Učinkoviti, ekonomični, štede prostor


Toranj ventilator ima visoku i usku konstrukciju, te se svojim elegantnim konturama razlikuje od ventilatora s lopaticama koji mogu zauzeti veći prostor. On se elegantno i neupadljivo uklapa u vaš stambeni prostor kao nijedno drugo rješenje za rashlađivanje. Postavlja se na pod te vrtloži ponajprije zrak u donjim slojevima prostorije. Upravo zbog takvog nenametljivog rada je posebno prikladan za urede i spavaće sobe.

Toranj ventilator može se decentno postaviti u kut i jednostavno premjestiti ako je hladan zrak potreban na drugom mjestu. Praktični toranj ventilatori imaju integriranu ručku na uređaju radi lakšeg transporta.

Tijekom rada moguće je uključiti i osciliranje. Čitav se uređaj može vrtjeti u zadanom kutu ili se konstrukcija s lamelama zakreće izmjenično lijevo-desno. Smatra se da posljednja izvedba manje ometa. Još jedna prednost internog osciliranje je u tome što ostavlja mirniji dojam izvana. Time se stvara se prirodna izmjena strujanja zraka, a da nije vidljivo kretanje lamela.

 

 

Povoljno rješenje za rashlađivanje


Toranj ventilator stvara strujanje zraka gotovo čitavom visinom uređaja. Ta velika površina rada i posebna konstrukcija lamela omogućuju vrlo učinkovit rad na relativno niskom broju vata. Toranj ventilator prosječno ima snagu od 45 W što je relativno mala potrošnja energije koja se ugodno odražava i na niskim režijskim troškovima.

 

Strujanje zraka u toranj ventilatoru stvara se gibanjem konstrukcije s lamelama oko osi vrtnje. Ta konstrukcija ne zahtijeva mnogo prostora i omogućuje jednostavan dizajn uz veliku fleksibilnost postavljanja. Unatoč svojoj kompaktnosti toranj ventilator postiže učinkovit učinak hlađenja tijekom više sati.

 

 

Što je osciliranje? Što znače brojevi u stupnjevima?


Osciliranje se navodi u stupnjevima. Ti brojevi opisuju kut koji ventilator odnosno interni mehanizam s lamelama prijeđe u smjeru kazaljke na satu i suprotno od smjera kazaljke na satu, naizmjenčno. Kod toranj ventilatora uobičajeno je osciliranje između 75 i 90 stupnjeva. Taj je raspon sasvim dovoljan za zakretljivu ventilaciju koja djeluje prirodno. Na većini se uređaja osciliranje može zaustaviti sklopkom/gumbom. 

 

 

Glasnoća


Tih rad toranj ventilatora u skladu je s njegovim elegantnim, neupadljivim oblikom. Konstrukcija lamela postiže velik učinak na malom prostoru. Glasnoća tijekom rada iznosi između 50 i 65 decibela. Stoga se toranj ventilator nalazi u spektru zvuka između 40 i 65 decibela koji ljudi doživljavaju ugodnim odnosno neometajućim. 

 

 

Opseg funkcije i karakteristike


Tehnička svojstva glavna su značajka toranj ventilatora i upravo zato opremljeni su brojnim funkcijama i dodatcima koji olakšavaju rukovanje i individualiziraju učinak. No važno je pregledno upravljačko polje. Rukovali funkcijama pomoću sklopke, gumba ili zaslona na ventilatoru – važno je da su funkcije razumljive.  Upravljačko je polje radi lakše dostupnosti uglavnom pozicionirano na glavi toranj ventilatora.

 

Stupnjevanje snage
Ovisno o potrebi možete odabrati stupnjeve snage ventilatora, od male preko srednje do velike. Upravljačko polje nekih ventilatora primjerice omogućuje namještanje 3 stupnja brzine s osciliranjem i bez njega.

Funkcija Swing
Ova postavka na posebno prirodan način prikazuje protok prirodnog strujanja zraka.

Brojač vremena
Važna funkcija ako želite uštedjeti električnu energiju – toranj ventilator programirajte primjerice na 30 minuta rada ako želite da vas osvježavajuće strujanje zraka prati u san.

Daljinski upravljač
Njime možete fino dozirati, isključiti i uključiti toranj ventilator s radnog stola, kauča ili iz kreveta. 

Integrirana ručka za nošenje
Ovaj praktični dodatak olakšava transport.

Duljina kabela
Dovoljna duljina kabela definitivno spada u prednosti toranj ventilatora – kabel dovoljne duljine omogućuje postavljanje ventilatora upravo ondje gdje vam je potreban. 

 

 

Više informacija o ventilaciji i tipovima ventilatora potražite i u sljedećim poglavljima:

Poglavlje 1: TIPOVI VENTILATORA...

          Poglavlje 1.1.: Stolni ventilatori...

          Poglavlje 1.2.: Samostojeći ventilatori...

          Poglavlje 1.3.: Toranj ventilatori...

Poglavlje 2: VENTILATORI SERIJE TVE...

Poglavlje 3: VENTILATORI SERIJE TVM...

 

 


 

Imate li pitanja? 

Rado ćemo vam pružiti dodatne informacije:
 
Poslovanje: +385 1 234 25 25
Industrija: +385 1 234 25 25
Krajnji potrošači: 0800 0077