Zašto je potrebno redovito raditi servis klima uređaja?

Više je razloga zbog čega je vaš klima uređaj potrebno redovito servisirati, a ovdje ćemo navesti one najvažnije:

  • Kako bi osigurali pravilan rad vašeg klima uređaja
  • Kako bi zrak koji klima uređaj obrađuje bio što kvalitetniji
  • Kako bi zadržali jamstvo na klima uređaj

TREBATE DODATNE INFORMACIJE?

PRAVILAN RAD KLIMA UREĐAJ

Vaš klima uređaj je kompleksan aparat koji se sastoji od niza pokretnih i statičnih dijelova. Među ostalim, on sadrži kompresor sa unutarnjim motorom, isparivač, ekspanzijski ventil, ventilator kojeg također pokreće motor... S vremena na vrijeme potrebno je provjeriti da li su svi ti dijelovi ispravni i da li obavljaju svoju funkciju kako je i zamišljeno.

Prilikom servisa vašeg klima uređaja, ovlašteni će frigomehaničar prekontrolirati ispravnost svih sklopova i kompenenata klima uređaja kako bi vi bili sigurni u njihovo besprijekorno funkcioniranje.

ČIŠĆENJE FILTERA

Svaki klima uređaj ima ugrađene neki/e od navedenih filtera putem kojih obrađuju zrak:

  • Antialergijski filter
  • Katehinski filter
  • Plasma filter

Prilikom servisiranja klima uređaja svi se filteri čiste, peru i dezinficiraju kako bi mogli besprijekorno odraditi svoju zadaću - pročiščivanje zraka u prostoriji. Uz same filtere, čisti se i dezinficira isparivač zraka što je izuzetno bitno. Čisti i dezinficirani filteri jamstvo su uklanjanja raznih bakterija i virusa iz zraka, zajedno sa neugodnim mirisima.

Napominjemo da se samo puko pranje filtera ne može smatrati servisom klima uređaja, već je to nešto što bi svaki korisnik klima uređaja trebao samostalno raditi periodički.

ZADRŽAVANJA JAMSTVA NA KLIMA UREĐAJ

Svi klima uređaji kućne serije u našoj ponudi (izuzev QZEN modela) imaju tri godine tvorničkog jamstva uz mogućnost kupnje produljenog jamstva u trajanju 12 ili 24 mjeseca. Preduvjet za ostvarivanje jamstva/produljenog jamstva je obavezan godišnji servis vašeg klima uređaja od strane ovlaštenog frigomehaničara.