Toshiba Estia dizalice topline zrak-voda idealno su rješenje za povećanje energetske učinkovitosti (COP) i smanjenje cijene grijanja, koristeći zrak kao glavni izvor energije. Ovo je sve u jednom sustav dizajniran za postizanje prave temperature za grijanje prostora, sanitarnu toplu vodu za domaćinstvo i uz dodatnu prednost nudeći klima uređaj u toplijim godišnjim dobima.

-saznajte više o dizalicama topline u našem opširnom članku...

 

Prednosti Toshiba Estia dizalica topline


Kada se danas govori o obnovljivim energijama, tada je nezaobilazno spomenuti dizalicu topline. Zahvaljujući izvrsnim koeficijentima učinkovitosti, ovi uređaji su prikladni za trajni pogon, pri čemu nude najviši stupanj udobnosti. Toshiba Estia dizalice topline zrak-voda koriste se prirodnom toplinom iz okolnog zraka kako bi se grijanje i priprema tople vode, ali i hlađenje u kući izvodili uz vrlo povoljne troškove i na ekološki prikladan način. Nude široku paletu mogućnosti izvedbe i kapaciteta uz brojne prednosti. 

 

Efikasnost

Zahvaljujući visokokvalitetnim komponentama i materijalu koji doprinose ukupnoj uštedi u potrošnji energije, Toshiba Estia odlikuje se najboljim performansama u klasi COP do čak 4.66. Toshibini inženjeri posljednjih su godina razvili i patentirali inovativna vrhunska rješenja i komponente poput dvostrukog rotacijskog kompresora i pretvarača IPDU što je dovelo do velikih ušteda energije i velike učinkovitosti. Upravo radi ovih karakteristika Estia sustav dizalica topline zrak-voda sada pruža više snage grijanja uz još manju potrošnju.

Dodatna ušteda postigla se i korištenjem naprednog pretvarača koji omogućuje da dizalica topline isporučuje upravo potreban kapacitet grijanja te na taj način troši samo potrebnu energiju.

Temperatura tople vode je također optimizirana zahvaljujući Toshibinoj naprednoj kontroli ovisno o vanjskoj temperaturi zraka. Na taj način omogućeno je predviđanje povećanih potreba za grijanjem kada vremenski uvjeti postanu ekstremni.

 

Jednostavnost instalacije

Jedinica hidro modula može se sigurno postaviti na najprikladnije mjesto u kući. Nema potrebe za dimnjacima ili podzemnim odvodnicima koji zahtijevaju dodatne radove na gradilištu. Kompaktna vanjska jedinica može se postaviti bilo gdje izvan kuće ili na balkonu, zahvaljujući opsežnim mogućnostima cijevi. Moguća je i kombinacija s postojećim sustavima grijanja.

 

Jedan sustav, više rješenja

Sustavi dizalica topline Estia mogu se koristiti u kombinaciji s različitim vrstama odašiljača: postojećim grijačima nisko temperaturnih radijatora, podnim grijanjem ili ventilatorom.

 

Prava temperatura u pravo vrijeme

Može proizvesti vodu na različitim temperaturama za nekoliko primjena istovremeno. Toshiba Estía sustav toplinske crpke zrak-voda djeluje bez problema i s niskom vanjskom temperaturom zraka do -20 °C zimi i do 43 °C u ljetnoj sezoni. Sustav ima ugrađenu jedinstvenu zaštitu od leda.

 

Tihi rad

Estia vanjske jedinice rade ekstremno tiho jer su standardno ugrađeni rotary twin kompresori koji rade izuzetno tiho. Dva protuhodna diska u kompresorskoj komori koji nadograđuju kompresiju rashladnog medija kreću se bez vibracija i lagano, zahvaljujući svojoj izvedbi jamče ne samo tihi rad, već i dug životni vijek. Dodatno niskoj razini buke doprinosi i istosmjerni motor ventilatora reguliran izmjeničnom strujom kao i krila ventilatora velike površine. Za posebno tihi rad (do 7 dB(A) manje) može se aktivirati funkcija snižavanja razine buke noću čije se vrijeme starta i zaustavljanja programira na Estia upravljaču.

