže u tekstu.

 

Da li je to rješenje za mene?


Uobičajeno instalirani za par dana, Zubadan sustavi grijanja dostupni su u raznim veličinama i kapacitetima koji odgovaraju velikom rasponu kućanstava. Kako biste saznali koji vam sustav odgovara, čimbenici kao što su starost građevine i trenutni sustav grijanja; kvaliteta izolacije i navike korištenja grijanja utjecat će na konačni izbor.

Obnovljivi sustavi grijanja omogućuju i stambenim udrugama da se pridržavaju propisa i zakona i jednostavniji su za održavanje od primjerice plina, uklanjajući potrebu za sigurnosnim certifikatima. Sustav može pomoći smanjiti ugljični otisak na okoliš, pojednostaviti režime održavanja i smanjiti tekuće troškove kućanstva.

Zubadan asortiman idealan je za kuće za novogradnju i projekte samostalne gradnje / montaže, jer se savršeno pridržavaju građevinskih propisa i svih obnovljivih ciljeva koje je postavilo lokalno tijelo. S obnovljivim sustavima grijanja koji zahtijevaju samo priključke za struju i vodu, predstavlja idealno rješenje za područja izvan nacionalne plinske mreže.

S dizalicama topline Zubadan nema potrebe za pripremama za uzemljenje, poput cjevovoda. Sustav se može lako montirati izvan kuće na pogodnom mjestu kao što su uličica ili vrt. Također je kompatibilan s podnim grijanjem koje je popularno u svojstvima samogradnje.

Ako ste se sa svojim potrebama ili idejama pronašli čitajući ovaj tekst i želite saznati više ili vam sve to zajedno zvuči pre komplicirano, preporučujemo da se savjetujete sa našim stručnjacima kako bismo zajedno pronašli idealno rješenje baš za vas i odgovorili vam na sva dodatna pitanja.

 

Za primjer praćenja svakodnevne potrošnje objekta opremljenog Zubadan sustavom kliknite ovdje...

 

 

Po čemu se Zubadan razlikuje od konkurencije?


Navesti ćemo neke od značajki koje su najbitnije za krajnje kupce, počevši sa najvećom upravo za grijanje. Zubadan je opremljen jedinstvenom “Flash Injection” tehnologijom koja omogućava visoku efikasnost grijanja i u vrlo hladnim područjima za vrijeme zimskih mjeseci. “Zubadan nove generacije” sadrži novi, efikasniji kompresor, koji dodatno poboljšava efikasnost grijanja kod niske vanjske temperature. Nazivni učinak grijanja zadržava se sve do vanjske temperature od -15°C (uključujući defrost funkciju), osiguravajući ugodno grijanje i u težim radnim uvjetima.

 

Flash Injection

Upravo je Flash Injection tehnologija ključ za visoku efikasnost grijanja pri niskim temperaturama. Flash Injection je originalna tehnologija razvijena od strane Mitsubishi Electric-a. Proces izmjene topline u točki A (međuizmjenjivač topline) pretvara radni medij iz tekućeg stanja u mješavinu tekućeg i plinovitog stanja i tada ga komprimira u točki B (injekcijski kompresor). Ovaj krug osigurava dovoljan protok radnog medija za grijanje kod jako niskih vanjskih temperatura. U Zubadanu nove generacije Flash Injection krug je poboljšan povećanjem efikasnosti izmjene topline međuizmjenjivača i novim injekcijskim kompresorom za povećanje efikasnosti kompresije.

 

Defrost

Optimizirani učinak odmrzavanja ( defrost ) još je jedan čimbenik koji pridonosi izvanrednoj pouzdanosti Zubadan sustava. Vanjska temperatura, temperatura površine isparivača, vrijeme rada i trajanje postupka odmrzavanja bilježe se kao dio inteligentne logike. Intervali između postupaka odmrzavanja mogu se produljiti na čak 150 minuta, a trajanje svakog pojedinog postupka može se smanjiti za do 50% u usporedbi s konvencionalnim jedinicama.

 

Učinkovitost

Zubadan je ujedno i prvi izbor u segmentu modernizacije. Zahvaljujući tehnologiji Zubadan, proces predimenzioniranja sustava kao sigurnosnog međuspremnika za način grijanja čini se potpuno suvišnim. S visokim temperaturama od 60 ° C, Ecodan toplinske pumpe zrak-voda sa pretvaračima Zubadan mogu postići izvrsne vrijednosti učinkovitosti čak i kada se koriste sa uobičajenim radijatorima.

 

Programski prilagođeno korištenje

“Auto Adaptation” funkcija automatski prati promjene unutarnjih i vanjskih temperatura, te u skladu s tim prilagođava temperaturu cirkulirajuće vode. Ova funkcija mjeri unutarnju i vanjsku temperaturu, a zatim izračunava potrebni kapacitet grijanja za prostorije. Jednostavno rečeno, automatski se kontrolira temperatura cirkulirajuće vode u skladu s potrebnim kapacitetom grijanja, dok se održava optimalna temperatura prostorije, osiguravajući potreban kapacitet uz uštedu energije. Nadalje, na temelju procjene budućih promjena unutarnjih temperatura, sistem radi kako bi spriječio nepotrebno povećanje i smanjenje temperature cirkulirajuće vode. Prema tome, “Auto Adaptation” funkcija povećava udobnost i uštedu energije, bez potrebe za kompliciranim postavkama.

 

Filtracija

Filter za vodu (hvatač kamenca) ugrađen je nakon pločastog izmjenjivača kako bi zadržao i spriječio daljnje kretanje čestica kamenca i tako održao visoke performanse vanjskog izmjenjivača topline. (Smanjenje performansi od samo 3% u periodu od 15 god).

 

Manja težina

U usporedbi sa prethodnim modelom, hidraulički modul s ugrađenim spremnikom sanitarne vode je do 15 kg lakši. Ovo smanjenje težine nastalo je uklanjanjem spiralnog izmjenjivača iz spremnika, kojeg je zamijenio mnogo lakši pločasti izmjenjivač toplote.

 

 

Napredna kontrola potrošnje


Informacije o korištenju energije na zaslonu znače da imate vidljivost i slobodu za učinkovito upravljanje općom potrošnjom energije i tople vode. Dodajte ovom dnevne i tjedne timere kako biste iskoristili povoljne tarife i uštedjeli još više na računima za električnu energiju

Za one koji su odabrali toplu vodu centralnog sustava grijanja kuće, zonska kontrola može se koristiti za postavljanje različitih temperatura za različite prostorije ili u potpunosti isključena. Ovo je vrhunska prilagodba temperature.

 

 


 

Imate li pitanja? 

Rado ćemo vam pružiti dodatne informacije:
 
Poslovanje: +385 1 234 25 25
Industrija: +385 1 234 25 25
Krajnji potrošači: 0800 0077