Prednosti samostojećih ventilatora


Samostojeći ventilatori imaju veliku snagu te zbog toga mogu proizvesti brzo i precizno hlađenje. Osim vrlo razumnim cijenama, samostojeći ventilatori oduševljavaju i niskim troškovima. Individualno se reguliraju zbog automatske oscilacije, a zbog samostojećeg dizajna omogućuju fleksibilan odabir lokacije ovisno o želji i potrebi. 

Klima-uređaji rashlađuju zbog ugrađene funkcije hlađenja, dok ventilatori to čine ciljanom raspodjelom zraka u prostoriji. I to znatno povoljnije. Ventilatori kao fleksibilni univerzalni uređaji među uređajima za ventiliranje pružaju osjetno olakšanje u roku od minute. 

Dok stolni ventilator, koji štedi prostor, postiže ciljano hlađenje na kratkoj udaljenosti, veći samostojeći ventilator zbog velikog dosega optimalno rješava i veće prostorije. Oduševljavaju i ostali bonusi kao mogućnost montaže na zid, praktična ručka za nošenje i integrirano namatanje kabela.

 

 

Ispravno postavljanje samostojećih ventilatora


Svoj samostojeći ventilator po mogućnosti postavite mudro - u kut prostorije, ali ne preblizu tijelu. Neprestano strujanje hladnog vjetra usmjereno prema tijelu sugerira vašim receptorima hladnoće da je to normalno stanje, pospješuje napetost i može oslabiti imunološki sustav. Isto vrijedi i za pozicioniranje stolnih ventilatora. Visoki i elegantni, oduševljavaju kapacitetom velike površine po pitanju zahvaćanja i ispuštanja zraka i upravo iz tog razloga nije potrebno postaviti ih u našoj neposrednoj blizini. Nježno strujanje zraka vrlo je osvježavajuće i potiče isparavanje vlage na koži.

 

 

Idealan samostojeći ventilator? Velike snage, malene potrošnje


Jedan od važnih kriterija je broj okretaja motora samostojećeg ventilatora (broj okretaja u minuti). Što je taj broj veći, to dotični uređaj cirkulira više zraka. Uz to broj, dimenzije i smjer lopatica rotora određuju snagu rashlađivanja: što su one veće i ukošenije, to je prenesena struja zraka veća. Naravno da s povećanjem snage, broja vata i količine zraka raste i potrošnja energije. No Trotec sve više nudi inovativna rješenja koja zahvaljujući inteligentnoj konstrukciji nude uvjerljive rezultate i na malom broju vata. 

 

 

Vjetar iz pravog smjera - prilagodba lokacije i smjera


Poželjna je raspodjela strujanja zraka čim šire po prostoriji. To nije problem za oscilirajući samostojeći ventilator s funkcijom zakretanja. To dodatno ravnomjerno povećava površinu djelovanja samostojećeg ventilatora. Podesivost visine i opcija odabira okomitog kuta nagiba glave ventilatora pomoću zgloba savršeno usmjeravaju strujanje zraka.

 

 

Prioritet sigurnost: Dokazana stabilnost i ostalo


Odabrana konstrukcija mora stajati sigurno, dakle biti otporna na prevrtanje i nezgode, pa čak i spoticanje. Stoga prednost dajte samostojećem ventilatoru s čim stabilnijom nogom i postoljem koje maksimalno štedi prostor. Trotec samostojeći ventilatori odlikuju se stabilnom i širokom zvjezdolikom bazom ili nogom koja ispunjava sve zahtjeve po pitanju sigurnosti. Solidna težina samostojećih ventilatora također doprinosi stabilnosti bez prevrtanja. Zaštita od pregrijavanja osigurava siguran rad čak i na visokim temperaturama. Koji god samostojeći ventilator da odaberete, rešetka mora spriječiti kontakt s oštrim, brzim lopaticama rotora, dakle mora spriječiti nezgode. Stoga svaki samostojeći ventilator Trotec TVE & TVM ima zaštitnu metalnu rešetku. Čišćenje metalne rešetke je lako, samo je skinite i obrišite vlažnom krpom.

 

 

Intenzitet po želji - danju i noću


Samostojeći ventilatori različitim stupnjevima brzine i snage omogućuju prilagodbu intenziteta - ovisno o tome što zahtijeva temperatura u prostoriji. Već i kod lagano zagrijanih temperatura na energetski štedljivom stupnju brzine 1 unose ugodnu svježinu u obliku osvježavajućeg daška vjetra. Termometar se penje na temperature od 30 stupnjeva i više? Stupanj brzine 2 utječe na snažno hlađenje. Želite nakon čitavog dana iz stana ispuhati zagrijani, sparni zrak u prostoriji? Otvorite prozor i svoj samostojeći ventilator namjestite na stupanj brzine 3. A noću? Vaš će vas samostojeći ventilator razmaziti tihim radom i svježinom koja potiče san. 

 

 

Više informacija o ventilaciji i tipovima ventilatora potražite i u sljedećim poglavljima:

Poglavlje 1: TIPOVI VENTILATORA...

          Poglavlje 1.1.: Stolni ventilatori...

          Poglavlje 1.2.: Samostojeći ventilatori...

          Poglavlje 1.3.: Toranj ventilatori...

Poglavlje 2: VENTILATORI SERIJE TVE...

Poglavlje 3: VENTILATORI SERIJE TVM...

 

 


 

Imate li pitanja? 

Rado ćemo vam pružiti dodatne informacije:
 
Poslovanje: +385 1 234 25 25
Industrija: +385 1 234 25 25
Krajnji potrošači: 0800 0077