 

Ekološki prihvatljivo rješenje

Upotreba obnovljive energije iz zraka u kombinaciji sa zelenom električnom energijom osigurava savršenu CO2 emisiju.

 

Bez smrzavanja

Na Estia uređaj možete se uvijek osloniti. Najviša Toshiba kvaliteta; praktički bez održavanja s integriranom zaštitom od smrzavanja. Estia dizalice topline pomoću specijalne cijevi za zaštitu od smrzavanja djeluju protiv mogućeg stvaranja leda od kondenzirane vode.

 

Upravljanje temperaturom u dvije neovisne zone

Ovaj uređaj omogućuje upravljanje dvjema različitim temperaturnim zonama, kao npr. radijatorima ili ventilokonvektorima (zone visokih temperatura) i podnim grijanjem (zona niskih temperatura). Pritom se regulira polazna temperatura ovisno o vanjskoj temperaturi, s tim da se pojedine polazne temperature za obje temperaturne zone podešavaju na Estia upravljaču. Krivulja grijanja može se mijenjati prema potrebama kroz prethodne postavke. Ovisno o konfiguraciji, kod radijatora može biti poželjno sniženje temperature u prostoriji tijekom noćnih sati. Estia upravljač omogućuje precizno podešavanje temperaturne razlike prema dnevnoj polaznoj temperaturi. (Programiranje vremena za start/stop te izbor zona u kojima se temperatura snižava).

 

 

 

Fleksibilnost sustava Estia Split


Sustav Estia Split može se koristiti u novim projektima izgradnje kao i na projektima obnove s različitim vrstama odašiljača za grijanje-hlađenje, uključujući postojeće radijatore niske temperature, podno grijanje i ventilatore u postojećim stanovima koji su već opremljeni tradicionalnim plinskim bojlerima. Na taj način može se kombinirati da pokrije sve vaše potrebe tokom cijele godine.

 

 • Radijatori - zahvaljujući Estia Hi Power seriji postiže se polazna temperatura vode od 60°C. Ova izvedba savršena je za renovaciju - čak i sa starim grijaćim tijelima. Iskoristite stare ili povežite dizalicu topline s novim radijatorima.
 • Daljinski upravljač - putem upravljačke ploče na unutarnjoj hidro jedinici upravlja se svim funkcijama. Opcionalno su dostupni vanjski daljinski upravljač za prostoriju te povezivanje sa sustavima Modbus® i KNX®. Upravlja distribucijom tople vode za do 2 zone i spremnikom tople vode za kućanstvo. Ugrađena softverska logika prikuplja signale od senzora, regulira temperaturu vode i optimizira potrošnju energije sustava. Uz to, kontrola protiv bakterija rutinski povećava temperaturu u spremniku tople vode za kućanstvo. Sa svojim velikim i detaljnim prikazom moguće je vizualizirati i podesiti sve glavne radne parametre i programirati tjedni programator.
 • Postojeći sustav grijanja - postojeća grijaća tijela i dalje se upotrebljavaju. Bivalentni sustav može integrirati primjerice postojeći kotao.
 • Spremnik potrošne tople vode - to je međuspremnik tople vode. Toplinski izolirani kotao izrađen je od plemenitog čelika, čime se osigurava minimalan gubitak topline i dug životni vijek. Radni učinak cjelokupnog sustava je također poboljšan zahvaljujući integriranom koaksijalnom izmjenjivaču topline koji koristi toplu vodu proizvedenu dizalicom topline (kad god je to energetski učinkovito i moguće). Optimiziranom logikom upravljanja, kad god je potrebna dodatna topla voda, uključuje se unutarnji električni grijač. Ovo rješenje smanjuje troškove rada i jamči stalnu temperaturu tople vode. Tri spremišta (150, 210 ili 300 litara) udovoljavaju svim zahtjevima kućanstva.
 • Međuspremnik - ako se Estia sustav instalira kao varijanta s 2 zone grijanja , međuspremnik služi kao hidraulička skretnica za radijatore i podno grijanje.
 • Unutarnja hidro jedinica - u unutarnjoj hidro jedinici toplina radne tvari prenosi se na sustav vode putem pločastog izmjenjivača topline s minimalnim gubicima. Pločasti izmjenjivač topline s visokom učinkovitošću prima optimalnu količinu rashladnog sredstva za proizvodnju tople vode na niskoj ili srednjoj temperaturi (20-55 ° C) ili hladne vode (10-20 ° C). Rezervni grijač (opcije od 3, 6 ili 9 kW) dodatno podržava rad u ekstremnim uvjetima. Hidro jedinica integrira naprednu kontrolu temperature vode za optimiziranu raspodjelu na emitere i na spremnik tople vode za kućanstvo.
 • Tuširanje i kupanje - svaki Estia sustav može vaš objekt opskrbljivati s dovoljnom količinom tople vode. Najnovije i najjednostavnije rješenje kada nije potrebno grijanje: Estia dizalica topline za PTV MONO. Postavlja se u unutrašnji prostor - sve u jednom uređaju.
 • Solarna podrška - solarni paneli na krovu energijom sunca proizvode toplu vodu. Time dalje pada potrošnja energije za grijanje vode.
 • Podno grijanje - u kombinaciji s podnim grijanjem Estia sustav isporučuje vodu za grijanje s niskom polaznom temperaturom.
 • Vanjska jedinica - Toshiba ima dugogodišnje iskustvo i uspjehe u proizvodnji dizalica topline zrak-zrak. Ista pouzdana i nagrađivana tehnologija u središtu je nove izvedbe zrak-voda. Prije svega napredna inverterska tehnologija i istosmjerni rotacijski kompresor. Estia dizalice topline djeluju s pouzdanim i sigurnim R-410A rashladnim sredstvom. Toplinska energija dobiva se preko kompresora i zračnog izmjenjivača topline i predaje se unutarnjoj hidro jedinici u kući.

