Svjež zrak cijelu godinu


Kompaktna veličina omogućuje mobilnu uporabu stolnog ventilatora – primjerice u uredu, spavaćoj sobi ili u kamp-kućici. Budući da zauzima vrlo malo mjesta, bez problema će stati na radni stol ili mali regal. Uz to se odlikuje malom potrošnjom struje i odličnim odnosom cijene i kvalitete. 

U neprestanoj potrazi za rashlađenjem, ponajprije tijekom ljetnih mjeseci kada temperature narastu iznad 25 stupnjeva Celzijusa, stolni ventilator čini odličan izbor. On pokreće zrak u prostoriji tako da znoj brže isparava s kože što stvara osjećaj osvježenosti i ugode. On se osim toga može upotrebljavati i u hladnom dobu godine – recimo onda kada zagušljiv zrak od grijanja ugrožava zdravlje. On toplinu grijanja ravnomjerno raspoređuje po prostoriji i tako osigurava ugodnu klimu.

 

 

Stolni ventilator kao alternativa samostojećem ventilatoru


Stolni je ventilator idealna alternativa za sve koji nemaju dovoljno prostora za samostojeći ventilator. Dok se samostojeći ventilator uvijek postavlja na pod, za stolni je ventilator sasvim dovoljna mala površina na stolu, komodi ili regalu. Uz to je vrlo stabilan i jednostavno se pušta u rad. 

 

 

Kupnja stolnog ventilatora: pregled važnih kriterija

Kako biste pronašli baš onaj proizvod koji je optimalan za vaše potrebe, pri kupnji morate obratiti pažnju na nekoliko stvari. Prvo razmislite gdje želite postaviti svoj stolni ventilator. Ovisno o tome koliko mjesta imate na radnom stolu, regalu ili noćnom ormariću, ima smisla pažljivo usporediti dimenzije različitih uređaja. 

Osim toga, isplati se proučiti podatke proizvođača o snazi. Snaga je navedena u vatima (W) i ponajprije se odnosi na potrošnju struje. Što je broj vata manji, to više struje možete uštedjeti. Ventilatori snage već od 25 W osiguravaju vam svjež zrak, a ne opterećuju novčanik. Kako biste mogli regulirati brzinu, a time i intenzitet strujanja zraka, poželjno je da uređaj ima i nekoliko stupnjeva brzine.

Ako želite ventilaciju u većim prostorijama, pravi su odabir ventilatori snage 40 W i više. Ti modeli su dovoljno snažni ali ujedno i zadržavaju energetsku učinkovitost. Zbog savršeno umjerenih lopatica su i vrlo tihi. Osim toga profitirat ćete od baze ili noge otporne na prevrtanje kao i zaštite od pregrijavanja.

Praktično: Kako biste svoj stolni ventilator Trotec mogli lako očistiti od prljavštine i prašine, metalna zaštitna rešetka može se ukloniti.

 

 

Prednosti USB ventilatora

U uredu, kod kuće ili na putovanjima, USB ventilator je idealan pratitelj kompaktne konstrukcije i tihog rada. Mobilnost mu je nenadmašiva jer ne ovisite o fiksnom električnom priključku te vam je potreban samo USB ulaz na vašem računalu, prijenosnom računalu ili prijenosnom punjaču. Baš ugodan povjetarac koji nosite sa sobom – i to posvuda! Rukovanje je jednostavno i nije potreban dodatan software, a zahvaljujući kontinuirano namjestivoj nagibnoj glavi s nagibom do 360° strujanje zraka može se ugodno centrirati prema vašim potrebama.

 

 

 

 

 

Više informacija o ventilaciji i tipovima ventilatora potražite i u sljedećim poglavljima:

Poglavlje 1: TIPOVI VENTILATORA...

          Poglavlje 1.1.: Stolni ventilatori...

          Poglavlje 1.2.: Samostojeći ventilatori...

          Poglavlje 1.3.: Toranj ventilatori...

Poglavlje 2: VENTILATORI SERIJE TVE...

Poglavlje 3: VENTILATORI SERIJE TVM...

 

 


 

Imate li pitanja? 

Rado ćemo vam pružiti dodatne informacije:
 
Poslovanje: +385 1 234 25 25
Industrija: +385 1 234 25 25
Krajnji potrošači: 0800 0077