PROVENT - najveća učinkovitost komercijalne kuhinje

Učinkovit ventilacijski sustav za poslovne kuhinje stvara idealne radne uvjete i smanjuje troškove rada sustava na minimum. Saznajte više o našem KIVENTIS SUSTAVU


 

Iznimna važnost ventilacije

Niti jedna oprema u kuhinji ne utječe više na radnu učinkovitost od ventilacijskog sustava. Sustav ventilacije odlučuje hoće li uvjeti rada u kuhinji biti nepodnošljivi ili zdravi, sigurni i ugodni. Nepravilna ventilacija predstavlja sigurnosni rizik, smanjuje produktivnost, uzrokuje ozbiljne zdravstvene probleme zaposlenika, povećava troškove grijanja i hlađenja te izaziva nezadovoljstvo gostiju.

 

 

Zašto sustav?

Ako nismo zadovoljni površinom za kuhanje, možemo je jednostavno zamijeniti. Međutim, sustav ventilacije, grijanja, hlađenja i pročišćavanja zraka neizostavan je dio kuhinje. Kada se sustav ne razmotri pažljivo od samog početka, buduće korekcije mogu biti vrlo teške i skupe. Bilo da je kuhinja velika ili mala, u svim njezinim prostorima moraju se automatski osigurati savršeni radni uvjeti. To je teško postići opremom različitih dobavljača, koji vole kriviti jedni druge kada zakrpani sustav ne funkcionira. Jedino rješenje koje osigurava desetljećima nesmetan rad je sveobuhvatan ventilacijski sustav.

Saznajte više o našem KIVENTIS SUSTAVU

 

Najbolja produktivnost

Dobri kuhari su rijetki. Prije ili kasnije, vrućina i loš zrak otjerat će i one najodlučnije. S druge strane, izvrsno radno okruženje bez topline, pare, masti i ugljičnog monoksida može povećati produktivnost toliko da tri osobe mogu stvoriti čak četiri u lošijim uvjetima.

 

 

 

 

Uklanjanje topline

Kuhari su najproduktivniji na temperaturama oko 22°C. Na temperaturama iznad 26°C produktivnost brzo opada, dok se broj pogrešaka i ozljeda povećava. Previsoka temperatura u kuhinji ne utječe samo na osoblje, već i povećava broj kvarova različitih kuhinjskih uređaja i utječe na profitabilnost restorana.

 

 

 

 

Uklanjanje masnoće

Masnoća koja se lijepi na ventilacijsku opremu i skuplja u kanalima ventilacijskog sustava predstavlja veliki sanitarni i požarni rizik i njeno uklanjanje može značajno povećati troškove održavanja. Sustav ventilacije trebao bi omogućiti učinkovito uklanjanje ispušnog zraka i njegovu filtraciju, minimizirajući potrebu za uslugom čišćenja.

 

 

 

 

Poboljšana kvaliteta zraka

Vrući zrak, dim, para, čestice u zraku i jaki mirisi mogu nadražiti oči i kožu te uzrokovati probleme s disanjem. Loša ventilacija može povećati nakupljanje produkata izgaranja, poput ugljičnog monoksida. No, dobra ventilacija uklanja sve nadražujuće tvari i stvara ugodan zrak na idealnoj temperaturi bez obzira na godišnje doba ili intenzitet rada.

 

 

 

 

Energetska efikasnost

Komercijalna kuhinja troši puno energije, što šteti njezinoj isplativosti. Kada se kuhinjski nape odvode ispušni zrak, svježi zrak se mora uvesti natrag u kuhinju. Tijekom sezone grijanja ovaj zrak ponekad treba zagrijati od -10°C do 20°C, što zahtijeva puno toplinske energije. Potrošnja energije i troškovi mogu se značajno smanjiti uz pomoć različitih tehnologija.

 

Smanjenje troškova

Kako bismo postigli najveću učinkovitost i najniže troškove, također moramo smanjiti troškove čišćenja i održavanja. U nekim složenim sustavima ti troškovi mogu biti nevjerojatni. Idealni ventilacijski sustavi omogućuju da većinu čišćenja i održavanja obavljaju vaši zaposlenici.

 

 

 

 

 

 

Manje izostanaka osoblja

Ne samo da dugotrajni rad na vrućini i iritantnom dimu smanjuje produktivnost, već i povećava broj pogrešaka, što dovodi do pogrešnih narudžbi, pa čak i fizičkih ozljeda. Neprikladni uvjeti rada povećavaju vjerojatnost bolesti i bolovanja. Ispravno dizajniran ventilacijski sustav sprječava preopterećene radne uvjete i smanjuje troškove bolovanja.

 

 

 

 

Veća sigurnost

Ispravno dizajniran ventilacijski sustav uključuje nape s filterima koji sprječavaju širenje vatre unutar nape i u ventilacijske kanale. Time se značajno smanjuje mogućnost velikog požara koji bi mogao dovesti do zatvaranja kuhinje.

 

 

 

 

 

Zadovoljni gosti

Zadovoljni gosti koji se vraćaju i preporučuju vaše usluge drugima glavni su izvor prihoda. Pravilno osmišljen sustav ventilacije kuhinje pruža najbolje uvjete za zdravu i sanitarnu pripremu hrane te omogućuje gostima u blagovaonici da uživaju u obroku u savršenom okruženju, bez ikakvih neželjenih mirisa.

 

 

 

Saznajte više o našem KIVENTIS SUSTAVU