Olakšana kontrola uz pouzdani rad


Novi daljinski upravljač velikog zaslona jednostavan je, intuitivan i jednostavan za korištenje. Odlikuje se stilskim dizajnom, pozadinskim osvjetljenjem, novim ikonama i izborom više jezika. Jednostavno postavljen kao drugi daljinski upravljač, sustav čini rješenje pravim "plug & play". Ugrađeni softver regulira temperaturu vode i optimizira potrošnju energije u sustavu.
Ovaj tjedni tajmer kontrolira raspodjelu tople vode u dvije zone i na spremnik tople vode za kućanstvo. Uz 10 programabilnih programa dnevno za svaki dan u tjednu, zaista imate potpunu kontrolu.

Pored upravljanja radnim parametrima za dvije zone u načinu grijanja, dostupne su i sljedeće funkcije:

 

Toshiba  koristi novu, vektorski upravljanu jedinicu IntelligentPower koja omogućuje širi raspon frekvencija i napona. Toshiba DC Twin rotacijski kompresor ima rad u velikom rasponu kapaciteta, s efikasnim sustavom ograničavanja snage, koji smanjuje potrošnju energije. Učinkovitost je dodatno poboljšana brzinskim pretvaračem koji izračunava i optimizira napajanje kompresora.

 • poboljšani namoti motora pružaju veću učinkovitost motora
 • kanali protoka redizajnirani su na način da omogućavaju više učinkovite kompresije
 • efektivnija kompresija postigla se zahvaljujući visoko preciznim dijelovima

 

 

Zahvaljujući izvedbi s razdvojenim jedinicama (standardna split izvedba), izvan objekta se ne polažu cijevi za vodu, čime se sprječava mogućnost oštećenja od smrzavanja. Cijeli sustav Estia konstruiran je za najviši stupanj zahtjevnosti. Vanjske jedinice koje se u ovom slučaju upotrebljavaju nalaze se između ostalog i u trajnom pogonu za brojne industrijske namjene, te već godinama besprijekorno funkcioniraju. 

 

 

 

 


 

Imate li pitanja? 

Rado ćemo vam pružiti dodatne informacije:
 
Poslovanje: +385 1 234 25 25
Industrija: +385 1 234 25 25
Krajnji potrošači: 0800 0077